URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2020, 11:45

Dansează din nou! Școala Now Dance, a lui Emil Rengle, și-a redeschis porțile, oferind 10 cursuri noi orădenilor (FOTO / VIDEO)

Dansează din nou! Școala Now Dance, a lui Emil Rengle, și-a redeschis porțile, oferind 10 cursuri noi orădenilor (FOTO / VIDEO) CREATIVITATE PREMIATĂ. Școala de Dans NOW îi reașteaptă pe orădeni la dans, iar pentru a-i atrage, Emil Rengle a lansat și un concurs internațional atractiv, în care doritorii sunt încurajați să creeze o coregrafie proprie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cum restricţiile s-au diminuat, școala de Dans NOW și-a redeschis porțile, pregătind 10 cursuri noi orădenilor. Pasionații vor putea participa la Dance Tehnique, unde sunt învățați să își controleze fiecare parte a corpului, sau la Jazz Funk, un stil de dans adoptat recent de Beyoncé în show-urile sale.

De 2x mai mult dans

Situată în complexul Velența de pe strada Seleușului, școala NOW s-a redeschis la mijlocul lunii iunie și oferă o gamă largă de cursuri, pe grupe de vârste: 3-6 ani, 7-12 ani, 13-17 ani și 18+. Sunt disponibile de două ori mai multe cursuri de dans, predate de mai mulți instructori.

Printre cele mai inedite se numără Disney Dance, unde copiii din categoria a doua de vârstă pot învăța coregrafii realizate pentru cele mai cunoscute filme Disney. Săptămâna trecută, de exemplu, au învățat coregrafia piesei „What`s my name” din Descendenții 2.

Pentru adolescenți, noutățile sunt cursurile de House Dance, având ca particularități mișcarea și coordonarea foarte rapidă a picioarelor, și Dance Hall, inventat de jamaicani, care pune accentul nu atât pe precizia mișcărilor, cât pe exprimarea prin dans a sentimentelor.

Nici cei mai mici nu au fost uitați: din iulie micuții între 3 și 6 ani sunt așteptați la cursuri de ințiere în balet (foto). Instructoarea Camelia Jolța, se va ocupa inclusiv de formarea ținutei corecte a corpului prin introducerea unor exerciții de gimnastică, de dezvoltarea mobilității și a echilibrului.

Și pentru adulți

Cum iubirea pentru dans nu are vârstă, în programul școlii au fost incluse și cursuri pentru cei  peste 18 ani. Primele sunt Stretching & flexibility și Workout, care pun accentul pe întreținerea supleții corpului, cel dintâi fiind pentru creșterea flexibilității articulațiilor și mușchilor, iar al doilea solicitând fiecare grupă musculară. La cursul Savage, orădenii vor învăța coregrafii ce includ numai mișcări feminine, senzuale (video).

 

I'm a savage (yeah) ???? Classy, bougie, ratchet (yeah) ???? Sassy, moody, nasty (hey, hey, yeah) ????

Posted by NOW DANCE Oradea on Friday, June 26, 2020

De la începutul lunii iulie au mai fost adăugate încă două cursuri pentru adulți. Este vorba despre Jazz Funk (video), apărut în urmă cu câțiva ani în Los Angeles, adoptat în special de vedeta pop Beyoncé în coregrafiile sale, și Dance Tehniques, unde doritorii învață cum să-şi stăpânească fiecare parte a corpului și cum să își controleze fiecare mișcare, pentru a putea învăța coregrafii cât mai rapid.

Cu programare

NOW Dance a pregătit și un stil de dans potrivit pentru aproape toate categoriile de vârstă de peste 7 ani, denumit Freestyle. „În primele cursuri voi explica diferențele dintre stiluri și le voi arăta participanților mai multe mișcări de bază. La următoarele le voi pune câte o piesă și ei vor încerca să își dea seama ce fel de stil e și să creeze o coregrafie proprie, folosindu-și imaginația. Cursul îi va ajuta să aibă mai multă încredere în ei”, explică instructoarea Vivien Szentyobbi.

Pentru a respecta restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus, la școala NOW se intră doar pe bază de programare și au voie maximum 10 persoane la un curs, care vor dansa fără mască, păstrând însă o distanță de 2 metri între ele. În schimb, purtarea măștilor este obligatorie la recepție și în vestiare, unde cursanții au la dispoziție dezinfectante și măști personalizate cu logo-ul NOW Dance.

Odată cu redeschiderea, pe lângă abonamentele lunare cu 8 intrări (200 lei) și 12 intrări (250 lei), NOW oferă și un al treilea tip de abonament - Full package - de 400 lei, pentru cursuri de dans nelimitate timp de o lună.

Așadar, poftiți la dans! Căci, după cum spune și un motto de-al lui Emil, „în dragoste și în dans toți suntem la fel!”...


CONCURS DE TALENTE
Dance the Dance 2020

Pentru a răsplăti talentele ascunse, Emil Rengle organizează online concursul „Dance the Dance 2020”, la care poate participa oricine, indiferent de vârstă, naționalitate sau țara în care locuiește. „Doritorii trebuie să se filmeze timp de un minut când dansează după o coregrafie proprie, iar apoi să completeze formularul de înscriere, disponibil pe pagina de Instagram a școlii NOW. Vor fi premiate două categorii de vârstă, copiii între 6 și 14 ani și cei de peste 15 ani”, explică orădeanul. Taxa de înscriere este 100 lei.

Câștigătorii de pe locul I vor fi premiați cu 200 euro (prima categorie de vârstă) și 300 euro (a doua), cei de pe locul II vor primi 150, respectiv 200 euro, și cei de pe locul III - 100, respectiv 150 euro. Podiumul va fi ales de juriul format din Emil Rengle, Simona Mereu, o coregrafă recunoscută din București, și Zacc Milne (foto), un dansator irlandez, finalist al show-ului „Irlandezii au talent”.

Înscrierile au debutat deja, termenul limită fiind 20 iulie. Toate videoclipurile vor fi publicate, din 22 iulie, pe Instagram, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 5 august. Pe lângă câștigătorii desemnați de juriu, dansatorul care va aduna cele mai multe aprecieri pe Instagram va primi 200 euro, premiul de popularitate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @now.dancethedance on

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON