URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2022, 19:20

DSP le-a dat amenzi de peste 9 milioane lei bihorenilor care au intrat în ţară şi nu au completat formularul de localizare

DSP le-a dat amenzi de peste 9 milioane lei bihorenilor care au intrat în ţară şi nu au completat formularul de localizare (ilustraţie generică, sursa: news.gtp.gr)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 4.500 de bihoreni care au intrat în țară din 20 decembrie până duminică, 16 ianuarie, au fost sancționați de Direcția de Sănătate Publică a județului pentru că nu au completat formularul digital ce permite localizarea persoanelor confirmate cu Covid și a celor care au intrat în contact cu ele.

„De la intrarea în vigoare a OUG 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, DSP Bihor a emis 4.693 procese-verbale de sancționare cu amenzi de câte 2.000 lei pentru tot atâtea persoane care au domiciliul în localități din județ, totalizând 9,386 milioane lei”, a declarat luni, pentru BIHOREANUL, directorul executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă. „Unele persoane sancționate au început deja să plătească amenzile, altele le-au contestat în instanță”, a adăugat aceasta.

Potrivit OUG 129/2021, toți cetățenii care intră în România fără să aibă deja completat formularul digital PLF (Passengers Location Form) sunt obligați să-l completeze online în maximum 24 de ore după intrarea în țară, în caz contrar urmând să fie amendați cu sume între 2.000 și 3.000 lei de către direcțiile de sănătate publică județene.

„Direcția de Sănătate Publică a Județului Bihor constată contravențiile și aplică sancțiuni persoanelor care nu au completat formularul digital, pe baza datelor și informațiilor furnizate de Sistemul informatic integrat Formular digital de intrare în România”, precizează un comunicat al DSP Bihor dat publicității luni.

Detalii privind completarea PLF pot fi găsite pe site-ul Ministerului Sănătății și pe cel al Guvernului României.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Sandu2100
Esti foarte destept probabil cand cauti pe google , sunt oameni in varsta care au tel cu butoane ei cum cauta ? pana in Portugalia am fost oprit in fiecare tara la filtre in vami si pe autostrada nimeni nu a cerut formularul de care zici tu pe google
Postat 18 Ianuarie 2022, 19:44 de Mircea_C
interpretari romanesti
Eu am inteles ca formularul are rolul de a localiza oamenii in cazul in care se imbolnavesc de corona-virus si nu de a strange amenzi la buget. In consecinta, cetatenii ar trebui sa aiba la dispozitie astfel de formulare in vami, sau sa fie informati la intrarea in tara si sa nu fie lasati sa intre fara acest formular (asa cum se intampla cand calatorim cu avionul, de ex) sau daca sunt lasati sa intre, sa li se puna la dispozitie un mic flyer informativ. Asa cum se aplica acum este ceva tipic romanesc, care pare menit doar sa stranga bani din buzunarele fraierilor.
Postat 18 Ianuarie 2022, 11:07 de oradea_mea_si_a_ta
Sa-i mai votezi apoi...pe cei care te toacă de bani
Da statul nu are angajati? Sa-l completeze ei. Dar daca ii completat se reduc infecțiile? Doar politici europene aberante și aplicate stanga-mprejur de Iohannis and PSD/UDMR/USR. Toate prostiile ce vin de afara sunt implementate fără discernământ de ai noștri. Vaccinare UE - vaccinare si noi. 3 doze UE-e3 doze si noi. 4 doze UE - 4 doze si noi, ertificat verde UE - certificat verde si noi, doza redusa de la 6 luni la 3 UE - la fel si noi, amenda UE daca nu esti cobai la experimentul mondial - maine poimaine amenda si noi, dat cu capu de zid UE - dat cu capu și politicienii nostri. Conducători fără discernământ și fără busolă. Patriotism? S-a terminat în 89! Iobăgism? Modern, cât incape! Heil URSULA, Heil Big Pharma? Cu amândouă mâinile la 45 de grade toți politicienii (și pentru cârcotași) cu excepție AUR! Cu riscul de a mă repeta, autocarul AUR a fost meseriaș!
Postat 17 Ianuarie 2022, 23:03 de georgemarian
Mircea_C
E simplu sa cauti pe GOAGLE " conditii de intrare in Romania covid " Cand mergi inapoi in tara in care lucrezi sau esti stabilit trebuie sa faci la fel.
Postat 17 Ianuarie 2022, 22:58 de Sandu2100
Noi pe cine vom linge in koor?
Mare britanie, aka UK, renunta la certificatul verde incepind din 26 ianuarie. Romania e in deruta. Din ce plm mai scoatem noi amenzi, din plf? Doar atit? Farimituri? GCS sa se puna pe treaba,nu putem lasa lucrurile asa, ad labam...
Postat 17 Ianuarie 2022, 22:58 de excalibur
sistemul e menit sa stoarca bani
nu ti se zice la intrare in tara nimic, treci prin vama fara sa afli, nu il poti completa in vama (daca nu ai internet sau feciori tineri care sa te ajute cu calculatorul, plateste), daca esti curios sa intri pe site-ul ministerului inainte sa intri in tara, poate afli... daca nu, plateste biruri si taxe. Europa cu toate fricile si restrictiile astea, acum cand virusul se muteaza spre variante (mai contagioase, adevarat dar si) mai putin mortale, isi distruge si mai mult economia, veniturile populatiei si industria de turism (sau pentru romani, de adus bani de afara, acasa in tara).
Postat 17 Ianuarie 2022, 22:38 de unu
Amendati,ostenii mei...Amendam,Maria-Ta
Vaccinarea este voluntara, chiar semnezi ca iti "exprimi acordul informat pentru efectuarea actului medical". Doar ca, in Austria, cei fara certificat verde vor primi amenzi lunare..."Guvernul Austriei a oficalizat duminică, 16 ianuarie, legea vaccinării obligatorii împotriva COVID, care urmează să fie aprobată joi de Parlament. Potrivit acesteia, de la 1 februarie, toți rezidenții care au peste 18 ani trebuie să se imunizeze. „Va exista o etapă de început, de adaptare, în care oamenii vor avea ocazia de a se vaccina, de a se convinge pentru că le vom oferi informaţii suplimentare mai mult decât facem acum”, a declarat Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Mai exact, autoritățile vor notifica cetățenii prin scrisori. Apoi, de la jumătatea lui martie încep controalele, iar cine nu s-a conformat, va fi amendat cu până la 600 de euro. Amenda se anulează pentru cei care decid să se vaccineze în termen de două săptămâni de la controlul aleatoriu. Dacă nici după etapa aceasta nu crește rata de vaccinare, austriecii vor primi din nou notificări, urmând ca apoi amenzile să urce până la 3.600 de euro." ...Sa ne umplem de amenzi,asadar. Baietii isi iau somajul tehnic inapoi. There is no free lunch...
Postat 17 Ianuarie 2022, 22:31 de excalibur
Bataie de joc
Asa stie Romaia sa-si primeasca cetateni cu 1000 Ron amenda , nici un militian care verifica (Buletinele) nu zice la lume sa-si faca formularul in 24 ore altfel ia amenda , de unde sa stie toata lumea ce legi idioate ii asteapta cand vin in tara , cand intri in tara stai 3 ore cand pleci stai 2 ore sa le fie RUSINE
Postat 17 Ianuarie 2022, 22:20 de Mircea_C
plf = bani la buget.
formularul este abuziv, menit sa aduca bani la buget. atat si nimic mai mult.
Postat 17 Ianuarie 2022, 20:15 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON