URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2023, 21:54

Drumul spre finală: Victorie categorică a baschetbaliștilor de la CSM Oradea, în primul meci al semifinalei cu CSU Sibiu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au deschis seria semifinală a Ligii Naționale cu o victorie categorică obținută vineri seară, pe teren propriu, în meciul cu echipa CSU Sibiu, scor final 94-61, cei mai buni marcatori ai partidei fiind Mark Ogden și Erick Neal, cu câte 16 puncte.

S-a dovedit a fi un meci fără emoții pentru orădeni, care au condus detașat încă de la debutul acestuia.

Oradea Arena n-a fost plină la primul meci din semifinale, însă echipa locală a fost încurajată totuși de circa 3.300 de spectatori, mulți dintre ei îmbrăcați în roșu, culoarea echipei.

Cum zilele trecute clubul CSM Oradea a împlinit 20 de ani, pe fiecare scaun al arenei au fost plasate înaintea meciului afișe dedicate acestei aniversări, ce au cuprins, sub genericul „Istorie roș-albastră”, numele tuturor jucătorilor care au activat pentru echipa locală de baschet de la începuturile sale.

Arbitru huiduit

După ce unul dintre arbitri, Marius Ciulin a fost huiduit la scenă deschisă, în momentul prezentării, el fiind o „cunoştinţă mai veche” a orădenilor, jocul a început cu echipa orădeană în prim-plan, care s-a distanţat rapid la 11-4, pentru a conducea apoi cu 20-7, iar la capătul primelor zece minute să aibă un avantaj de 14 puncte, scor 24-10.

Şi în sfertul secund, jocul a curs de aceeaşi manieră, cu CSM CSU în control, astfel că elevii antrenorului Cristian Achim au continuat să se detaşeze şi aproape să-şi dubleze avantajul până la pauza mare, când s-a intrat cu scorul de 48-22.

Secvenţa a treia a fost ceva mai echilibrată, când orădenii au înscris 25 de puncte, iar sibienii 24, fapt care a făcut ca la ultima pauză tabela de marcaj să indice scorul de 73-46 în favoarea echipei „roş-albastre”.

Având o diferenţă considerabilă, în ultimul sfert antrenorul Cristian Achim şi-a perims să le dea minute şi tinerilor jucători precum Enzo Vescan şi Luca Năstruţ. Partida s-a încheiat cu victoria categorică, 94-61 pentru CSM CSU, care a făcut un prim pas către calificarea în finală.

De la CSM CSU Oradea, Erick Neal şi Mark Ogden au înscris câte 16 puncte, Kris Richard - 12 puncte, Nikola Markovic - 11 puncte, iar Justin Carter - 9 puncte, în timp ce de la sibieni, Daniel Manchon s-a dovedit a fi cel mai eficace, cu 15 puncte, în timp ce Mouhamed Barro a înscris 10 puncte.

Absenţe în cele două echipe

De menţionat însă că echipa din Sibiu nu a putut conta pe doi dintre jucătorii ei de bază, Rareș Uță și Roberts Blumbergs, însă nici CSM CSU Oradea nu s-a putut baza la acest meci pe Donatas Tarolis, care s-a confruntat cu o problemă de sănătate ce l-a împiedicat să se antreneze în ultima săptămână.

„A fost primul meci al acestei serii. În primul rând este importantă victoria. Am respectat planul de joc și indicațiile antrenorului. Cred că totul a decurs așa cum ne-am dorit și mă bucur pentru victorie. Știm că au absentat doi jucători importanți din echipa Sibiului. Au o mentalitate foarte bună, luptă până la ultima minge și e limpede că vor continua să facă acest lucru. Duminică e un alt meci și va trebui să-l tratăm cu responsabilitate. Suntem în play-off, e altceva decât sezonul regulat. Orice se poate întâmpla, așa că trebuie să fim pregătiți”, a declarat la finalul partidei jucătorul formaţiei orădene Mark Ogden.

Meciul al doilea al semifinalei dintre Oradea şi Sibiu se va desfăşura duminică, de la ora 20, tot la Oradea Arena.

Bilete pentru acest meci se mai pot cumpăra încă de pe portalul eventbook.ro.

În cealaltă semifinală a Ligii Naţionale de baschet masculin, U BT Cluj Napoca conduce cu 2-0 după primele partide în confruntarea cu Rapid Bucureşti. Echipa clujeană şi-a fructificat terenul propriu, impunându-se cu scorurile de 78-61, marţi, şi 77-55, joi.

Jocul 3 dintre aceste două echipe este programat la Bucureşti, pe 3 mai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON