URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Decembrie 2014, 19:36

CS Palatul Copiilor Shogunul şi-a premiat laureaţii: Raul Cherecheş, cel mai bun sportiv în 2014

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La sfârşit de an competiţional şi calendaristic şi clubul orădean de karate shotokan CS Palatul Copiilor Shogunul şi-a făcut bilanţul şi şi-a premiat laureaţii pe 2014.

Desfăşurată la Oradea Shopping City, gala de premiere a clubului de karate Shotokan, condus de Ioan Vaida, deţinător al centurii negre 7 Dan, a reunit circa100 de sportivi şi peste 300 de părinţi, oficiali, susţinători şi sponsori ai acestora.

"2014 a fost un an deosebit pentru sportivi karate-ka de la Palatul Copiilor - Shogunul, care au obţinut rezultate bune la competiţiile interne şi internaţionale la care au participat", a spus profesorul Vaida, care e şi antrenorul echipei de Karate Shotokan de la Palatul Copiilor-Shogunul, alături de soţia sa, Elena Vaida - 4 Dan Karate. "Echipa de la CS Palatul Copiilor - Shogunul a încheiat anul 2014 cu rezultate foarte bune, iar clubul se află sub tutela Ministerului Educaţiei Nationale şi colaborează cu cluburile din Federaţia Română de Arte Marţiale si Federaţia Română de Karate", a completat el.

Sportivii au participat, anul acesta, la zeci de competiţii în ţară cât şi străinătate, în oraşe precum Londra, Praga, Kosice, Budapesta ş.a., aducând în total nu mai puţin de 556 de medalii, din care 272 de aur, 151 de argint şi 133 de bronz.

Cel mai bun sportiv al anului a fost desemnat Raul Şerban Cherecheş (foto), care a reuşit în 2014 să cucerească trei titluri de campion naţional şcolar (un titlu la cadeţi în proba de kumite, un titlu la juniori în proba de kumite şi unul la cadeţi în cadrul probei de kumite echipe). El a mai fost şi multiplu medaliat cu aur şi argint la diverse întreceri internaţionale, acumulând, astfel, în clasamentul clubului un total de 127 puncte.

Pe locul II s-a situat Gergely Lajos Tamas, cu 125 de puncte, pe poziţia a III-a - Cristian Ioan Papp, cu 122 de puncte, pe locul IV - Philip Iulian Negrău, cu 95 de puncte, iar pe poziţia a V-a - Dragoş Cosmin Dusciuc, cu 90 de puncte.

În clasamentul minicadeţilor, pe primul loc în acest an s-a situat Ricardo Enzo Bonvento, cu 88 de puncte, la copii III - Andrei Ioan Timofte, cu 43, 5 puncte, la copii II - Luca Mihai Lalescu, cu 30,5 puncte, iar la copii I - Ioan Florin Erdei, cu 29,5 puncte.

Au fost premiaţi şi sportivii de la secţiunea "prichindei" (copii de 6 ani), unde cel mai bun s-a dovedit fi în acest an Vlad Remus Heredeu, cu 20 de puncte. De asemenea, la categoria "speranţe", primul a fost Cristian Alexandru Copil, cu 25 de puncte. Şi arbitrii clubului au fost premiaţi, primul fiind Robert Babinszki, cu 125 de puncte.

Clubul a acordat şi premii speciale, următorilor sportivi:

- Papp Cristian - Cel mai tehnic sportiv la categoria Juniori

- Cherecheş Raul Şerban - Cel mai tehnic sportiv la categoria Cadeţi

- Gerghely Lajós Tamás - Cel mai combativ sportiv la categoria Cadeţi

- Gabera Alex Marian - Cel mai tehnic sportiv la categoria Minicadeţi-Copii 4

- Bonvento Ricardo Enzo - Cel mai combativ sportiv la categoria Minicadeţi-Copii 4

- Timofte Andrei - Cel mai tehnic-combativ sportiv la categoria Copii 3,2 şi 1.

- Păşcuţă Alexia - Cel mai tehnic sportiv la categoria Copii 3 şi 2

- Copil Alina Rodica - Cel mai combativ sportiv la categoria Copii 3 şi 2

- Lalescu Luca - Cel mai tehnic sportiv la categoria Copii 1

- Silaghi Bogdan - Cel mai combativ sportiv la categoria Copii 1

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON