URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2022, 14:21

Portul din Bihor, pe catwalk în Japonia: Cum au arătat barta și cojocul de Beiuș pe scena Miss International (FOTO/VIDEO)

Portul din Bihor, pe catwalk în Japonia: Cum au arătat barta și cojocul de Beiuș pe scena Miss International (FOTO/VIDEO) (Sursa foto: Facebook - Missosology)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Românca Ada Maria Ileana a defilat marți îmbrăcată în portul popular din Bihor, inclusiv cu cojocul de Beiuș, pe podiumul concursului de frumusețe Miss Internațional care s-a ținut la Tokyo, în Japonia. 

Câștigătoarea ediției din România a Miss International a participat, la fel ca toate celelalte concurente din 60 de țări, la mai multe probe în finala ce a avut loc la Tokyo, printre care cea a costumelor de baie, a ținutei de gală și a costumului tradițional. 

Deși nu este bihoreancă, la proba de costum tradiţional Ada Maria Ileana a urcat pe scenă îmbrăcată ca o beiuşeancă din anii 1930, cu o bartă de mireasă, adică o diademă specifică Bihorului, cu oglinzi şi flori, cu poale, zadie cu imprimeu floral şi cu un cojoc binşenesc.

Piesele de rezistenţă, adică barta şi cojocul, au fost create de doi artizani din Bihor, croitoreasa Carmen Hotean şi cojocăreasa Ana Popa, după cum BIHOREANUL a mai scris.

Românca nu s-a numărat printre premiantele competiţiei.

„A fost mai mult de un an şi jumătate de muncă grea şi semnificativă. Pentru mine, concursul de frumuseţe contează doar atât timp cât este o platformă pentru a aduce la cunoştinţă probleme mult mai importante decât cine este cea mai frumoasă sau cea mai populară femeie. Sunt mândră de mine pentru că am făcut ca România să conştientizeze importanța concursurilor de frumuseţe în lume. Pentru prima dată în istorie, românii au votat şi au participat activ pentru a sprijini un reprezentant", a scris aceasta pe contul său de Facebook.

Titlul de Miss International a fost câştigat de concurenta Germaniei - Jasmin Selberg, locul doi i-a revenit reprezentantei statului Cabo Verde din Africa - Stephany Amado, iar locul trei a fost obţinut de concurenta din Peru - Tatiana Calmell, potrivit site-ului oficial al competiției. 

Au mai fost acordate şi premiile Miss International Europa - Anna Merimää (concurenta din Finlanda), Miss International Asia - Kiko Matsuo (Japonia), Miss International Africa - Stephany Amado (Cabo Verde), Miss International America - Corrin Stellakis (USA) şi Miss International Oceania - Lydia Smit (New Zeeland).

Aceasta a fost cea de-a 60-a ediţie a Miss International. Competiţia este una dintre cele trei mari şi prestigiose concursuri de frumuseţe din lume, alături de Miss World şi Miss Universe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Să vedem
Reclamă i-ați făcut, acum să vedem cine licitează și câștigă.
Postat 14 Decembrie 2022, 23:39 de Dinu29
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON