URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2020, 21:34

Discursuri la unison: Atât Orban, cât şi Ciolacu revendică victoria în alegeri şi cer maximă atenţie la numărarea voturilor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderii celor două partide importante din România, PNL şi PSD, au avut discursuri asemănătoare, după aflarea rezultatelor la exit-poll-urile alegerilor parlamentare. Ludovic Orban şi Marcel Ciolacu au pretins fiecare că partidul pe care îl conduce a câştigat scrutinul. De asemenea, ambii au cerut reprezentanţilor din secţiile de votare vigilenţă maximă la numărarea voturilor.

Orban: "PNL este câştigătorul moral şi la finalizarea numărării"

"Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între orele 19.30 şi 21, nu sunt cuprinse voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora şi care continuă să se exprime, luând în considerare marja de eroare şi toate evaluările pe care le-am făcut, PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri. Atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor", a declarat şeful PNL, Ludovic Orban, duminică seară.

Acesta le-a mulţumit românilor care au mers la vot: "Le mulţumesc tuturor românilor care au decis să-şi exercite dreptul fundamental la vot. În ciuda campaniilor mincinoase, în ciuda descurajării practicate de alte formaţiuni politice, îi respect pe toţi cei care au decis să participe la vot în condiţii de pandemie şi le mulţumesc. În mod special, le mulţumesc tuturor cetăţenilor români care au venit la vot şi au decis să voteze PNL. Au făcut o alegere corectă, normală, în interesul României".

Premierul a făcut apoi un apel către reprezentanţii PNL din secţiile de votare, dar nu numai către ei, sugerând că adversarii de la PSD ar putea încerca să "fure" rezultatul: "Solicit către toţi delegaţii din secţiile de votare ai formaţiunilor politice democratice, pro-europene, să fie extrem de atenţi la procesul de numărare. Nu spun întâmplător acest lucru, cunoaştem obiceiurile celor cu care ne luptăm de 30 de ani. Toţi delegaţii trebuie să fie atenţi la maxim".

"Sunt încrezător că opţiunile cetăţenilor care au venit la vot s-au exprimat, ele vor fi respectate în procesul de numărare a voturilor şi sunt foarte încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară", a mai spus Orban.

Ciolacu: "Românii au arătat că este nevoie de o schimbare"

În discursul de la ora 21, şeful PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut că votul de azi indică schimbarea.

"Prin votul de azi, românii au arătat că este nevoie de o schimbare. Aş dori să le mulţumesc tuturor românilor care au avut încredere în noi şi au votat PSD, că au sancţionat această bajtocură la adresa lor în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei, închiderea şcolilor, pieţelor, bisericilor, intrarea în faliment a mii de societăţi cu capital românesc şi a sute de mii de şomeri în ultimele şase luni. Este nevoie de un guvern capabil, care are soluţii, care ştie să rezolve adevăratele provocări ale românilor şi le mulţumesc în mod deosebit românilor care au mers la vot, pentru că şi-au învins teama în ceea ce priveşte viaţa lor, dar au înţeles necesitatea ca acest Guvern Orban să plece acasă. În acest moment, PSD are un avantaj în exit-poll-uri, chiar dacă ponderăm cu voturile venite din diaspora", a declarat Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a cerut şi el vigilenţă la numărarea voturilor: "Am o rugăminte la toţi reprezentanţii PSD din secţiile de votare să numere fiecare vot corect, cinstit şi să nu cumva să părăsească secţiile de votare, să păţim iarăşi ce am păţit la Sectorul 1 Bucureşti".

Într-o altă declarație făcută duminică seară, Dacian Cioloş, unul dintre liderii USR Plus, creditată de exit-poll-uri cu un scor de 15,9%, a declarat că alianţa este pregătită să intre la guvernare "cu acele partide care vor o guvernare onestă şi competentă". "Ca să fie lucrurile clare, USR Plus nu intenţionează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare", a spus Cioloş.

Primele rezultate exit-poll publicate duminică seară, după închiderea urnelor, arată că PSD şi PNL au strâns cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de anul acesta. Marea surpriză este AUR, care ar fi depăşit, conform primelor estimări, pragul de 5 la sută.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON