URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2016, 10:18

Dictatorul Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu cred că sunt partide în care nu există dictatură. E aproape imposibil să conduci o gaşcă de veleitari, care mai de care mai isteţi, unde toţi se visează parlamentari. Nici Ioan Mang nu poate lăsa la voia turbulenţilor primari alcătuirea listelor cu viitori parlamentari, nici Szabo Odon nu lasă alegerile interne la voia întâmplării, ba mai mult, are chiar drept de veto, iar Ilie Bolojan cu atât mai puţin.

Hazlie este reacţia Luciei Varga. Vreme de opt ani, domnia sa a fost cu primarul la nivel de "Ilie al meu". Brusc, când nu s-a mai văzut pe listele de candidaţi, Bolojan a devenit un dictator birtinez. Mă întreb ce realizări are doamna Varga de merită votul liberalilor? Faptul că, în dispreţ faţă de opinia publică, şi-a băgat soţul director la Hidroelectrica? Sau că, ministru bihorean fiind, n-a găsit 2 milioane de lei să amenajăm malul stâng al Crişului?

Din păcate, Bolojan nu duce până la capăt intransigenţa. După o viaţă de muncă, fostul preşedinte de Judeţ Cornel Popa, merita şi el o pensie liniştită. Dar nu înţeleg de ce trebuie să-şi petreacă pensia ca senator PNL.

E limpede că PNL-ul, la fel ca şi celelalte partide, este într-o profundă criză de cadre. Reciclarea aceloraşi figuri arată sărăcia filonului de liberali autentici. Aşa că nu întâmplător Ilie Bolojan a decis să importe bihoreni de origine care au performat la Bucureşti: un medic celebru şi ministrul Transporturilor. Că vorba aia, ca să fii dictator trebuie să ai şi supuşi pe care să-i împilezi...

Citiți pe această temă articolul Start la Ciolaniadă! Întocmirea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare a pornit războaie în principalele partide bihorene

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Perfect..
In sfirsit se trezeste lumea..Din ciclul-Grea e viata la oras!-oradenii isi dau seama cine este ...birtinutzul!Ciunma galbena nu iarta!Se aude ca va fugi la Braila cu Stanel...Cum ..Stanel e cautat ?Doamne ajuta la cei 2,roata morii se invirteste ,chiar deaca e patrata in capul atotstiutorului....!
Postat 19 Octombrie 2016, 17:07 de grigore
!!!!!
@CHRIS: NO COMMENT ! Zi ce vrei, nu-mi pasă !
Postat 19 Octombrie 2016, 11:42 de TDS
@tds
las-o incet ca macane, TOVARASE. ai o groaza de comentarii si injurii mai mult sau mai putin subtile care fac aluzie la viata personala a lui bolojan, cu cine umbla, ce a facut, etc.. vezi-ti de filip al tau din psd care te-a facut cu impact-ul si de tata iliescu pe care l-ai venerat cand erai membru PCR. comunisti cu duhoare. si nu uita nastureii, eventual schimba reteta ca nici asta nu are efect.
Postat 19 Octombrie 2016, 09:38 de User anonimizat
@tsd
Iti multumesc ca incerci sa porti discutiile pe un fagas de normalitate! Pe ciucaş ignora-l, pur si simplu nu merita atentia noastra! Daca nu stii ce hram poarta, zi-mi si-ti dau lamuriri.
Postat 19 Octombrie 2016, 05:37 de pinonel
ZI-LE LOREDANA
@Florin Ciucas: eu subliniam ca fiecare comentator scrie in TUSE groase! Eu personal am facut-o la adresa unor polticieni! Pentru numele lui Dumnezeu, pornind de la chestii SCRISE chiar de Bihoreanul Eu nu am nici un motiv sa ma temperez fata de Bolojan ! MI-A TRAS-O, I-O TRAG! Asta e, n-am principii, MA RAZBUN ! N-o mai lungesc pentru ca nu are sens! Eu n-am injurat pe forum, nu l-am facut "birtinez",m-am referit la divort si la amanta / concubina ( o fi viata personala dar este a unei persoane publice de o anumita confesiune religioasa care ar presupune o anumita MORALA ). Asta e, daca si in casnicii apare divortul, de ce nu ar aparea si in cazul unor persoane care acum cativa ani colaborau iar acum evolueaza la paralele?!
Postat 19 Octombrie 2016, 00:08 de TDS
ALB NEGRU
@Florin Ciucas: un redactor sef nu trebuie sa se enerveze! Trebuie eventual sa ii demonstreze comentatorului ! Un comentator scrie pentru ca are anumite NEMULTUMIRI ! Si din acest motiv comentariile se fac in TUSE groase! CHRIS mi-a vorbit de..."shi" ! Si ce daca ? In opinia mea ar trebui sa fiti oleaca mai temperat! Ar fi in folosul Dvs. si al Bihoreanului! Deci chiar nu inteleg de ce cineva care se manifesta anti Bolojan e papagal, obraznic, nebun etc. Si prin aceste comentarii Bihoreanul este VIU! Acum m-ati inteles sau nu, ce sa zic? Ba da, sunteti inteligent si stiti exact ce am vrut sa spun!
Postat 18 Octombrie 2016, 23:10 de TDS
RE: ALB NEGRU
Dar nu e vorba de anti-Bolojan, n-are nicio legătură. Cu Pinonel avem "clinciuri" mai vechi, ne-a făcut în toate felurile - jigniri, insulte -, de-asta îmi permit să-i răspund pe limba lui. Nu cred că îl jigneşte termenul de papagal. Cât despre sfaturi, sunt de-a dreptul geniale, dar nu pot să nu mă întreb: oare nu vi se potrivesc de minune? De la tuşele groase până la nevoia de a fi mai temperat... :)
Postat 18 Octombrie 2016, 23:48 de Florin Ciucas
NIMENI NU E PERFECT
@tuturor: da, n-am toate tiglele, trebuie sa iau medicamente, il urasc pe Bolojan, sunt nebun, comunist, PSD-ist, am obsesii, nu (mai) suport PNL-ul etc. etc.
Postat 18 Octombrie 2016, 22:53 de TDS
VALURI
@Florin Ciucas: Sa stiti ca am verificat si am gasit si eu ceea ce scrie pinonel! Sorinel, nascut in Bucuresti! Acum nu stiu ce sa zic ! Si eu am neamuri in Bucuresti, am si vietuit pe-acolo dar ma consider oradean ! PS: totusi, "papagalule"? Valuri ce se sparg de mal...( IRIS )
Postat 18 Octombrie 2016, 22:48 de TDS
RE: VALURI
Şi eu sunt născut în Reghin, dar sunt orădean. E un papagal, da, vorbeşte mult şi fără rost :)
Postat 18 Octombrie 2016, 22:54 de Florin Ciucas
Teapa politica !
A dat pe la Bolo cu ,,proiectele ''ca sa nu para ,,fortat primul loc la parlamentare pe lista de Bihor "Chiar suntem prosti sa nu credem ca asa a fost .Aburi de super centuri de superi autostrazi iar de Craciun uitam de toate !
Postat 18 Octombrie 2016, 22:29 de PETREI
Un rationament gresit de la cap la coada!
Ce faci, Mirceo, te lasa pixul?! Vezi daca ti l-ai scos la mezat, ti s-a blegit! Problema dictatorilor cum le zici tu la zbirii locali este ca si-au selectat cu grija curtile, anturajul. FARA NICIO EXCEPTIE! Printr-o riguroasa alegere s-au inconjurat de non-valori, puscariabili, plagiatori, adica de niste scursuri. Ei, stiindu-si hibele, il sustin pe el, el le ofera pt. a-i rasplati sinecuri, lor, familiilor lor, amantelor lor, etc, etc. In concluzie nu poti face parte din curtea unui sef de partid, indiferent de nivel, daca nu esti o nulitate! P.S. De unde ai scos ca tehnocratul de la transporturi e bihorean?! Sau stii tu mai bine decat el? E mitic sadea. S-a născut la Bucureşti în data de 16 august 1960, este căsătorit şi are doi copii.A absolvit Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini din Bucureşti în 1985 şi colegiul Sf. Sava din Bucureşti, specializarea Electro-Mecanică în 1979. În perioada 1985 – 1990 a fost inginer la Electronica Bucureşti. A emigrat în Canada în perioada 1990 - 1996, acolo a lucrat în industria automobilele nord-americană, prestând şi servicii de inginerie contracte de General Motors. Iti era greu sa dai o simpla cautare pe net? Sau trebuia sa-l ,,ȋmpӑmȃnteneşti", sa-l faci de-al nostru?!
Postat 18 Octombrie 2016, 13:44 de pinonel
RE: Un rationament gresit de la cap la coada!
Papagalule, nu te mai agita atâta că poluezi forumul şi rişti să te şi sufoci. Apare informaţia şi în interviul pe care i l-am luat:
http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/interviu-cu-ministrul-transporturilor-care-anunta-investitii-noi-in-bihor-nu-am-dreptul-sa-fiu-las-129881.html
Cu adânci rădăcini bihorene - casa copilăriei de la Câmpani nu doar că n-a vândut-o, ci o şi foloseşte în concedii - ministrul tehnocrat Sorin Buşe a făcut joia trecută cea de-a treia vizită de lucru în judeţ de la preluarea portofoliului, din iulie.
Postat 18 Octombrie 2016, 17:52 de Florin Ciucas
!!!!!
@CHRIS: Very good !
Postat 18 Octombrie 2016, 11:12 de TDS
@tds
puf, puf, pass! it's good that shit you smoked?
Postat 18 Octombrie 2016, 11:04 de User anonimizat
VULPEA LIBERALĂ - FABULĂ
„Vulpea fără-ncetare / Striga în gura mare / Că de când elefantul peste păduri domneşte / Trebile merg la vale şi lumea pătimeşte. / Că este nedreptate / Să va să cheltuiască / Veniturile toate / Pentru masa crăiască. / D-acestea elefantul, cât a luat de ştire, / Temându-se, cu dreptul, de vreo răzvrătire, / Pe iepure la vulpe cu un bilet trimise,/ O invită la curte, o-mbrăţişe şi-i zise: / „Am aflat, jupâneasă, că ai mare talent. / Voi să te pui în pâine; / Şi începând de mâine / Îţi dăm cu mulţumire,/ Ca un semn de cinstire, /Al găinilor noastre întins departament: / Caută-ţi bine treaba.”/ – „Pe seama mea te lasă”, / Răspunse oratorul şi, sărutându-i laba,/ Se întoarse acasă. / În ziua viitoare, / Vulpea ca totdeauna veni la ADUNARE;/ Dar însă oblojită, pe subt barbă legată,/ „Ce ai, de eşti astfel?” o întrebară toate./ „Îmi e rău de aseară, îmi e rău cât se poate,/ Şi cu trebile ţării să mă lăsaţi în pace./ Craiul ştie ce face; / El nencetat gândeşte la al obştii folos. / Adio! sunt bolnavă: m-am înecat c-un os.” / CUNOSC MULȚI LIBERALI, LA VORBE EI SE-NTREC, / DAR PÂNĂ ÎN SFÂRȘIT CU OASE SE ÎNEC .”(Grigore ALEXANDRESCU )
Postat 18 Octombrie 2016, 10:44 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON