URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
08 Martie 2024, 23:55

CSM CSU Oradea a fost aproape de o victorie cu U BT Cluj, dar a pierdut la un singur punct, cu câteva secunde înainte de final! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au reuşit un joc bun, vineri seară, în derby-ul cu U BT Cluj, dar n-au reuşit să câştige, cu toate că au condus de la începutul sfertului II până cu 7 secunde înainte de final. Jocul, care a contat pentru etapa a 23-a a Ligii Naţionale, s-a încheiat cu scorul de 84-85, după un final plin de suspans.

Deşi oaspeţii erau favoriţi în duelul din TOP 10 de la Oradea Arena, fără o prea mare presiune, jucătorii pregătiţi de Cristian Achim au avut o evoluţie bună, exceptând anumite nesincronizări, care i-au costat, până la urmă, și victoria.

Primul sfert a fost câştigat de U BT Cluj, cu 18-17, după care în secvenţa a doua CSM CSU a întors imediat scorul şi a condus cu 33-28 la jumătatea sfertului, pentru ca în pauza mare să intre cu un avantaj de şase puncte, 46-40.

Deşi mulţi se aşteptau să clacheze în sfertul al treilea, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori, roş-albaştrii au continuat evoluţia bună şi după pauza mare, cu multe realizări de la distanţă, ceea ce a menţinut echipa orădeană în permanenţă la conducere. Astfel, s-a consemnat 54-47 la jumătatea sferului III sau 65-57, cu două minute înainte de ultima pauză. Clujenii au înscris însă incredibil un coş de pe semicercul lor, prin Mihai Măciucă, pe sirenă, pentru a strânge la 65-63, înaintea ultimelor zece minute.

Sfertul IV a fost foarte disputat, dar CSM CSU a continuat să se descurce foarte bine şi a ajuns să conducă cu zece puncte, scor 76-66. Cu trei minute şi jumătate înainte de final, echipa orădeană avea un avans tot de zece puncte, scor 84-74, dar de aici a apărut căderea.

În timp ce orădenii nu au mai reuşit să înscrie deloc, clujenii au realizat 11 puncte, întorcând balanţa în favoarea lor. Când mai erau doar 7 secunde, clujenii au reuşit un coş de două puncte, prin Emanuel Căţe, prin care au întors balanţa de partea lor. Așa au trecut la conducere cu 85-84.

Din păcate, deşi Oradea a avut ultimul atac, nu a mai reuşit să concretizeze, iar meciul s-a încheiat cu victoria la limită a clujenilor, 84-85, spre dezamăgirea fanilor bihoreni, care au sperat totuşi că echipa lor poate obţine o victorie de moral în acest meci.

La final, antrenorul Cristian Achim nu s-a arătat foarte afectat de înfrângere, apreciind evoluţia elevilor săi.

„A fost un meci frumos, chiar foarte frumos pe alocuri, sigur Clujul a avut handicapul absenţei lui Patrick Richard, care ştim ce fel de jucător este. Consider că ne-am dăruit foarte mult, consider că ne-am luptat cât am putut noi, sincer, am avut şi un pic ghinion. Pe de altă parte, Clujul a marcat 50% la 3 puncte, cu 16 încrise, iar cu aceasta am închis discuţia. Însă, eu sunt mândru de echipa noastră, sincer, consider că ne-am luptat, că am făcut risipă de efort, consider că am avut o atitudine foarte bună, deşi este stupid să spun aşa, dar consider că fi putut să câştigăm şi noi”, a declarat, după joc, tehnicianul formaţiei  bihorene.

Principalul marcator al CSM-ului în derby-ul cu U BT Cluj a fost Nijal Person, autor a 14 puncte, urmat de Toddrick Gotcher cu 14 puncte, Kris Richard şi Donatas Tarolis, autori a câte 12 puncte.

De la clujeni, de departe cel mai eficace a fost Dennis Seeley, cu 19 puncte la activ.

După acest eşec, CSM CSU Oradea are un bilanţ de 10-3 şi rămâne pe locul II în TOP 10, unde U BT Cluj este lider autoritar, cu un bilanţ de 13-0.

Următorul joc va fi tot pe teren propriu pentru orădeni, pe 16 martie, cu Rapid Bucureşti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON