Cafeaua este o licoare ce pare să aibă puteri magice. Despre ea s-au scris cântece, a fost inspiraţie pentru citate de tot felul şi a fost "protagonistă" în scene memorabile de film.
O cafenea din centrul Oradiei, Dripper The Factory, le oferă celor care o vizitează o "întâlnire" specială – şi unică în Oradea - cu cafeaua şi farmecele ei...
Prăjitoria din centru
Dripper The Factory este situată pe strada Primăriei nr. 30. Cu un design aparte şi o atmosferă cochetă, cafeneaua îşi primeşte oaspeţii cu o ofertă singulară în Oradea. Cum aşa? Ei bine, Dripper The Factory include şi o prăjitorie de cafea de tip open-space. Cu alte cuvinte, clienţii curioşi pot vedea cum se prăjesc boabele de cafea adusă din ţări cu tradiţie în cultivarea lor.
Astfel, cum subliniază şi orădenii din spatele conceptului, Marina şi Bogdan Hodişan, pasionaţii de cafea pot să observe procesul complet "from bean to cup", adică de la boabe până în ceaşcă.
În spatele unei ceşti...
Cafeaua nu este ca oricare alta. Dripper The Factory importă doar cafea de specialitate, premium, mai precis boabe de calitate, cu scor de peste 82 de puncte (dintr-un maxim de 100), din ţări ca Etiopia, Rwanda, Brazilia, Columbia, Costa Rica, Guatemala. Iar lista se îmbogăţeşte mereu.
Deşi nu pare, procesul de prăjire al boabelor verzi este unul migălos şi complex. Pentru fiecare soi nou de cafea cu care-şi îmbogăţesc colecţia, specialiştii de la The Dripper fac teste pentru a găsi procesul perfect de prăjire, care să-i păstreze acestei proprietăţile. Rezultatul? O cafea 100% naturală, de calitate şi aromată.
După ce sunt prăjite, boabele stau la răcit, iar apoi sunt ambalate pentru vânzare: direct din prăjitoria de pe Primăriei, către clienţii din HoReCa sau online, pe site-ul dripperthefactory.ro.
Brunch la The Factory
Cei care vizitează Dripper The Factory au oportunitatea să încerce specialităţile de cafea, pregătite pe loc, sub forme "tradiţionale": espresso, cappucino, flat white, dar şi sub forma unor licori aparte. Este şi cazul cafelelor "brew", făcute la filtru, specialităţi care necesită un timp mai mare de pregătire.
Un mare avantaj: La Dripper The Factory, iubitorii de cafea pot să-şi aleagă chiar şi originea cafelei pe care să o încerce. "Prăjite corect, boabele ce provin din fermele din Africa vor avea o aromă cu note ca de citrice, pe când boabele din America de Sud au un gust mai "pământiu", ca de nucă", explică Marina Hodişan.
Meniul cafenelei de pe strada Primăriei nr. 30 (deschisă de luni până vineri, între orele 7.30 şi 17) cuprinde şi croissante, pancakes, prăjiturele făcute în casă, omlete pe pâine cu somon şi avocado, astfel încât locul este ideal atât pentru micul dejun, cât şi pentru brunch.
Special blends
Dripper The Factory este mai mult decât o cafenea şi o prăjitorie. Este şi locul din care se aprovizionează cu cafele de specialitate, cu unele amestecuri speciale (special blends), ba chiar şi cu echipamente specifice mai multe patiserii şi restaurante din Oradea, cum ar fi: reţeaua Dorbob, localurile Due Fratelli şi restaurantul Graf.
De asemenea, la Dripper The Factory se ţin şi seminarii de instruire pentru persoanele care pregătesc diferitele specialităţi de cafea, astfel încât ritualul să fie respectat întocmai, iar cafeaua cât mai savuroasă.
Nu doar "jucătorii" din HoReCa pot să se aprovizioneze de la Dripper The Factory, ci şi orădenii pasionaţi de cafea şi "puterile" ei. Astfel, pe lângă pachete de cafea-boabe, clienţii găsesc aici accesorii, inclusiv ceşti, espressoare, aparate moka, din game de lux, cum ar fi La Marzocco, dar şi din game ceva mai accesibile.
O ofertă completă, deci, pentru cei care apreciază o ceaşcă de cafea făcută exact cum trebuie...
(advertorial)
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.