URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2022, 12:05

Descinderi în Tinca: 8 bărbaţi din Bihor reţinuţi, după un scandal soldat cu 3 răniţi (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Opt bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii bihoreni, după ce au provocat un scandal în Tinca. În total, 10 persoane sunt bănuite că au asistat la agresiune. Scandalul s-a soldat cu 3 răniţi.

Informaţia a fost făcută publică miercuri de Poliţia Bihor, care a transmis şi imagini de la descinderi.

Potrivit informării, în cursul zilei de marţi, poliţiştii Secţiei nr. 8 de Poliţie Rurală Tinca, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta, de la Serviciul de Ordine Publică, cu sprijinul "mascaţilor" Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Poliţia Bihor şi al jandarmilor bihoreni, au descins în comună "pentru a pune în aplicare 10 mandate de aducere", în cazul a tot atâtea persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe, ameninţare şi violare de domiciliu.

"Cele 10 persoane, cu vârste cuprinse între 44 şi 17 ani, sunt bănuite că, la 19 noiembrie a.c., în jurul orei 20.00, pe fondul consumului de alcool, ar fi pătruns, fără drept, în curtea unui imobil din Tinca, manifestându-se zgomotos şi proferând injurii şi ameninţări. În acest context, unul dintre participanţi, cel de 17 ani, este bănuit că l-ar fi agresat pe un tânăr de 19 ani, din Tinca, care se afla în curtea imobilului respectiv”, arată comunicatul.

Sursele BIHOREANULUI spun că atât victimele cât şi agresorii sunt rude şi locuiesc în colonia de romi din Tinca, iar scandalul s-ar fi iscat spontan, din pricina beţiei, şi nu s-a oprit în curtea tânărului de 19 ani.

De acolo, "circul" s-a mutat în stradă, unde patru dintre cei 10 bătăuşi ar fi agresat un bărbat de 37 de ani, iar trei au tăbărât pe un tânăr de 22 de ani. 

„În timpul scandalului, două femei, de 41 şi 23 de ani, care făceau parte din grupul bătăuşilor, "ar fi au avut un comportament agresiv, ar fi aruncat cu pietre, în stradă şi ar fi proferat ameninţări şi injurii, tulburând ordinea şi liniştea publică şi stârnind indignare în rândul cetăţenilor", se mai arată în comunicatul Poliției.

În urma audierilor, 8 bărbaţi din grupul celor 10 au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe, ameninţare şi violare de domiciliu.

"Miercuri, 23 noiembrie a.c., acestea vor fi prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri legale", arată comunicatul.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.8 de Poliţie Rurală Tinca continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON