URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2023, 12:31

Echipele de polo de la CS Crişul Oradea şi-au adjudecat în acest sezon trei titluri naţionale şi un loc III

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La final de sezon competiţional, conducerea clubului Crişul Oradea a prezentat raportul activităţii celei mai importante secţii din cadrul clubului, secţia de polo.

Potrivit directoarei Pető Dalma Csilla, această secţie este cea mai importantă atât prin numărul mare de sportivi, cât şi prin bugetul alocat. Astfel, aproape 50% din bugetul pe acest an al clubului a fost repartizat secţiei de polo. Este vorba despre 230.000 de lei.

„Dacă în sezonul 2021-2022 am avut cinci echipe care au participat la campionatele naţionale, de această dată numărul echipelor noastre a crescut la şapte. Este vorba despre echipele de băieţi de U11, U13, U15, U17 şi U19, respectiv de echipele de fete de U15 şi U17. La acestea se mai adaugă şi echipa de seniori, care reprezintă CSU, dar şi echipa de Liga a II-a”, a spus Pető Dalma Csilla, în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o la sediul clubului Crişul, alături de antrenori și o parte din jucători.

Conform conducătoarei clubului Crişul, a fost un sezon în care s-a dat credit antrenorilor tineri, cel mai elocvent exemplu în acest sens reprezentându-l Antonio Alexandrescu, tânărul tehnician care cu echipa de U13 a cucerit titlul naţional, de o manieră deosebită, cu victorii pe linie în toate meciurile disputate.

Campion naţional, la primul an în calitate de antrenor principal

Antonio, fiul arbitrului de polo Adrian Alexandrescu și nepotul lui Gheorghe Alexandrescu (preşedinte la FC Bihor), a fost nevoit să renunţe la activitatea de jucător de polo la doar 20 de ani, din cauza unei accidentări, fapt care l-a făcut să îmbrăţişeze activitatea de antrenor. După un sezon în care a fost secund, în primul său an competiţional în calitate de tehnician principal a adjudecat titlul naţional.

Expertul sportiv Cosmin Goina, responsabilul secţiei de polo de la clubul Crişul Oradea, a făcut apoi o trecere în revistă a rezultatelor obţinute de cele şapte echipe în acest sezon. Au fost cucerite trei titluri naţionale, un loc 3, o clasare pe locul 4 şi două locuri 5.

Performerele secţiei au fost echipele de U13 băieţi şi U17 fete, care au câştigat titlul naţional, după ce şi-au câştigat toate jocurile pe care le-au disputat. Cel de-al treilea titlu naţional l-a adjudecat echipa de U15 masculin.

Pe locul 3 s-a situat formaţia de U19 băieţi, locul 4 a fost ocupat de echipa U17 masculin, iar locul 5 a revenit copiilor de la U11 şi fetelor de la U15.

Antrenorul băieţilor de la U15 este Nicolae Diaconu, în timp ce al fetelor de la U17 este Dorin Sava. În cadrul conferinţei de presă, printre altele, acesta a vorbit despre tendințele Federaţiei de a favoriza echipele din Bucureşti. Acest lucru s-a văzut din nou şi la acordarea premiilor speciale la final de sezon, după cum a precizat şi Antonio Alexandrescu.

Participare în premieră pentru echipa de U11

O premieră în sezonul recent a fost organizarea unui campionat pentru echipe de copii U11. Antrenorul celor de la Crişul U11 este un alt tânăr, Alexandru Ihos.

La conferinţa de bilanţ a fost prezent şi antrenorul cu portarii al secţiei de polo de la CS Crişul, Florin Ţic (tatăl portarului Marius Ţic), care a precizat că, din păcate, în această perioadă „este o criză de portari în polo, şi la noi, şi în ţară, dar şi în lume”. Potrivit acestuia, portarul unei echipe de polo este foarte important. „Un portar face 50% dintr-o echipă”, a mai precizat Florin Ţic, referindu-se la aportul pe care îl poate aduce un goalkeeper în cadrul unui joc de polo.

Conform lui Cosmin Goina, secţia de polo a clubului Crişul are în prezent cinci antrenori angajaţi şi patru colaboratori voluntari.

„Dacă anul trecut am avut 8 băieţi şi două fete la loturile naţionale, în acest an numărul poloiştilor noştri convocaţi la loturile naţionale a crescut la 9 băieţi şi 8 fete”, a precizat expertul sportiv Cosmin Goina, care a reamintit şi faptul că în 2022 CS Crişul Oradea a ocupat locul 4 în clasamentul Federaţiei Române de Polo pentru rezultatele obţinute de toate echipele clubului, fiind cel mai bun club din afara Bucureştiului la acest capitol, după Steaua, Triumf şi Dinamo. Și pentru 2023 cei de la Crişul se aşteaptă la o poziție asemănătoare în clasamentul cluburilor de polo din România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON