URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2022, 18:55

EXCLUSIV: Descindere DIICOT la locuinţa fostei şefe a Serviciului de Protecţie Internă Bihor şi în biroul soţului ei, adjunctul şefului Poliţiei Oradea (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DIICOT au percheziţionat locuinţa fostei şefe a Serviciului de Protecţie Internă Bihor, celebrul "Doi şi-un sfert", Georgeta Ardeleanu, dar şi biroul soţului ei, comisarul şef Horia Ardeleanu, adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Oradea.

Acţiunea s-a desfăşurat în cursul zilei de marţi, când reporterul BIHOREANULUI i-a surprins pe anchetatori ieşind din casa familiei Ardeleanu însoţiţi de jandarmi.

Chestionaţi despre operaţiune, atât procurorii, cât şi jandarmii au refuzat să facă vreo declaraţie, la fel cum a refuzat şi avocatul Şerban Cighir, care a participat la percheziție, cel mai probabil în calitate de apărător.

În aceeaşi zi de marţi, în cursul dimineţii, procurorii DIICOT au desfăşurat percheziţii şi la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, în biroul soţului Georgetei Ardelean, comisarul şef Horia Ardeleanu, adjunctului şefului Poliţiei orădene.

Tăcere

Biroul de presă al DIICOT nu a dat publicităţii informaţii despre acţiune.

La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al DIICOT, procurora Ramona Bolla, a confirmat, miercuri, doar că procurorii Structurii Centrale a DIICOT „au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Oradea, dintre care una la sediul unei instituţii publice”, însă a refuzat să ofere detalii despre obiectul dosarului ori calitatea pe care o au în cadrul anchetei cei doi soţi.

„Aceste informaţii nu pot fi comunicate întrucât sunt de natură să prejudicieze ancheta”, a precizat procurora în răspunsul transmis.

Filaj deconspirat

Fost ofiţer în cadrul Brigăzii de combatere a criminalităţii Organizate Oradea până în 2018, iar de atunci adjunct al şefului Poliţiei Oradea, comisarul şef Horia Ardeleanu este cel despre care BIHOREANUL a dezvăluit că, în septembrie anul trecut, a deconspirat o echipă de filaj care îl supraveghea, venită la Oradea tocmai de la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă, adică de la unitatea unde activa şi soţia sa, la vremea respectivă ca şef al structurii din Bihor.

Poliţistul i-a observat pe urmăritorii săi pe Bulevardul Magheru, şi-a alertat subalternii, care apoi i-au blocat în trafic pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi i-au pus să se legitimeze.

Sursele BIHOREANULUI au dezvăluit atunci că, sub acoperire fiind, oamenii au prezentat documente de identitate sub nume fictive pe care le-au luat la ei fără să vadă că, de fapt, erau şi expirate. Aşa că au fost duşi la sediul Poliţiei, unde, în final, au scăpat cu câte o amendă.

Cert e că, între timp, Georgeta Ardeleanu s-a retras de la conducerea Serviciului de Protecţie Internă Bihor. Sursele ziarului spun că, recent, ea s-ar fi pensionat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dragi orădeni ...
... voi ați observat că, de când PNL și-a pus șefi în Poliție, e o hărmălaie fără precedent printre milițieni. Nu că la vremea PSD ar fi fost de bine. Dar de o vreme încoace s-a ridicat la cer zarva. Șefi de inspectorate care fac pe șoferii și poștașii cu bani ai unor politicieni, civili infractori care se îmbracă în uniformă, umblă prin bazele de date ca prin propriul laptop și trag cu pușcoacele prin oraș de zici că-i convoi la o înmormântare de militari, polițiști care conduc rețele de interlopi, ș.a.m.d.
Postat 31 Martie 2022, 10:07 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON