URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2023, 12:28

De ce Boloș poate spune adevărul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rar vezi la televizor un ministru care să spună adevărul de care fuge toată lumea. Marcel Boloș a declarat că, dacă vrem să primim banii din PNNR, ori reducem salariile bugetarilor, ori reducem numărul angajaților de la stat.

Ministrul Fondurilor Europene este un personaj care a făcut de multe ori deliciul presei prin modul cel puțin original în care se raportează la politică. Cei mai tineri nu știu cum, prin 2008, PD-ul dorea să-l facă mare șef, dar omul pur și simplu a dispărut câteva zile din peisaj, la propriu, lăsându-i pe oamenii lui Petru Filip cu ochii-n soare. Mai de curând, când umbla Ilie Bolojan să-l facă senator, soluția lui Boloș de a scăpa de corvoada de a lâncezi în Parlament a fost să-și închidă telefonul.

E cazul rarisim de om care vrea să performeze în meserie, nu să răzbească în politică. De aceea, nu-i pasă că el și partidul lui pierd puncte, când propune asemenea soluții devastatoare, acum, în preajma marilor campanii electorale. Nu-i mai puțin adevărat că, fiind în contact cu funcționarii de la UE, știe cel mai bine că șansele de a-i păcăli sunt minime.

Marcel Boloș a ajuns excepția într-un Guvern unde majoritatea miniștrilor atârnă de post și de partid. Din păcate, dezmățul financiar din ultimii ani, făcut din prostie și populism, tot poporul îl va deconta, nu neghiobii de la guvernare.

Cu așa idei, nu-l mai văd bine pe Boloș în Guvern. Norocul e că, la meseria lui, poate pleca fără regrete să-și facă jobul la ADR Nord-Vest.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Ascultati cuvintul domnului!
Bolos nu-i cel care voia sa monteze o cruce gigantica pe dealul Ciuperca pe vremea cind lucra la Primarie??? probabil ca daca o monta nu se mai surpa dealul.. poate ar fi bine sa ascultati de el de data asta!!
Postat 19 Aprilie 2023, 12:45 de TanarSiNelinistit
Ipocrizie maximă
Boloș, nu e cel care în toamnă era nemulțumit de salariul de 2500 euro făcând o comparatie cu salariile celorlalți miniștri din UE? Comparația nu a făcut-o și vis-a-vis de celelalte categorii sociale, de salariul minim, de nivelul de trai... Acum s-ar mulțumi cu bani și mai puțini? Săracu'... Cred că e contaminată apa!
Postat 19 Aprilie 2023, 09:25 de LicaL
Doi penibili.
Unul e Boloș și celălalt lingăul care vrea să-l scoată pe primul ca om cinstit, deschis și competent ... când el e de fapt un turnător ridicat la rang de maistru. Atât e de bun Boloș ca ministru al fondurilor europene, încât "angajatorul" l-a însărcinat să se ocupe cu tichetele de curent și în curând cu cele de masă care vor înlocui la cerere pe cele de transport feroviar pentru pensionari. Având în vedere că Boloș a fost inițiatorul și supraveghetorul lucrărilor de la dealul Ciuperca, când încă mai era la primărie ca director general de compartiment, poate că nu ar strica pentru Bihoreanul să afle cât a fost parandărătul anticipat, la prăduiala care i-a costat pe orădeni peste 4,5 milioane Euro la facerea și refacerea investiției.
Postat 19 Aprilie 2023, 08:46 de KP
Praf in ochi
Mnah, incearca si el sa-l imite pe zeus, n-o prea ieșit, poate data viitoare
Postat 18 Aprilie 2023, 16:32 de Maikeltroll
Inca veva
Nu l-am auzit spunand un cuvant in legatura cu reducerea la jumatate a numarului de parlamentari. Ar fi o economie importanta la buget, sunt cheltuieli imortante cu parlamentarii, plus ca ar fi un foarte bun exemplu pt restul societatii.
Postat 18 Aprilie 2023, 15:49 de OrbanKula
Ok
E de acord sa i se reduca slariul la jumatate sau macar cu 30% plus reducera altor cheltuieli (avantaje) platite de la bugetul de stat ?
Postat 18 Aprilie 2023, 15:46 de OrbanKula
Din păcate, dezmățul financiar din ultimii ani, făcut din prostie și populism
Noi de unde mai luam lumina? Ca in ultimii ani a fost cam "guvernul meu". Al cui? Al "generalului"... Si am trait bine cu TONTII pe linga ei. Acuma ne dam seama ca "poporul îl va deconta, nu neghiobii de la guvernare" . Hai ca nu toanta lumea e trista: [ https://www.catavencii.ro/editorial/ospatul-bogatilor/ ]
Postat 18 Aprilie 2023, 12:44 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON