URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2022, 19:44

Episcopul Ortodox de Oradea, PS Sofronie, implicat într-un accident rutier în Capitală (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Episcopul Ortodox al Oradiei, PS Sofronie Drincec, a fost implicat, vineri, într-un accident în Capitală. Informația a fost făcută publică de presa bucureșteană, care arată că mașina în care se afla prelatul s-a lovit de o alta, condusă de un controversat călugăr.

Potrivit site-ului Gândul.info, evenimentul s-a petrecut în jurul orei 14, la intersecția străzilor Polonă și Mihai Eminescu din Capitală.

În circumstanțe neclarificate pe deplin, care urmează să fie cercetate de polițiști, mașina în care se afla PS Sofronie ar fi fost lovită de un alt autoturism, condus de controversatul „călugăr-amant” Cristi Călin. Cel din urmă a devenit celebru ca denunțător al deputatului PSD Alexandru Bălășoiu, exclus între timp din partid, susținând că ar fi avut relații sexuale cu acesta.

„”Călugărul-amant” susține că a fost ”șicanat în trafic” de mașina în care se afla Episcopul Oradiei, șoferul frânându-i ”brusc în față””, scrie Gândul.info, în vreme ce, pentru Antena3, Cristi Călin a declarat că totul s-a produs din vina lui.

„Acesta se afla în maşină cu nepotul său, care l-a observat în trafic pe PS Sofronie, Episcopul Oradiei. Într-un moment de neatenţie, călugărul a pierdut controlul volanului şi a lovit maşina în care se afla Episcopul Oradiei. Cristi Călin a explicat că totul s-a întâmplat în momentul în care şi-a pus telefonul la încărcat”, scrie antena3.ro.

În imaginile publicate de presa centrală (video jos), episcopul Sofronie pare să fi stat pe bancheta din spate a autoturismului Skoda Superb aparținând Episcopiei.

De altfel, acesta s-a ferit de fotografii în spatele geamurilor fumurii și nu a coborât din mașină.

Sursele BIHOREANULUI spun că, cel mai probabil, mașina era condusă de șoferul acestuia, Filart Fiț, care apare în fotografiile jurnaliștilor din Capitală.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma accidentului.

PS Sofronie se află în aceste zile la București, pentru a lua parte la Sfântul Sinod, care este în derulare.

UPDATE: „Călugărul-amant” susține că a fost șicanat

După apariția acestei știri, Cristi Călin a contactat duminică BIHOREANUL pentru a-și prezenta punctul de vedere. Pe scurt, acesta nu se consideră vinovat de producerea accidentului, chiar dacă a lovit din spate mașina Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, susținând că totul s-ar fi produs pe fondul unei șicanări în trafic, în care ar fi fost urmărit de alte două mașini ce ar fi avut legătură cu fețe bisericești. Șoferul autoturismului Skoda, aparținând Episcopiei Oradea, care călătorea în fața sa, ar fi frânat brusc, iar el a avut un moment de neatenție încercând să conecteze telefonul mobil la încărcător și a intrat în Skoda episcopiei.

„Am fost șicanat în trafic, nu știu ce se urmărea. Aveam o mașină în spate și una lateral, care tot timpul încerca să mă împiedice să ies din acel spațiu”, a spus acesta, pretinzând că șoferul Episcopiei de Oradea, care conducea mașina din fața sa, nu l-ar fi lăsat intenționat să depășească.

Întrebat despre care ar putea fi motivul acestei șicanări, Cristi Călin nu a fost explicit, pretinzând doar că primește frecvent mesaje de amenințare, că a și fost atacat, iar mașina sa spartă, dar că ar putea fi „în legătură cu toate afirmațiile pe care eu le-am făcut în spațiul public în legătură cu biserica, despre homosexualii din biserică”, pentru ca la un moment dat tot el să închidă conversația, iritat că i se pun întrebări.

Cu toate că nimeni nu a fost rănit, iar mașinile nu au suferit avarii serioase, bărbatul ar fi refuzat să încheie o înțelegere amiabilă în urma tamponării.

Rămâne, așadar, să stabilească autoritățile ce s-a întâmplat.

Ce arată filmările făcute la fața locului

Pe de altă parte, Cristi Călin a transmis BIHOREANULUI și filmări făcute de o altă persoană la locul tamponării (din câte se pare chiar de nepotul care s-ar fi aflat cu el în mașină) în care apare inclusiv el sfidător la adresa polițiștilor, pretinzându-se victimă, dar și episcopul Sofronie, filmat ostentativ ferindu-se de camere pe bancheta din spate a mașinii.

Din video se vede și că, luat la rost de Cristi Călin că a frânat brusc, șoferul Episcopiei a răspuns că „era semafor”. De altfel, din imagini se vede că evenimentul a avut loc în zona unei treceri de pietoni.

Imaginile furnizate de „călugărul amant” le regăsiți mai jos, needitate.

 

 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON