URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2024, 10:50

După un meci spectaculos, CSM Oradea a învins Dinamo la penaly-uri şi a împins semifinala Superligii Naţionale de polo în meciul 3 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Publicul spectator prezent miercuri seara în tribunele Bazinului Olimpic "Ioan Alexandrescu" a avut parte de un spectacol agreabil în cel de-al doilea joc al semifinalei Superligii Naţionale de polo dintre CSM Oradea şi Dinamo.

Pentru a putea spera la calificare în finală, jucătorii formaţiei bihorene erau nevoiţi să obţină victoria, după ce în prima dispută, de săptămâna trecută, de la Bucureşti, dinamoviştii s-au impus cu scorul de 10-8.

A rezultat un joc echilibrat, foarte disputat, dar şi spectaculos, cu răsturnări de scor şi care a avut nevoie de loviturile de departajare pentru a decide echipa câştigătoare.

În cele din urmă aceasta a fost CSM Oradea, care s-a impus la general cu scorul de 17-15, după ce în timpul regulamentar de joc s-a consemnat egalitate, 13-13, iar la penalty-uri, bihorenii s-au impus cu 4-2.

Astfel, elevii antrenorului Ciprian Cîmpianu au reuşit să ducă semifinala în meciul 3, cel decisiv, care va avea loc săptămâna viitoare, miercuri, 17 aprilie, la Bucureşti.

Răsturnări de scor

Primii care au marcat în jocul de la Oradea au fost dinamoviştii, prin Raymond Jiganea. Nichita Ilisie a egalat, dar oaspeţii au mai înscris de două ori consecutiv, prin Ionuţ Vrâmceanu şi Dragoş Pandelea, acesta din urmă din penalty. Istvan Szabo a reuşit apoi o dublă, pentru a restabili egalitatea la 3. Totuşi, ultimele minute ale primului sfert au aparţinut bucureştenilor, care au marcat de trei ori, prin Matei Luţescu, Ionuţ Vrânceanu şi veteranul Cosmin Radu.

S-a intrat în prima pauză cu scorul de 6-3 pentru Dinamo, numai că sfertul II a aparţinut bihorenilor. Aceştia au revenit mult mai montaţi în joc şi au înscris de patru ori consecutiv, prin Vlad Dragomirescu, Mihnea Gheorghe, Levente Vancsik şi David Belenyesi, pentru a întoarce situaţia de partea lor, scor 7-6. Înainte de pauza mare, Dinamo a replicat din penalty, prin Dragoş Pandelea, care a restabilit egalitatea, scor 7-7, la jumătatea partidei.

În debutul sfertului III, CSM s-a desprins pe tabelă, după ce a marcat de două ori, prin Istvan Szabo şi Tiberiu Negrean. Alin Pîrîianu a redus din handicap, dar Negrean a marcat din nou pentru 10-8. Din nou Pîrîianu a înscris pentru Dinamo, dar a urmat replica lui Nichita Ilisie, care a marcat de două ori consecutiv, pentru a desprinde Oradea la trei goluri, scor 12-9. Pe finalul secvenţei a III-a, bucureştenii au redus din handicap, prin Matei Luţescu, iar în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 12-10 pentru CSM.

Din păcate, debutul sfertului IV a fost total nefavorabil bihorenilor, după ce au încasat trei goluri la rând, de la Peter Kari şi Ionuţ Vrânceanu, care a înscris de două ori. Ca urmare, Dinamo a trecut din nou la conducere, scor 12-13. În ultimul minut, Oradea a restabilit egalitatea, prin David Belenyesi, iar la finalul timpului regulamentar de joc s-a consemnat egalitate, scor 13-13.

Mai buni la penalty-uri de această dată

Pentru departajare, s-a trecut la penalty-uri, unde de această dată echipa orădeană a fost exactă şi a marcat toate cele patru lovituri executate, prin Istvan Szabo, David Belenyesi, Nichita Ilisie şi Tiberiu Negrean. În schimb, Dinamo a marcat prin Cosmin Radu şi Ionuţ Vrânceanu, însă Dragoş Pandelea şi Alin Pîrîianu au ratat, sau mai bine spus portarul CSM-ului, Radoslav Filipovic, a apărat de două ori. Astfel, jocul s-a încheiat cu scorul general de 17-15, pentru elevii antrenorilor Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor, care, la final, s-au bucurat alături de public.

"A fost un joc cu o încărcătură emoţională mult mai mare decât cel de la Bucureşti. Eu cred că noi pe noi ne-am surprins, mai ales în faza de apărare, cât şi în faza de atac, dar mai mult în faza de apărare din cauza greşelilor pe care le-am făcut, greşeli pe care sperăm să nu le mai repetăm la Bucureşti", a declarat, la final, antrenorul principal al CSM-ului, Ciprian Cîmpianu.

"A fost ca un roller-coaster, a condus Dinamo, după care am revenit noi, am condus noi la trei goluri, după care ne-au egalat ei şi într-un final s-a terminat oarecum echitabil cu egalul. Da, pot spune că a fost un joc spectaculos, cu foarte multe goluri, dar din păcate, cel puţin noi, dacă mă gândesc bine, am primit cel puţin jumătate din goluri din greşeli individuale sau şuturi de la distanţă, dar pentru meciul de la Bucureşti, cu siguranţă vom mai tăia din greşelile acestea şi sperăm să câştigăm şi acolo", a declarat după partidă Tiberiu Negrean, căpitanul echipei orădene, care şi-a trecut în cont şi două goluri, plus unul la penalty-uri.

Totul se decide la Bucureşti

Marcatorii echipei bihorene în jocul de miercuri seara au fost: Istvan Szabo şi Nichita Ilisie – cu câte 3 goluri, Tiberiu Negrean şi David Belenyesi cu câte 2 goluri, Mihnea Gheorghe, Vlad Dragomirescu şi Levente Vancsik, cu câte un gol.

De la Dinamo, de departe cel mai eficace a fost Ionuţ Vrânceanu, autor a 4 goluri.

Cel de-al treilea joc al semifinalei CSM Oradea – Dinamo, meciul care va decide calificata în finală, se va disputa miercurea viitoare la Bucureşti, în bazinul dinamoviştilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON