URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2019, 15:32

După 17 ani în PSD, Claudiu Pop a trecut la Pro România, iar Ponta îl laudă. Ce motive a invocat fostul prefect

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După mai bine de un an în care a criticat direcţia în care involuează partidul în care a activat din anul 2002, fostul deputat şi prefect Claudiu Pop şi-a anunţat oficial despărţirea de PSD şi intrarea în Pro România.

Anunţul a fost făcut, marţi, cu ocazia unei vizite electorale pe care fostul premier Victor Ponta, preşedintele acestei formaţiuni, o face în Bihor alături de comisarul european Corina Creţu, de fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin şi de fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.

Între diverse deplasări electorale, reprezentanţii Pro România au susţinut şi o conferinţă de presă în care, printre altele, au prezentat noua achiziţie, arătând că fostul prefect nu îşi schimbă convingerile de stânga, ci doar partidul, după ce PSD a dovedit că nu mai este o organizaţie politică, ci un grup de interese "mafiot".

PSD, "grup infracţional organizat"

fostul premier Victor Ponta, lider PRO România"L-am convins o dată, acum 17 ani, să vină la Tineretul Social-Democrat, îl conving azi pentru a doua oară şi i-am promis că e ultima oară, că n-am făcut Pro România ca să ne întoarcem la PSD. Îmi pare rău de PSD, dar fiind confiscat de un grup infracţional organizat, nu cred că are un viitor, de atât timp merg într-o direcţie antieuropeană, antidezvoltare, antidemocratică", a spus Victor Ponta despre gestul lui Claudiu Pop de a părăsi partidul "teleormanizat" de Liviu Dragnea.

Ponta a mai spus că decizia lui Pop e cu atât mai morală cu cât "cei care vin la noi nu vin nici după funcţii, nici pentru alte avantaje", deoarece "instrumentele şi banii statului sunt folosiţi dimpotrivă, ca să vină oamenii la PSD".

"Om al faptelor"

Claudiu PopÎn ceea ce-l priveşte, Claudiu Pop a afirmat că "deschide un nou capitol" în activitatea politică, "alături de oameni cu care am lucrat" şi care, în guvernarea Ponta, au sprijinit ca în Bihor să fie reabilitat DN 76, să fie lărgit Podul Densuşianu, peste centură să fie construite supratraversări, iar 65 de hectare din fostul tancodrom să revină autorităţilor locale, din care 50 hectare au fost utilizate de Primărie pentru amenajarea Parcului Industrial II. În schimb, cele 15 hectare ajunse la Consiliul Judeţean stau cu buruieni "peste care zboară doar păsările", pentru că "la CJ nu există profesionalism" ca să fie amenajat un terminal Cargo, aşa cum era planul.

"Am fost un om al faptelor", a concluzionat fostul prefect, motivând de ce a plecat din PSD: "Am rămas până azi, mi-am plătit şi cotizaţia, dar nu am mai fost invitat la nicio şedinţă, am fost la o conferinţă judeţeană la care m-au chemat numai primarii, dar au reuşit (n.r. – apropiaţii preşedintelui Ioan Mang) să facă aşa încât să nu-mi dea cuvântul".

Întrebat de BIHOREANUL dacă nu regretă că în aceste condiţii n-a plecat din PSD mai repede, Claudiu Pop a motivat că "nu mi-a fost uşor", deoarece "mulţi colegi mi-au spus să rămân, că se vor schimba lucrurile".

Emilian Pavel, "lingău", "nevertebrată", "moluscă"

Pe de altă parte, referindu-se la prestaţia marii majorităţi a europarlamentarilor PSD, care au dus la Bruxelles discursurile antieuropene dictate de Liviu Dragnea, fostul premier Victor Ponta i-a numit "lingăi", pe unul dintre ei identificându-l, chiar dacă fără a-i spune numele, în persoana lui Emilian Pavel (foto), cunoscut fost critic al preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, dar devenit sprijinitor al acestuia, precum şi fidel "soldat" al lui Dragnea.

Vorbind despre felul în care PSD-ul condus de Dragnea a făcut imposibilă ridicarea MCV şi intrarea României în Spaţiul Schengen, Ponta a explicat că România nu va atinge aceste obiective "dacă toată ziua îi înjuri pe liderii europeni şi le dai motive să te respingă", astfel de injurii fiind transmise inclusiv prin "fete şi băieţi lingăi".

"Un mare lingău aveţi aici la Oradea, cu mâna mea l-am pus pe listă (n.r. – în 2014, pentru Parlamentul European) şi îmi pare rău că l-am pus, m-am lăsat păcălit de lingăi, de nevertebrate, de moluşte", a spus Ponta, adăugând că în ciuda obedienţei, "Dragnea nu l-a mai pus pe listă pe loc eligibil".

Mang: "Îmi pare rău"

Contactat de BIHOREANUL şi solicitat să ofere o reacţie după plecarea fostului prefect Claudiu Pop, a cărui "mazilire" de altfel chiar el a aranjat-o, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang (foto), a pretins că nu este afectat în niciun fel, deoarece acesta oricum era "cu sufletul" la Pro România de ceva vreme.

"Ce să zic? Dl Pop era demult în Pro România cu sufletul, contra PSD, şi ne critica pe Facebook", a zis Mang.

În schimb, şeful PSD Bihor i-a luat implicit apărarea lui Emilian Pavel, afirmând că este dezamăgit că Ponta l-a numit "un mare lingău". "Îmi pare rău. Mă mir că Ponta se coboară la astfel de lucruri", a spus Mang, fără a mai adăuga altceva.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Mang
Era normal sa va critice la ce adunătură de incapabili sunteți. De la directori de ape până la nivel de prefectura sunteți un grup de slugi al celor de la Teleorman...dintr un partid de anvergură cum era PSD l ati adus la partid de Dan Diaconescu:))...Cu alte cuvinte este de lăudat gestul fostului prefect...probabil nu este un pupincurist ca voi restul dl Mang.
Postat 14 Mai 2019, 18:33 de Adrian_Preda
FELICITĂRI CLAUDIU POP!ACUM MANG RAMAI CU LINGAII TAI SI SLUGILE TALE !
Respect maxim Claudiu Pop!Esti un om cu coloana vertebrală, te felicit pentru alegerea făcută,esti un exemplu demn de urmat cu siguranță te vor urma si alti oameni de bine care simpatizează stânga.
Postat 14 Mai 2019, 17:36 de User anonimizat
Tic-tac,tic-tac...Numaratoarea inversa a inceput, Nelu!
Sa vedem cine este urmatorul curajos! Scorurile PRO RO vor depsi PSD in Bihor! VOTAM!
Postat 14 Mai 2019, 17:33 de vineri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON