URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
31 Martie 2024, 10:50

CSM Oradea s-a impus la Medgidia și a urcat pe locul 4 în play-off-ul Diviziei A la handbal masculin

CSM Oradea s-a impus la Medgidia și a urcat pe locul 4 în play-off-ul Diviziei A la handbal masculin Foto generic, sursa CSM Oradea - Handbal Masculin / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliştii de la CSM Oradea au rupt sâmbătă seria rezultatelor negative şi au obţinut o victorie în cadrul play-off-ului Diviziei A. Deşi au evoluat în deplasare, tocmai la malul mării, pe terenul formaţiei CS Medgidia, jucătorii pregătiţi de Cosmin Liberţ au reuşit să se impună cu scorul de 27-26 şi, astfel, să obţină o victorie importantă, în prima etapă a returului play-off-ului.

După cum transmit reprezentanţii clubului bihorean, istoria s-a repetat în mare parte în jocul de sâmbătă dintre cele două echipe. Astfel, precum în tur, la Oradea, CSM-ul s-a impus la limită, cu un gol marcat aproape de final. Cel care a adus victoria a fost experimentatul Emilian Turcu, care a marcat în ultimul minut. 

După cum o arată şi scorul, jocul a fost foarte disputat şi echilibrat, cu 17 situaţii de egalitate pe tabelă şi opt schimbări la conducere. La pauză cei de la Medgidia au condus cu 13-12, însă spre finalul jocului, când mai erau 11 minute din partidă, CSM Oradea a condus la o diferenţă de trei goluri. A urmat însă replica gazdelor, care au înscris de cinci ori, timp în care au primit un singur gol şi, astfel, au revenit la conducere. Totuşi, roş-albaştrii au fost mai inspiraţi pe final, când au reuşit să întoarcă situaţia de partea lor.  

După golul din ultimul minut al lui Turcu, CS Medgidia a mai avut ocazia să egaleze, dar nu a mai reuşit să trimită spre poarta orădeană, iar confruntarea s-a terminat cu o victorie foarte importantă pentru CSM, cu scorul de 27-26. În acest fel, orădenii au obţinut cea de-a treia victorie din play-off şi, cu 10 puncte, au urcat pe locul 4, loc care duce la baraj.

Victoria este cu atât mai preţioasă, cu cât la acest joc CSM Oradea, din cauza accidentărilor, a avut doar 12 jucători alături de cei doi portari.

În partida de sâmbătă de la malul mării, Emilian Turcu şi Ciprian Aungurenci au marcat câte 7 goluri pentru CSM. Viorel Boşca a adăugat 5 goluri, Alexandru Farcaş a înscris şi el de 4 ori, Deniss Kirsch a marcat 3 goluri, iar Alexandru Popa a punctat o dată pentru CSM Oradea. 

De la gazde, Ştefan Moroşanu a fost cel mai eficace, cu 8 goluri.

Într-o altă partidă de sâmbătă din etapa a 8-a a play-off-ului Diviziei A la handbal masculin, la Braşov, CSM Reşiţa s-a impus cu scorul de 38-35, în faţa gazdelor de la CSO Teutonii Ghimbav. Liderul CSM Odorheiu Secuiesc are liber în acest weekend, în timp ce jocul CSM Alexandria – CSM Făgăraş este programat duminică de la ora 17.

În clasament, echipa din Odorhei are 16 puncte, CSM Alexandria – 12 puncte, CSM Făgăraş şi CSM Oradea – câte 10, CS Medgidia şi CSM Reşiţa – câte 7, iar CSO Teutonii Ghimbav – 4 puncte.

În etapa viitoare, CSM Oradea va evolua pe teren propriu, cu CSO Teutonii Ghimbav, duminică, 7 aprilie, de la ora 17. Meciul va avea loc la Arena Antonio Alexe, iar intrarea spectatorilor va fi liberă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON