URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 IULIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Lumea se întreabă de ce trebuie să achite asigurări de sănătate și veteranii de război. Sau de ce mamele aflate în îngrijirea copilului sunt supuse aceleiași obligații. Doar cu banii astfel adunați în plus nu astupăm marea gaură din buget. Numai că Ilie Bolojan știe că, dacă faci o excepție, imediat urmează și altele. Când a introdus plata parcării pentru absolut toți cetățenii Oradiei, au sunat telefoanele în draci. Ziariști, judecători, polițiști, atârnători de partid ș.a. s-au trezit cu amenzi pe parbrize. Știți care a fost reacția lui Bolojan? „Vă rog să trimiteți amenda la mine la birou, că o s-o plătesc eu”. Așa i-a pus la punct.
Zic şi eu
Adrian Cris
În 2008, când prelua Primăria Oradea, îl știam deja binișor pe Ilie Bolojan. Își începuse ascensiunea cu patru ani înainte. În 2004, câteva luni, fusese consilier județean, unul venit „de la țară”, dar singurul care citea toate proiectele de hotărâri (ceea ce, cred, nu făceau nici măcar șefii Consiliului Județean) și care punea întrebări.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că măsurile fiscale adoptate de Guvernul Bolojan sunt necesare și eficiente?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public faptul că măsurile fiscale de austeritate așteptate în cursul lunii iulie vor fi cuprinse într-un act normativ ce nu va fi ordonanță de urgență, cum se întâmplă de obicei, ci o lege care va fi adoptată prin procedura specială a angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Septembrie 2024, 22:12

CSM CSU Oradea s-a impus la Cluj cu 72-61, după un joc în care a condus mai tot timpul

CSM CSU Oradea s-a impus la Cluj cu 72-61, după un joc în care a condus mai tot timpul Foto: Facebook / CSM Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus duminică seară pe terenul rivalei U BT Cluj, cu scorul de 72-61, în cea de-a doua etapă a noului sezon al Ligii Naţionale. Astfel, roş-albaştrii şi-au luat revanşa după eşecurile din finala sezonului trecut, dar au şi reuşit să câştige după mai bine de trei ani acasă la clujeni.

În marea majoritate a timpului elevii antrenorului Cristian Achim s-au aflat la conducere pe tabelă, dar jocul a consemnat şi foarte multe greşeli, de ambele părţi. De remarcat este însă și procentajul extrem de slab al campionilor la aruncările de 3 puncte. Astfel alb-negrii au reuşit să înscrie o singură dată de la distanţă din cele 27 de încercări. La acest capitol orădenii au stat ceva mai bine, cu 10 reuşite la aruncările de 3 puncte.

Jocul din BT Arena a început într-un mod echilibrat, cu cele două echipe succedându-se la conducere, dar CSM şi-a adjudecat primul sfert cu 20-16.

Repriza a doua a început cu multe greşeli, de altfel, a fost sfertul în care s-au marcat cele mai puţine puncte. Oradea s-a desprins însă pe tabelă şi a ajuns să conducă cu 33-22, dar până la ultima sirenă a reprizei clujenii au mai recuperat din diferenţă şi în pauza mare s-a intrat cu scorul de 36-30 pentru CSM CSU, care şi-a adjudecat sfertul secund cu 16-14.

După pauza mare, echipa gazdă a revenit foarte motivată, a reuşit să egaleze, chiar să treacă la conducere cu 38-36, dar Kris Richard a replicat cu două aruncări reuşite de la distanţă, iar Oradea s-a desprins din nou. În sfertul III nu au fost multe puncte marcate, 15 ale gazdelor, respectiv 16 ale orădenilor, ceea ce a făcut ca ultima pauză a meciului desfăşurat în prezenţa a aproximativ 4 200 de spectatori să consemneze scorul de 52-45 pentru vicecampioni.

Clujenii au început foarte bine şi sfertul IV şi s-au apropiat la un singur punct, scor 51-52, respectiv 53-54. Travante Williams a realizat apoi o triplă, urmat de Kris Richard cu o altă reuşită de la distanţă, iar CSM CSU a ajuns să aibă din nou şapte puncte avans, scor 53-60.

Clujenii nu s-au dat bătuți, au continuat să spere, s-au apărat avansat, dar nu au reuşit să se apropie mai mult pe tabelă, în pofida faptului că bihorenii au pierdut mingea de trei ori din repunere. Cu 40 de secunde înainte de final, Oradea s-a dus la 70-58, iar meciul a fost jucat. Ultimele secunde nu au mai adus vreo schimbare, iar CSM-ul a câştigat cu 72-61 şi a reuşit, astfel, şi o victorie de moral în faţa campioanei, o victorie şi pentru suporterii care au însoţit-o la Cluj.

Începutul de sezon în Liga Naţională pentru roş-albaştrii este unul perfect, cu două victorii din două posibile.

De remarcat că şi în duelul de la BT Arena, Kris Richard a fost din nou cel mai bun marcator al CSM-ului, cu 22 de puncte. El a fost urmat de Sayeed Pridgett cu 14 puncte, Donatas Tarolis cu 13 puncte şi de Travante Williams, cu 8 puncte marcate. De partea cealaltă, de la gazde, s-a remarcat Zavier Simpson, autor a 20 de puncte.

În următorul joc, CSM CSU Oradea va juca acasă, în compania celor de la CSM BBA Petrolul Ploiești, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 18.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3461 RON
  • 1 EUR = 5.081 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON