URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2022, 09:53

Dripper The Factory. Ştiai că într-o cafenea din centrul Oradiei boabele sunt prăjite în faţa clienţilor? (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cafeaua este o licoare ce pare să aibă puteri magice. Despre ea s-au scris cântece, a fost inspiraţie pentru citate de tot felul şi a fost "protagonistă" în scene memorabile de film.

O cafenea din centrul Oradiei, Dripper The Factory, le oferă celor care o vizitează o "întâlnire" specială – şi unică în Oradea - cu cafeaua şi farmecele ei... 

Prăjitoria din centru

Dripper The Factory este situată pe strada Primăriei nr. 30. Cu un design aparte şi o atmosferă cochetă, cafeneaua îşi primeşte oaspeţii cu o ofertă singulară în Oradea. Cum aşa? Ei bine, Dripper The Factory include şi o prăjitorie de cafea de tip open-space. Cu alte cuvinte, clienţii curioşi pot vedea cum se prăjesc boabele de cafea adusă din ţări cu tradiţie în cultivarea lor. 

Astfel, cum subliniază şi orădenii din spatele conceptului, Marina şi Bogdan Hodişan, pasionaţii de cafea pot să observe procesul complet "from bean to cup", adică de la boabe până în ceaşcă. 

În spatele unei ceşti...  

Cafeaua nu este ca oricare alta. Dripper The Factory importă doar cafea de specialitate, premium, mai precis boabe de calitate, cu scor de peste 82 de puncte (dintr-un maxim de 100), din ţări ca Etiopia, Rwanda, Brazilia, Columbia, Costa Rica, Guatemala. Iar lista se îmbogăţeşte mereu. 

Deşi nu pare, procesul de prăjire al boabelor verzi este unul migălos şi complex. Pentru fiecare soi nou de cafea cu care-şi îmbogăţesc colecţia, specialiştii de la The Dripper fac teste pentru a găsi procesul perfect de prăjire, care să-i păstreze acestei proprietăţile. Rezultatul? O cafea 100% naturală, de calitate şi aromată.

După ce sunt prăjite, boabele stau la răcit, iar apoi sunt ambalate pentru vânzare: direct din prăjitoria de pe Primăriei, către clienţii din HoReCa sau online, pe site-ul dripperthefactory.ro

Brunch la The Factory  

Cei care vizitează Dripper The Factory au oportunitatea să încerce specialităţile de cafea, pregătite pe loc, sub forme "tradiţionale": espresso, cappucino, flat white, dar şi sub forma unor licori aparte. Este şi cazul cafelelor "brew", făcute la filtru, specialităţi care necesită un timp mai mare de pregătire.

Un mare avantaj: La Dripper The Factory, iubitorii de cafea pot să-şi aleagă chiar şi originea cafelei pe care să o încerce. "Prăjite corect, boabele ce provin din fermele din Africa vor avea o aromă cu note ca de citrice, pe când boabele din America de Sud au un gust mai "pământiu", ca de nucă", explică Marina Hodişan. 

Meniul cafenelei de pe strada Primăriei nr. 30 (deschisă de luni până vineri, între orele 7.30 şi 17) cuprinde şi croissante, pancakes, prăjiturele făcute în casă, omlete pe pâine cu somon şi avocado, astfel încât locul este ideal atât pentru micul dejun, cât şi pentru brunch. 

Special blends 

Dripper The Factory este mai mult decât o cafenea şi o prăjitorie. Este şi locul din care se aprovizionează cu cafele de specialitate, cu unele amestecuri speciale (special blends), ba chiar şi cu echipamente specifice mai multe patiserii şi restaurante din Oradea, cum ar fi: reţeaua Dorbob, localurile Due Fratelli şi restaurantul Graf.

De asemenea, la Dripper The Factory se ţin şi seminarii de instruire pentru persoanele care pregătesc diferitele specialităţi de cafea, astfel încât ritualul să fie respectat întocmai, iar cafeaua cât mai savuroasă. 

Nu doar "jucătorii" din HoReCa pot să se aprovizioneze de la Dripper The Factory, ci şi orădenii pasionaţi de cafea şi "puterile" ei. Astfel, pe lângă pachete de cafea-boabe, clienţii găsesc aici accesorii, inclusiv ceşti, espressoare, aparate moka, din game de lux, cum ar fi La Marzocco, dar şi din game ceva mai accesibile. 

O ofertă completă, deci, pentru cei care apreciază o ceaşcă de cafea făcută exact cum trebuie...

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON