URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2024, 10:36

CSM CSU Oradea a pierdut după prelungiri meciul cu Niners Chemnitz, cu scorul de 98-101

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi a evoluat pe terenul primei clasate, echipă care avea doar victorii în Grupa N a FIBA Europe Cup, după trei etape, formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea era să producă surpriza, miercuri seară, când a evoluat în Germania, cu formaţia Niners Chemnitz.

Jocul, care a reprezentat şi meciul cu numărul 100 în cupele europene pentru trupa bihoreană, a avut nevoie de prelungiri pentru a decide câştigătoarea şi s-a încheiat cu scorul de 101-98 pentru echipa gazdă. După timpul regulamentar de 40 de minute de joc, situaţia pe tabelă a fost egală, 89-89.

Antrenorul Cristian Achim a trimis în teren de la început formula: Neal, Pearson, Nicolescu, Tarolis și Freeman.

Gazdele au început mai bine şi s-au desprins la scorul de 15-6, dar CSM a avut reacţie, după ce Arledge a ieşit la rampă, iar în prima pauză s-a intrat cu scorul de 23-18 în favoarea celor de la Chemnitz.

În sfertul II diferenţa a crescut pentru gazde, după ce CSM CSU Oradea a alternat momentele bune cu cele nereușite. „Teama de a finaliza acțiunile pe contraatac au reprezentat și de această dată o problemă pentru CSM CSU”, notează site-ul clubului orădean, care precizează că în secvenţa secundă germanii au avut un joc colectiv tot mai bun. Pe acest fond, la pauza mare diferenţa pe tabelă între cele două echipe a ajuns să fie de 11 puncte, scor 51-40 pentru Niners Chemnitz.

În sfertul III, Oradea a revenit bine în joc. Nijal Pearson a ieşit la rampă pe faza ofensivă, iar după ce au avut un parţial de 16-5, roş-albaştrii bihoreni au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

Deşi au avut ocazia să preia conducerea, elevii antrenorului Cristian Achim s-au văzut din nou conduşi, germanii desprinzându-se chiar la zece puncte. Totuşi în ultima pauză s-a intrat cu 70-63 pentru Niners.

CSM CSU a înscris primele patru puncte din sfertul IV, pentru a se apropia ameninţător de adversar.  Nijal Pearson a înscris apoi de la distanţă, pentru a egala situaţia la 70. Cum a beneficiat şi de o aruncare liberă suplimentară, acesta a marcat, iar Oradea a trecut pentru prima dată la conducere.

Au fost momente foarte bune pentru CSM, pentru că apoi şi Gotcher a reuşit un coş de trei puncte, fapt care l-a făcut pe antrenorul nemţilor să solicite timp de odihnă.

Bihorenii s-au desprins chiar la cinci puncte, dar a venit şi replica celor de la Chemnitz, care au realizat apoi un parţial de 8-0. Kris Richard a reuşit însă o triplă, şi tot el a mai marcat o dată pentru a duce CSM-ul la două posesii în avantaj. Germanii au reacționat și de această dată, dar Pearson și Baciu au ținut Oradea în avantaj. Când mai erau doar 26 de secunde de disputat, Yebo a egalat la 89, iar apoi Pearson a avut ultima acțiune, dar nu a concretizat şi jocul a intrat în prelungiri.

În cele cinci minute adiţionale, gazdele de la Chemnitz au marcat prima oară, Baciu a înscris şi el un punct, dar nemţii s-au menţinut în avantaj, pentru că trupa bihoreană nu a mai găsit soluţii în atac. Neal a reuşit însă să înscrie primul coș din acțiune în prelungiri, iar Arledge a egalat la 96 de la libere. Apoi, Uguak a înscris de trei puncte pe sirenă, după o recuperare ofensivă, iar Tarolis a redus deficitul la un punct, însă Van Beck a înscris încă o dată pentru Chemnitz și a stabilit scorul final, 101-98 pentru echipa germană.

În pofida înfrângerii, echipa orădeană a arătat de această dată totuşi altă faţă, dovedind că se poate bate de la egal la egal şi cu o echipă redutabilă precum Niners Chemnitz.

În jocul de miercuri seară, Nijal Pearson a fost principalul marcator al roş-albaştrilor, cu 22 de puncte, în timp ce Erick Neal şi Kris Richard au reuşit câte 14 puncte, Toddrick Gotcher a marcat 13 puncte, Donatas Tarolis a înscris 12 puncte, Cătălin Baciu a terminat cu 11 puncte, iar Jon Arledge a avut şi el 10 puncte.

În urma acestui joc, CSM CSU Oradea are un bilanţ de 1-3 la general în Grupa N a FIBA Europe Cup și se situează pe locul 2, dar cu un meci mai mult decât ultimele două clasate. Conduce Niners Chemnitz cu 4 victorii din 4 posibile.

Ultimele două jocuri din Grupa N pentru echipa orădeană vor avea loc pe teren propriu, la Oradea Arena, pe 24 ianuarie cu ZZ Leiden și pe 7 februarie cu Itelyum Varese.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON