URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2021, 20:00

Donaţie din Italia, pentru bolnavii Covid. Fiole de anticorpi monoclonali, distribuite spitalelor din Oradea, Beiuş şi Marghita

Donaţie din Italia, pentru bolnavii Covid. Fiole de anticorpi monoclonali, distribuite spitalelor din Oradea, Beiuş şi Marghita (sursa foto: Getty Images, Cristian Storto)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că a repartizat spitalelor din România fiolele de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2, pe care ţara noastră le-a primit din partea Italiei. O parte dintre aceşti anticorpi ajung în spitalele din Bihor care tratează şi pacienţi Covid: Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal Oradea, Spitalul Pelican, Spitalul din Beiuş, Spitalul din Marghita.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceştia se fixează de proteina virală de suprafaţă (Spike) şi blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane. "Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient", transmite Ministerul Sănătăţii.

În total 5.206 fiole de anticorpi monoclonali ajung în 134 de unităţi sanitare din România, pentru tratarea a 2.603 pacienţi. "Repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecţioase şi a ţinut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienţi internaţi şi cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unităţile sanitare", se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Criteriile de administrare ale acestui medicament au fost stabilite tot de către specialiştii comisiei de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii.

Conform unui tabel făcut public de minister, 24 de fiole ajung la Spitalul Municipal din Oradea, 8 fiole la Spitalul Judeţean din Oradea, 6 fiole la Spitalul Pelican din Oradea, 6 fiole la Spitalul Municipal Beiuş, respectiv 6 fiole la Spitalul Municipal Marghita. 

Cele 5206 fiole de anticorpi monoclonali reprezintă o donaţie a statului italian, făcută în semn de recunoştinţă a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care România l-a acordat în 2020, când a trimis echipe de medici şi asistenţi medicali care au lucrat în spitale din Brescia şi Lecco.

Repartiţia fiolelor de anticorpi monoclonali în spitalele din România:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Bolnavii care suntrimisi acasa FARA tratament si revin la spital suprainfectati au nevoie,atat vaccinat cat si ceilati.
O doza de Remdesivir = o doza Anticorpi ca pret.Remdesivirul e frectie la picior de lemn ,Anticorpii in schimb salveaza vieti ,in 24 de ore esti ca NOU.Aceste tratamente erau disponibile inca din 2020,dara daca nu iese comisionu ,nu-i rentabil.
Postat 15 Octombrie 2021, 11:01 de spaima_trepadusilor
@spaima
Daca v-ati fi vaccinat, nu mai trebuiau cumparate tratamente scumpe.
Postat 15 Octombrie 2021, 10:49 de unul
Băiat bun acest Cseke. Ține cu bihorenii din care provine și el.
Doar că, împărțalea asta "după ureche" tocmai i-a adus un dosar penal în ograda abuzului în serviciu.
Postat 15 Octombrie 2021, 09:12 de KP
Daca Citu nu daadea TOTI banii pe 120.000.000vacinuri si mai dadea pentru TRATAMENT nu eram in situatia asta.
Daca Citu nu dadea TOTI banii doar pe vacinuri (120.000.000)si mai dadea pentru TRATAMENT nu eram in situatia asta.El in schimbcrede ca a facut bine si se crede superman.
Postat 15 Octombrie 2021, 08:14 de spaima_trepadusilor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON