URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iunie 2024, 09:49

Două medalii de aur şi un bronz pentru CSM Oradea la Naţionalele de Judo Ne Waza

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii clubului CSM Oradea au avut evoluţii peste aşteptări la întrecerile Finalei Campionatului Naţional de Judo Ne Waza (luptă la sol), competiţie care a fost rezervată seniorilor şi care s-a desfăşurat la Satu Mare în perioada 22-23 iunie.

Întrecerile au reunit la start 81 de sportivi, care "şi-au etalat tehnicitatea şi dârzenia în această frumoasă luptă, oferind o întrecere foarte disputată", după cum a precizat antrenorul clubului orădean, Emil Morar.

În urma evoluţiilor, judoka orădeni au reuşit să cucerească două titluri naţionale, din trei posibile.

Performanţa este cu atât mai însemnată cu cât Alex George Creţ a fost menajat la această competiţie, din cauza unei uşoare accidentări, antrenorii nedorind o eventuală agravare, în perspectiva participării lui la Jocurile Olimpice de vară de la Paris din acest an.

La Finala Naţionalelor de Seniori de la Satu Mare, principalii performeri ai clubului orădean au fost: Flavius Lungu, care a ocupat locul I la categoria 66 kg, devenind campion naţional, şi Ioan Dziţac, care s-a situat, de asemenea, pe primul loc la categoria 81 kg, unde a devenit campion naţional.

O prestaţie bună a avut-o şi Maxim Ţugulea, medaliat cu bronz la categoria 81 kg, după ce a terminat pe locul III.

La finalul întrecerilor, în clasamentul general pe cluburi al Campionatului Naţional de judo Ne Waza seniori, echipa orădeană s-a clasat pe locul I, cu două medalii de aur şi o medalie de bronz.

Doar un bronz la Cupa României

Pe de altă parte, tot la Satu Mare s-a desfăşurat şi Cupa României la seniori, competiţie la care judoka orădeni au avut însă o evoluţie sub potenţial, "ratând câteva evoluţii şi pe fondul unei nervozităţi exagerate cauzate de numeroasele greşeli de arbitraj", după cum a mai precizat antrenorul Emil Morar.

În aceste condiţii, cele mai bune rezultate au fost două locuri III şi cinci clasări pe poziţia a V-a.

Pe treapta a treia s-au situat şi au intrat în posesia medaliilor de bronz Flavius Lungu, la categoria 66 kg, şi Robert Boldiş, la 81 kg.

Locul V a fost ocupat de: Miguel Codreanu, la 66 kg, Laszlo Szoke, la 73 kg, Maxim Ţugulea, la 81 kg, Mircea Pop şi David Pusztai, în cadrul categoriei 90 kg.

Toţi aceşti judoka de la CSM Oradea sunt pregătiţi de antrenorii Emil Morar şi Dan Fâşie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON