URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2022, 14:36

Cum apar gunoaiele pe marginea drumurilor: „reconstituire” cu camerele de supraveghere ale Consiliului Județean (FOTO/VIDEO)

Cum apar gunoaiele pe marginea drumurilor: „reconstituire” cu camerele de supraveghere ale Consiliului Județean (FOTO/VIDEO) (sursa imaginilor: Consiliul Județean Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O nouă serie de amenzi contravenționale pentru șoferii care aruncă gunoaie pe marginea șoselelor din Bihor a fost stabilită cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere montate de Consiliul Județean. Acestea „reconstituie” un adevărat film despre cum se poate „naște” o depozitare clandestină de deșeuri.

Potrivit unei informări transmise marți de reprezentanții administrației județene, în luna noiembrie Poliția Bihor a mai identificat, cu ajutorul camerelor video de supraveghere, încă patru persoane care au aruncat deșeuri în zone neamenajate, la marginea drumurilor județene, în zona Holod, astfel că în baza OUG 92/2021 au fost aplicate încă patru sancțiuni față de contravenienți: un avertisment și trei amenzi în valoare cumulată de 30.000 lei.

CJ Bihor a făcut publice și câteva scurte filmări care-i surprind pe șoferi, în aceeași zonă, în timp ce aruncă fără jenă deșeuri scoase din portbagajele unor autoturisme și ale unei autoutilitare. Unul, de pildă, duce în brațe un ditamai sacul cu gunoaie și-l aruncă în mijlocul unei zone unde se vede că mai fuseseră lăsate deșeuri. Alții nu se depărtează prea tare de autovehicul și azvârlă gunoaiele direct de pe marginea șoselei. 

CJ Bihor amintește că a achiziționat patru camere de supraveghere performante pentru monitorizarea drumurilor județene, acestea permițând identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte și în condiții meteo nefavorabile.

Dispozitivele sunt amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, camerele mobile de pe șoselele județene fiind instalate fie la solicitarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. „În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor”, precizează CJ Bihor.

Concomitent, sunt monitorizate și marginile drumurilor naționale din județ, cu ajutorul a nouă camere de supraveghere care sunt amplasate în zonele unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri. În lunile octombrie și noiembrie nu au fost identificate abateri pe drumurile naționale.

Potrivit Poliției Bihor, în acest an, până în prezent, au fost sancționate 36 de persoane care au depozitat ilegal diverse deșeuri, cu amenzi în valoare totală de 245.000 lei, iar anul trecut 33 de persoane cu 280.000 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Despre video
Din video rezultă că sunt 3 persoane. Pentru două din ele se repetă imaginile. Nițică manipulare?
Postat 15 Decembrie 2022, 00:02 de Dinu29
Cu cata vigoare arunca dobitocii gunoaiele
Sa plateasca amenzi, sa fie pusi la igienizarea zonei! Bine ca s-u cumparat camerele astea, mai put sa ia inca de 2 ori atatea, si sa amendeze cum ziceau toti cei de mai jos, pana cand vitele se civilizeaza si nu isi mai au rostul.
Postat 14 Decembrie 2022, 03:32 de unu
Și uite asa
Se recuperează banii dați pe camere de la idioții care nu au pic de educație. Și mai avem alții care acum nu comentează de eficienta camerelor, tot odată comentează ca RER e prea scump::::)))) adică gunoiul trage la gunoi.
Postat 14 Decembrie 2022, 01:26 de Sandu2100
prea mici..
prea mici amenzile percepute pentru mizerie! pe langa amenzi trebuie pusi sa plateasca si prestarea facuta pentru curatenie! si mai adaugat ceva sa se sature mujicii sa spurce.
Postat 13 Decembrie 2022, 19:25 de scortosul
Asa sa-i ajute zeii.
Bai frate, da' cu cata ura arunca gunoaiele alea ... circumstante agravante. Trebuie continuate actiunile de filmare. Din banii de amenzi salubrizat locul si investit in alte camere pana vor deveni neprofitabile.
Postat 13 Decembrie 2022, 18:55 de nihil
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON