Mai mulţi elevi ai Colegiului Tehnic "Traian Vuia" din Oradea şi-au dezvoltat competenţele de viitori angajaţi în industria ospitalităţii în două stagii de pregătire practică în restaurante şi hoteluri din oraşul Barcelos, din Portugalia.
Mobilităţile au avut loc între 21 martie şi 1 aprilie, respectiv între 10 şi 21 octombrie, fiind selectaţi pentru aceste activităţi 32 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a cu specializarea "Tehnician în hotelărie" şi "Bucătar".
"Scopul proiectului este de a facilita cooperarea interinstituţională la nivel european, în vederea creşterii calităţii educaţiei oferite de colegiul nostru, prin dezvoltarea competenţelor-cheie, profesionale şi personale ale elevilor, într-un mediu de lucru real, în vederea sprijinirii orientării lor către o carieră în industria ospitalităţii", a declarat directoarea Alina Cotca.
Aceste mobilităţi au fost organizate în cadrul unui proiect Erasmus+, finanţat cu fonduri europene, partenerii şcolii din Oradea fiind Apulia Praia Hotel, RVB Catering, Hotel Luso Brasiliero şi Amigos de Mobilidade.
Colegiul orădean a implementat acest proiect cu scopul de a-i putea pregăti pe liceeni pentru piaţa muncii.
"Instituţia noastră de învăţământ doreşte să-şi adapteze oferta educaţională la necesităţile pieţei forţei de muncă. În acest sens, prin misiunea pe care ne-am propus-o, dorim accentuarea învăţării centrate pe competenţe, încercăm să adaptăm parcursul formativ la nevoile fiecărui elev, să-l conectăm la viaţa reală şi la cerinţele actuale ale societăţii, astfel încât să realizăm o pregătire profesională care să faciliteze absolvenţilor găsirea unui loc de muncă", a mai spus directoarea.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.