URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Iunie 2024, 22:50

Două dosare penale la Lugaşu de Jos, pentru violarea secretului votului

Două dosare penale la Lugaşu de Jos, pentru violarea secretului votului foto: arhivă / generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Bihor a anunțat că a deschis două dosare penale, pentru violarea secretului votului, în comuna Lugaşu de Jos.

"Au fost întocmite două dosare penale pentru comiterea infracţiunii de violarea secretului votului, după ce, la o secţie de votare din localitatea Lugaşu de Jos, judeţul Bihor, a fost permis accesul în cabina de vot, cu însoţitor, fără motiv", a anunţat duminică seară, Centrul de Comunicare Judeţean Bihor, instituit cu ocazia alegerilor.

Informaţia vine la capătul unei zile tensionate, în care în comuna condusă de primarul UDMR Sorban Levente au fost semnalate presei mai multe nereguli, inclusiv aceea - neconfirmată de autorităţi - că unii alegători din colonia de romi au fost transportaţi la vot cu maşinile unor angajaţi din Primărie.

Alţi doi bihoreni, din alte comune, au fost amendaţi cu câte 600 de lei pentru că şi-au filmat sau pozat buletinele de vot în timp ce se aflau în cabina de vot: o persoană din Ciumeghiu a filmat documentul, iar o alta din Lăzăreni şi l-a fotografiat.

Comunicatul mai menţionează că, până la ora 21, au fost semnalate 22 de incidente în legătură cu procesul electoral. "Dintre acestea, 8 nu s-au confirmat şi 14 s-au confirmat", arată informarea.

De asemenea, în ziua votului, până la aceeaşi oră, au fost întocmite 6 dosare penale ce vizau infracţiuni electorale.

UPDATE: Bilanțul zilei de duminică

Conform unui comunicat transmis luni, de același Centrul de Comunicare Judeţean Bihor, în ziua alegerilor în județ au fost sesizate 30 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 10 nu s-au confirmat.

„La nivelul județului Bihor au fost întocmite dosare penale pentru cercetarea a 6 posibile infracțiuni. Pentru aceste cauze cercetările se efectuează în continuare sub coordonarea parchetelor competente, în vederea lămuririi aspectelor semnalate. În 11 cazuri au fost conturate aspecte de natură contravențională, pentru care au fost aplicate sancțiuni, în valoare totală de 6.000 lei”, arată comunicatul de luni.

În ce privește acțiunile desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 625 de persoane, fiind aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 76.630 de lei și constatate 9 infracțiuni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON