URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2019, 19:45

Directorul Aeroportului, Gheorghe Paşc: Blue Air mi-a transmis că "în niciun caz" nu anulează zborurile de la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ciuda faptului că nu se mai pot cumpăra bilete pentru zboruri Blue Air spre şi dinspre Capitală, începând din aprilie, directorul Aeroportului Oradea, Gheorghe Paşc, a declarat, miercuri, la Digi 24 Oradea, că reprezentanţi ai companiei aeriene i-ar fi transmis că zborurile "în niciun caz" nu se anulează.

Încă gândesc... 

"În momentul în care compania aeriană anunţă printr-un comunicat sau o adresă sau prin sistemul aviaţiei că se anulează cursele, abia atunci putem spune că s-au anulat curse. Noi nu ne putem asuma răspunderea să spunem că o anumită companie va anula cursele pentru că la toate intervenţiile noastre - pentru că facem intervenţii şi telefonice şi scrise - am întrebat dacă, având în vedere articolele care au apărut, cursele companiei respective se vor retrage. Atât ni s-a spus: nu s-a luat o asemenea hotărâre!", a afirmat Paşc, într-o intervenţie telefonică, în emisiunea "Vocile Bihorului".

Şeful Aeroportului a spus că a continuat discuţiile cu reprezentanţi ai Blue Air, încercând să afle detalii despre absenţa zborurilor pe ruta Bucureşti - Oradea - Bucureşti din orarul de vară al operatorului aerian, şi i s-ar fi transmis că zborurile nu vor dispărea din programul Blue Air.

"Am venit cu motivaţia că nu se regăsesc în programul de vară ca să poată fi rezervate biletele. Răspunsul care ni s-a dat, verbal, a fost că programul de vară al companiei n-a fost definitivat încă. Ca urmare a asocierii cu o companie din Germania, se revizuieşte întreg programul de vară. Când va fi gata, se speră că în jurul zilei de 20 luna aceasta, se va publica. Totodată am cerut să ne spună dacă anulează curse, ca să anunţăm oamenii. Răspunsul dat a fost că în niciun caz nu va fi aşa", a spus directorul Aeroportului Oradea.

În fine, Paşc a spus că speră ca Blue Air nu doar va păstra zborurile, ba le va şi spori şi îmbunătăţi programul de operare.

Tarom, prea din scurt 

În aceeaşi intervenţie telefonică, Gheorghe Paşc a precizat că, după reducerea zborurilor Blue Air de la cinci la trei pe săptămână, pasagerii s-au îndreptat "spre compania cealaltă", adică spre Tarom.

În ceea ce priveşte anularea zborurilor spre Barcelona şi Milano-Bergamo, încă înainte de a începe, Paşc a spus că Tarom este "probabil într-un proces de reorganizare" căci, în paralel, a anulat două destinaţii de pe Aeroportul Sibiu, două destinaţii de pe Aeroportul Timişoara şi una de la Iaşi.

De asemenea, directorul Aeroportului a amintit că gradul de încărcare a fost unul extrem de mic, în medie fiind vândute 7 bilete pe zbor. "Vânzarea de bilete n-a mers. Nu pentru că n-am făcut noi promovare, am făcut şi în ţară, şi în străinătate", a spus Paşc.

În schimb, a dat de înţeles că biletele pentru zborurile Tarom spre Barcelona şi Milano-Bergamo au fost puse în vânzare prea târziu. "O perioadă optimă de promovare este de şase luni. Dumneavoastră ştiţi că anunţarea curselor s-a făcut din luna decembrie, dar practic punerea în vânzare în sistemul de rezervări s-a făcut abia din ianuarie. A fost o perioadă extem de scurtă", a spus şeful Aeroportului.

În fine, acesta a precizat că se poartă discuţii şi cu alte companii, în speranţa obţinerii unor zboruri externe pe Aeroportul Oradea, şi că operatorul irlandez Ryanair ar avea în vedere întoarcerea, la un moment dat, la Oradea, dat fiind că vorbeşte doar de "suspendarea" curselor, nu de anularea lor.

Vise şi vorbe

Declaraţiile lui Paşc trebuie tratate cu rezervă, ele nefiind confirmate sub nicio formă de reprezentanţii Blue Air, în ciuda solicitărilor repetate făcute de BIHOREANUL.

Pe de altă parte, este evident că zborurile de Bucureşti nu au cum continua în luna aprilie, câtă vreme biletele nu sunt scoase nici acum la vânzare.

De altfel, şi în luna februarie, când a luat decizia de a reduce de la cinci la trei numărul curselor interne, compania a pus Aeroportul orădean în faţa faptului împlinit, făcând modificarea în toiul derulării orarului de iarnă şi notificând-o aerogării cu doar două săptămâni înainte, fără nicio altă explicaţie decât raţiunile "comerciale".

Cu doar câteva zile înainte, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Adrian Simon, susţinea că "ni s-au dat în continuare asigurări (de la Blue Air - n.r.) că se vor continua zborurile".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Clar nu vor fi anulate.
Vor fi doar mai rare: o data la sase luni dus si dupa inca sase luni intors. Ii asteptam pe cei de la Ryanair sa se de-suspendeze.
Postat 14 Martie 2019, 21:18 de User anonimizat
groapa comuna pentru non-valorile care conduc aeroportul
pasc nu este un domn, ci un retardat cu obraz gros, are scoala profesionala ca studii si doctorat in cum sa iei salarii babane de la revolutie încoace nefacand absolut nimic! limbajul non-verbal spune multe despre el, uitati-va ce atitudine are, ce maini dibace are, cat e el de coplesit de importanta postului lui... un zero barat adorat de mizerabilii din udmr+psd pt ca impart aceleasi non-valori intelectuale si morale. abia astept sa ii sape groape primaria, este o figura de rusine pentru acest oras. de fapt, cred ca suntem ultimul oras din tara la transport aerian, chiar si tulcea si targu jiu ne intrec!
Postat 14 Martie 2019, 07:58 de roger
INCAPABILII=CONSILIUL JUDEȚEAN BIHOR -MANG SLUGA UDMR
Domnule Pasc nu încercați să ascundeți mizeria politrucilor UDMR și PSD sub preș. Nu cred că merită să ieșiți în presa cu asemenea declarații, să va patati reputatia in incercarea sa mai spălați rușinea pe care nu o au domnul PASTOR și domnul MANG în fata bihorenilor. De fapt domnului MANG cred ca îi convine statutul de sluga a UDMR care la transformat în majordon propriu doar pentru a și păstra scaunul călduț. Nu cred ca exista un lucru bun făcut cu demnitate de către acest domn PASTOR în interesul judetului Bihor. Probabil dragostea de tara mama UNGARIA nu îl lasă, si de asta a sabotat intentionat aeroportul din Oradea in faviarea Debretinului dar țin sa îi reamintesc ca sunt și maghiari conaționali de ai dansului care nu își permit sa ia avionul de la DEBRETIN și care s-au saturat de acest UDMR VARIANTA PSD ROMANESC.
Postat 13 Martie 2019, 22:14 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON