URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2014, 18:03

Cupa Bihorul la box: Concurs cu scandal în interiorul clubului organizator şi înfrângere prin KO pentru Rareş Macaru (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programate iniţial în sala mare de la Arena "Antonio Alexe", întrecerile ediţiei din acest an ale Cupei Bihorul la box, organizată de CS Crişul, s-au desfăşurat în cele din urmă în weekend în sala de antrenament a arenei sportive orădene, improprie desfăşurării unei competiţii cu caracter internaţional, fapt care a stârnit nemulţumirile conducerii clubului.

Şeful CS Crişul, Ionel Bungău, a făcut publică povestea luni, într-o conferinţă de presă, acuzând în faţa jurnaliştilor modul în care secţia de box a organizat această competiţie.

Concret, până miercurea trecută, se ştia că acest concurs se va desfăşura la arenă, însă pe ultima sută de metri organizatorii au aflat că Sala Sporturilor urma să fie ocupată, atât vineri şi sâmbătă. Aşa că, în loc să simplifice situaţia, cei de la CS Crişul mai mult au complicat-o.

Printr-o concesie, conducerea clubului CSM Oradea şi Administraţia Imobiliară Oradea, administratorul Arenei "Antonio Alexe", le-au permis organizatorilor să susţină prima zi de concurs în sala mare, dar pentru ziua următoare echipamentele trebuiau mutate.

"Până la urmă am intervenit la domnul Birta (directorul CSM) şi am găsit înţelegere să facă antrenament baschetbaliştii vineri la sala LPS Bihorul", a explicat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul clubului Crişul, Ionel Bungău. Numai că... degeaba.

Concursul nu s-a mai ţinut la arenă pentru că... reprezentanţii secţiei de box a CS Crişul nu ar fi reuşit să demonteze la timp ringul. Acesta a fost motivul care a stârnit revolta directorului CS Crişul şi a adjunctului său, Titi Frenţ, în conferinţa de presă de luni.

"Mi s-a spus că nu putem să demontăm ringul, după ziua de vineri, ceea ce este inadmisibil. Nu se poate aşa ceva, nu suntem noi în stare, cei de la secţia de box, să găsim soluţii de rezolvare a acestei probleme? Numai dacă puneam câte un sportiv de la secţie să desfacă câte un şurub şi reuşeam...", a acuzat Bungău, de faţă cu jurnaliştii. "Nu voi mai permite să ne facem de râs. Dacă nu vom fi în stare să organizăm în condiţii bune, atunci nu vom mai organiza asemenea competiţii", a mai spus preşedintele CS Crişul.

Prezent şi el la conferinţa de presă, antrenorul secţiei de box, Mihai Miklos, şi-a recunoscut neputinţa. "Nu am mai putut să demontăm ringul şi de aceea am decis că dacă nu se poate să ţinem competiţia pe parcursul ambelor zile în sala mare, să o susţinem în sala de antrenament", a spus el spăşit, fără alte explicaţii.

Întrecerile propriu-zise au reunit la start 50 de participanţi, doar unul venind din Ungaria, Nagy Peter, de la DVSC Debrecen. De altfel, acesta a şi fost concurentul care, la categoria 81 de kg, l-a învins pe Rareş Macaru, prin KO în repriza a doua.

În total, clubul Crişul a avut 10 participanţi, din care, pe lângă Macaru, numai unul a fost învins în luptă: Raul Oros, la 40 kg, copii, de Denis Stoica din Zalău.

Dintre învingători, cuvinte de laudă a avut antrenorul Mihai Miklos în special la adresa lui Cosmin Călugăr, care la 50 kg juniori l-a învins pe campionul naţional de anul trecut, clujeanul Alin Lingurar. De asemenea, la 91 kg seniori, a mai fost remarcat şi Mihai Şandro, învingător în faţa lui Cristian Ţtef, de la Gym Mar Strong Oradea. Tot la o categorie grea, la +91 kg seniori, Ionel Oşvat, un alt component al clubului organizator l-a învins pe Adrian Popuţea de la CSM Zalău.

S-a mai remarcat, de asemenea, Alexandru Sidor, la 69 kg tineret, învingător în faţa lui Raul Chirilă de la LPS Timişoara, Buzaş Norbert, câştigător la 50 kg juniori în faţa lui Gavril Nicoară de la LPS Timişoara, Dănuţ Cotuna, care la aceiaşi categorie l-a învins băimăreanul Romeo Mihăilă, şi Patric Buzaş. Câştigător la 30 kg copii, în faţa lui Marco Giovenzana, de la Basty Box Salonta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON