URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2022, 13:30

Elevii unei școli din Bihor merg la ore călcând pe un covor de... cartoane: „E plin de noroi și de băltoace” (FOTO)

Elevii unei școli din Bihor merg la ore călcând pe un covor de... cartoane: „E plin de noroi și de băltoace” (FOTO) Un anunț care îi atenționează pe elevi să nu arunce mizerii pe jos. Ca și cum caldarâmul ar fi curat ca lacrima...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imagini de râsu’-plânsu’ vin din orașul bihorean Beiuș. Una dintre intrările în curtea Liceului Pedagogic Nicolae Bolcaș a fost acoperită cu bucăți mari de carton, ca elevii să nu se ude la picioare prin apa care se adună chiar la poartă.

Un părinte nemulțumit a transmis BIHOREANULUI fotografii cu „covorul” de carton, menit să absorbă din apă, în condițiile în care curtea școlii este foarte degradată. Asfaltul care exista cândva pe jos s-a ros, așa că au apărut denivelări în care apa de ploaie băltește.

„Am putea înota”

„Suprafața curții este plină cu denivelări, cu noroi și băltoace, ceea ce pune în pericol viața copiilor noștri. Curtea este acoperită pe alocuri cu pietriș, pe care se alunecă foarte ușor. De multe ori, copiii au căzut și s-au lovit destul de rău”, a reclamat BIHOREANULUI o mămică nemulțumită de cum arată curtea.

Părintele povestește că nu doar curtea școlii este plină de bălți și noroaie, ci și străzile și trotuarele din jurul unității de învățământ. „La intrarea principală în școală, trotuarele sunt impracticabile atunci când plouă, așa a fost și în luna septembrie, care a fost ploioasă, iar acum, în noiembrie, de când a început iar să plouă mult, situația este și mai rea. Am putea practica înotul cu atâtea băltoace în jur”, a mai spus femeia.

De parcă n-ar fi destul, strada Florilor, de lângă liceu, este plină de gropi, iar părinții se plâng că „ne rupem mașinile zilnic pe acest drum”.

Investiții programate

Contactat de BIHOREANUL, primarul din Beiuș, Gabriel Popa, a spus că înțelege nemulțumirile părinților și promite că situația se va schimba.

„O jumătate din curtea școlii este cuprinsă într-un proiect al Companiei Naționale de Investiții, de construire a unei baze sportive, și este cu contractul de lucrări atribuit. Ordinul de începere a lucrărilor nu s-a dat încă, dar amplasamentul a fost predat către CNI. Cealaltă parte din curtea școlii o vom rezolva din bugetul local”, a spus Popa.

Edilul are soluții și pentru străzile și trotuarele din jur, despre care spune că sunt deja cuprinse în proiecte de modernizare finanțate prin programul Anghel Saligny. Lucrările vor începe, însă, abia la anul, iar până atunci se pot face doar cârpeli. „Vom face niște reparații și plombări în două săptămâni, după ce avem un contract pentru aceste lucrări”, a mai spus primarul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Hai demolatorule...
...hai sa vezi,sa constati,sa faci asfaltari ca de demolat ai terminat orasul si judetul..!Hai odata..hai..hai..
Postat 26 Noiembrie 2022, 10:06 de grigore
adi13-bolnăvel
Pe tine nubte ajuta capul sa vezi asta, înțeleg ca il urăști pe Bolojan pe Birta, ii urăști pt ca te urăști pe tine, ești un eșec pt ca boala ta asa e creată, ia numa ceva maro și mai da o tură prin oraș asa cum ai mai făcut.
Postat 24 Noiembrie 2022, 18:50 de Sandu2100
Pentru gigicusasemasinicaciolanis
Invita-l pe lingaul de sandu2100, sa vada ce lucrari sunt acolo, bataie de joc. Invita-l pe sandu(drop) prin cartiere sa vada ce drumuri de cacat, strazi desfundate, fara canalizare. Sa vada sandu orasul in afara de cacata aia de centura care si aia e varza deja la asflat, si 3 poduri. Asta nu vede sandu ca avem strazi mai proaste ca Alexandria. La el numai Bolojan are merit pentru tot, dar esescurile si rahatul nu are legatura cu el.
Postat 24 Noiembrie 2022, 18:04 de adi13
adi13-bolnăvel
Nu are nicio legătură articolul cu ce comentezi tu , în concluzie nu ratezi nico șansă de al critica pe Bolojan. ...
Postat 24 Noiembrie 2022, 14:48 de Sandu2100
Asta nu e nimic
Va invit in buricul targului pe strazile Marasti, Mimozei< coziei ,Ipan Vidu ,ETC sa vedeti ce mlastini si baltoace sunt , multumita celor de la LeKO. Asa de inteligenti sunt, acei angajati , ca au astupat gropile dupa lucrari cu pmant si bolovani, iar acuma cand a inceput sa ploua, pamantul a "curs" iar drumurile sunt o plastina in care poti ramane oricand sau sa dai de bolovani cat o minge de handbal... Oare cei de la primarie ce pazesc ? Asta este o noua atractie pentru turistii dorniti de ofroad? Deconteaza cineva avariile produse la masini ? PS: aduceti cu voi cizme de "cauciuci"cand vizitati zona.
Postat 24 Noiembrie 2022, 14:34 de gigicusasemasinicaciolanis
Nu trebuie scoli , universitate
Comasam scoli, sa nu fie 20 elevi intr-o clasa, ci 40, asta e politica lui Bolo. Universitate nu trebuie, numai drumuri de legatura prin curtile oamenilor, porfir, piatete si pietonale. Un retardata ramas in timp, exact cum furau banii cei din Bucuresti acum 20 de ani, numai cu bordurile si asfaltul. ...
Postat 24 Noiembrie 2022, 14:21 de adi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON