URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2022, 22:06

Debut cu stângul în semifinala Ligii Naţionale. CSM CSU Oradea a pierdut, acasă, meciul cu CSO Voluntari (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de baschet a Oradiei a debutat cu stângul, vineri seara, în semifinala Ligii Naţionale, pierzând cu 66-74 meciul disputat în Arena Antonio Alexe cu CSO Voluntari. Partida a fost una extrem de disputată, iar în primele trei sferturi orădenii s-au aflat la timonă, însă şi-au pierdut elanul şi precizia în aruncări în ultimele 10 minute de joc. 

Arena Antonio Alexe a fost aproape plină. Fanii baschetului, printre care şi mulţi copii şi adolescenţi, s-au dus îmbrăcaţi în tricourile echipei favorite şi au făcut atmosferă, la semnalul galeriei, pe mai tot parcursul meciului. La fel ca la alte meciuri importante, organizatorii au lăsat pe fiecare scaun câte un afiş din carton cu echipa CSM CSU şi cu mesajul "Oraşul meu, echipa mea".

Instruiţi de Cristian Achim şi de secundul Radovan Markovic, orădenii au început bine partida, ce a avut încă din start un ritm intens. 

Deşi suporterii orădeni sperau ca echipa lor să domine, nu s-a întâmplat aşa, oaspeţii arătându-şi valoarea, atât individuală (inclusiv prin aruncări precise de 3 puncte), cât şi ca echipă. Astfel, chiar dacă au fost momente în care baschetbaliştii orădeni au condus aproape confortabil pe tabelă, sportivii de la CSO Voluntari şi-au revenit, iar în ultimul sfert au dominat şi au preluat conducerea. În ultimele minute, cu faulturi, cu time-out-uri, CSM CSU Oradea a încercat în zadar să-şi recapete şansa la victorie. 

Astfel, Oradea începe seria semifinală cu un eşec. Meciul cu numărul doi se va disputa tot la Oradea, duminică, de la ora 18.45, iar apoi seria se va muta pe terenul echipei CSO Voluntari.

Confruntarea dintre CSM CSU Oradea şi CSO Voluntari se joacă în sistemul 3 din 5. Astfel, va fi câştigătoare echipa care va aduna trei victorii. 

„A fost un meci tipic de play-off, cu intensitate mare. Au câştigat ei, îi felicităm pentru aceasta, dar noi aşteptăm următorul joc. Noi am primit în sfertul IV cele mai multe puncte, ceea ce, să fiu sincer, nu mă aşteptam, pentru că în primele trei sferturi primeserăm 21, 16 şi 12 puncte. Nu m-am aşteptat, sincer, să primim atât de multe puncte (n.r. - 25) în ultimul sfert. Până la urmă, acesta este play-off-ul, noi suntem obişnuiţi cu presiunea şi va trebui să gestionaăm situaţia cu calm. Atâta tot, nu trebuie să fim foarte agitaţi, stresaţi”, a declarat, la finele partidei de vineri seara, antrenorul echipei orădene, Cristian Achim.

În acest joc, în care suporterii formaţiei orădene au acuzat o anumită inconstanţă în maniera de arbitraj, considerând că au fost faze similare care nu au fost judecate cu aceeaşi măsură, Stephen Holt a fost principalul marcator al gazdelor, autor a 13 puncte. L-au urmat Mark Ogden cu 12 puncte, Nikola Markovic cu 11 puncte şi Kris Richard cu 10 puncte.

De la Voluntari, Sarunas Vasiliauskas a a fost cel mai eficace, cu 15 puncte. L-a secondat Ousmane Barro, autor a 14 puncte.

Atmosfera de la meci:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON