URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2019, 11:28

Despărţire grea: Ultima cursă Blue Air a plecat de la Oradea cu aproape două ore întârziere

Despărţire grea: Ultima cursă Blue Air a plecat de la Oradea cu aproape două ore întârziere (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ultimul zbor al Blue Air pe ruta Oradea - Bucureşti a plecat, joi dimineaţa, de pe aeroportul orădean cu aproape două ore întârziere, pasagerii fiind informaţi doar că motivele ar fi de ordin "operaţional".

Unul dintre pasagerii cursei este sociologul orădean Adrian Hatos, care a postat pe Facebook problemele legate de decolarea de la Oradea. "Ultima cursa BlueAir de la Oradea la Bucuresti se anunta speciala din toate punctele de vedere. Are deja peste o ora de intarziere dar nimeni nu explica nimic (ni sa spus doar ca intarzie 30 de min - sic! - din motive operationale)", a scris acesta.

Avionul a sosit, joi dimineaţa, de la Bucureşti la Oradea, urmând să plece din nou, cu alţi pasageri, la ora 8.45, potrivit orarului de zbor, şi să aterizeze în Capitală la ora 9.45. De fapt, pasagerii au fost îmbarcaţi la ora 10.15 şi, potrivit site-ului Flight Radar, aeronava a decolat la 10.29, deci cu aproape două ore întârziere.

După cum BIHOREANUL a scris, Blue Air a renunţat la zborurile pe care le efectua de câteva ori pe săptămână pe ruta Bucureşti - Oradea - Bucureşti, neincluzându-le în orarul de vară al companiei.

De la începutul acestui an, cei care călătoreau pe această rută au fost îngrijoraţi de faptul că rezervările nu se puteau face dincolo de luna martie. Încă de atunci, reprezentanţii Blue Air au evitat să răspundă solicitărilor formulate de BIHOREANUL pe tema continuării acestor zboruri, în timp ce reprezentanţii Consiliului Judeţean se încăpăţânau să susţină că aceste curse vor continua, bazându-se pe anumite asigurări pe care le-ar fi primit din partea companiei.

Mai mult, chiar şi luna aceasta, directorul Aeroportului Internaţional Oradea, Gheorghe Paşc, declara la Digi24 Oradea că reprezentanţi ai Blue Air i-ar fi transmis că "în niciun caz" nu renunţă la zborurile de la Oradea. Iată că, totuşi, au renunţat, dat fiind că rezervările pentru eventuale curse viitoare sunt indisponibile.

După întreruperea zborurilor Blue Air, pe Aeroportul Oradea mai operează doar compania Tarom, pe ruta Bucureşti - Oradea - Bucureşti.

Citeşte şi:

Adio, Blue Air! Din aprilie, orădenii vor putea zbura spre Bucureşti doar cu Tarom

Sfidare şi tupeu: În ciuda obligaţiei legale, Consiliul Judeţean refuză să facă o conferinţă de presă pe tema Aeroportului din Oradea

Directorul Aeroportului, Gheorghe Paşc: Blue Air mi-a transmis că "în niciun caz" nu anulează zborurile de la Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Încă o reușită PSD
Bineînțeles ei vor spune că Bolojan e de vină
Postat 28 Martie 2019, 13:26 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON