URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 August 2023, 09:59

CS Diosig joacă pe teren propriu cu Crişul Chişineu Criş, în primul tur al fazei naţionale din Cupa României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Miercuri, 2 august, sunt programate meciurile din primul tur al fazei naţionale din cadrul Cupei României la fotbal, ediția 2023-2024.

În această fază judeţul Bihor are două reprezentante, pe CS Diosig, câştigătoarea Regiunii Nord-Vest, şi Lotus Băile Felix, formaţie situată pe locul 4 în ediţia anterioară a Ligii a III-a, în Seria a 10-a.

Deşi a fost programată în acest tur, echipa din Sânmartin nu va juca şi se va califica direct în turul II, pentru că echipa care trebuia să îi fie adversară, Sportul Şimleu Silvaniei, a anunțat Federaţia Română de Fotbal că nu se prezintă la acest joc din Cupa României. Ca urmare, Lotus va câştiga la „masa verde” cu 3-0 şi se va califica fără joc.

În schimb, CS Diosig va evolua miercuri cu începere de la ora 17:30, pe teren propriu, cu Crişul Chişineu Criş.

Se anunţă un joc foarte dificil pentru câştigătorii cupei în Bihor şi în Regiunea Nord-Vest, întrucât formaţia arădeană din Chişineu Criş este una redutabilă de Liga a III-a, în ediţia precedentă a campionatului situându-se pe locul 4, în Seria a 8-a.

Meciul este programat la Stadionul Comunal din Diosig şi va fi arbitrat la centru de clujeanul Victor Hurducaş din Iclod. La cele două tuşe vor fi Ştefan Birjac din Păuşa şi Adrian Ioan Iancău din Derşida, ambii din judeţul Sălaj.

Întrucât partida este eliminatorie, dacă după 90 de minute de joc scorul va fi egal, se va trece la două reprize a câte 15 minute de prelungiri. Dacă şi după prelungiri egalitatea persistă, departajarea va fi dată de loviturile de la 11 metri.

În total, în primul tur al Cupei României la fotbal sunt programate 38 de jocuri. Participă cele şapte câştigătoare ale fazei regionale, plus 69 de echipe din cadrul Ligii a III-a.

Dintre cele 38 de jocuri, trei nu se vor disputa. Este vorba despre meciurile Progresul Ezeriş – Voinţa Lupac, Sportul Şimleu Silvaniei – Lotus Băile Felix și Unirea Bascov – Real Bradu. Aceasta pentru că echipele din Ezeriş, Şimleu Silvaniei şi Bradu nu se vor prezenta. Astfel, se ştiu deja primele calificate. 


Programul complet al meciurilor din Turul 1 al Cupei României, ediția 2023-2024 (miercuri, 2 august, ora 17:30):

Viitorul Şimian – Gilortul Târgu Cărbuneşti 
Retezatul Haţeg – Jiul Petroşani 
Progresul Ezeriş – Voinţa Lupac (nu se dispută) 
Pobeda Star Bisnov – Phoenix Buziaş 
Avântul Periam – Progresul Pecica 
Gloria Lunca Teuz Cermei – ACB Ineu 
CS Diosig Bihardioszeg – Crişul Chişineu Criş 
Sportul Şimleu Silvaniei – Lotus Băile Felix (nu se dispută) 
Victoria Carei – SCM Zalău 
CSM Sighetu Marmaţiei – CSM Olimpia Satu Mare 
Viitorul Cluj – Minerul Ocna Dej 
CS Ocna Mureş – Sănătatea Cluj 
CS Universitar din Alba Iulia – CSM Unirea Alba Iulia 
CS Gloria al Oraşului Geoagiu – Aurul Brad 
FC Avrig – Metalurgistul Cugir 
ACS Muscelul Câmpulung Elite – Olimpic Cetate Râşnov 
Kids Tâmpa Braşov – Olimpic Zărneşti 
AFC Odorheiu Secuiesc – SR Braşov 
Avântul Reghin – ACS Târgu Mureş 
Viitorul Darabani – Bucovina Rădăuţi 
Şomuz Fălticeni – Ştiinţa Miroslava 
CSM Vaslui – Rapid Brodoc 
KSE Târgu Secuiesc – CSM Bacău 
FC Bacău – Aerostar Bacău 
CSM Focşani – Sporting Lieşti 
Dacia Unirea Brăila – Viitorul Ianca 
CS Amara – Recolta Gheorghe Doja 
Voinţa Limpeziş – CS Păuleşti 
CS Axiopolis Cernavodă – Agricola Borcea (începe de la ora 19:00)
Gloria Băneasa – Gloria Albeşti 
Dunărea Călăraşi – Înainte Modelu 
Viitorul Ileana – CS Dinamo Bucureşti 
Petrolul Potcoava – Cetatea Turnu Măgurele 
Vediţa Coloneşti – Sporting Roşiori 
FC Pucioasa – Flacăra Moreni 
Unirea Bascov – Real Bradu (nu se dispută) 
SCM Râmnicu Vâlcea – Minerul Costeşti 
Cozia Călimăneşti – Flacăra Horezu 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON