URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2022, 19:31

Criză de combustibil în Ungaria. MOL a închis temporar o parte din rafinărie

Criză de combustibil în Ungaria. MOL a închis temporar o parte din rafinărie (Foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de benzinării din Ungaria au probleme cu aprovizionarea cu benzină, după ce grupul petrolier MOL a închis temporar o parte din rafinăria principală, iar piața de combustibili este mai săracă și în contextul prețurilor plafonate.

Potrivit Hotnews.ro, care citează portalul de știri Telex.hu, grupul maghiar MOL a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că rafinăria principală de la Száhahalombatta a fost închisă parțial pentru lucrări de mentenanță care vor dura câteva zile, cel puțin o săptămână.  

Din cauza asta, livrarea de carburanți este diminuată, fiind afectate o cincime din benzinăriile MOL și alte câteva sute de benzinării deținute de alte companii care funcționează în Ungaria.

Site-ul maghiar Telex.hu scrie că a primit sesizări din partea cititorilor, care nu au găsit combustibili la anumite stații de alimentare. 

De de altă parte, în același comunicat MOL (care deține 500 de benzinării din țara vecină) transmite și că „a fost nevoit, în ultimele luni, să aprovizioneze până la 1.700 din toate cele 2.000 de benzinării care există în Ungaria”.

Acest lucru este cauzat de sistemul de plafonare a prețurilor la carburanți din Ungaria, care a dus la o explozie a cererii în benzinăriile MOL, în timp ce alți competitori, care nu au rafinării în țară, și-au redus importurile și au preferat să cumpere tot de la MOL, mai scrie Telex.hu.

Plafonarea prețurilor a fost introdusă de Guvernul condus de premierul Viktor Orban, în noiembrie 2021. După câteva luni au apărut probleme în ce privește aprovizionarea benzinăriilor, de aceea autoritățile au redus schema de plafonare astfel încât cei care conduc automobile de firmă nu au mai putut cumpăra carburanţi la preţuri plafonate.

Săptămâna aceasta, Guvernul maghiar a anunțat că Ungaria va menține prețurile plafonate la carburanți și în 2023, dacă livrările de petrol din Rusia vor continua, iar rafinăria principală a MOL va funcționa la parametri normali. 

Este știut faptul că Ungaria nu a renunțat la aprovizionarea cu petrol din Rusia chiar și după izbucnirea războiului din Ucraina. Recent, scrie Hotnews.ro, livrările către Ungaria prin conducta Drujba au fost însă diminuate din cauza faptului că o rachetă rusească a lovit o centrală „legată” la această conductă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Ungurii & Bruxelles-ul
Lovitura incasata in plin de orban viktor si regimul sau putred de corupt! Bruxellesul a anuntat oficial ca ungurii au facut prea putin pentru a merita deblocarea fondurilor de miliarde de euro. Ungurii sunt in colaps, cea mai mare inflatie din UE. Cititi articolul, veti vedea ca UE ii invata/obliga si cum sa-si innoade sireturile. DACA VOR BANII UE! Daca nu vor conditiile UE, ii au pe muscali si pe galbejiti, astia ii ajuta precum funia pe spanzurat. https://newstrack.ro/lovitura-incasata-in-plin-de-viktor-orban-si-regimul-sau-putred-de-corupt-bruxellesul-a-anuntat-oficial-ca-budapesta-a-facut-prea-putin-pentru-a-merita-deblocarea-fondurilor-de-miliarde-de-euro-ung/
Postat 30 Noiembrie 2022, 18:56 de pinonel
in privinta plaforarilor, Ungaria da o lectie intregii Uniuni Europene
un adevarat studiu de caz de "Asa sa nu faci!". Ca si fiecare experiment socialist, cand pe vremea nostalgiei tineretii noastre sub Ceasca, aveam bani, totul era ieftin si iti permiteai, dar stateai la coada sa iti primesti ratia. Diferenta e ca pe atunci aplica ratia si "planificarea" la toate sectoarele economice, iar ungurii abia au inceput la combustibil, si romanii la lemne le urmeaza exemplul.
Postat 30 Noiembrie 2022, 16:05 de unu
Micul putin si mica rusie
Cand pica putin, pica si starpitura, clona! Ungurii, precum rusii: au ce au votat.
Postat 30 Noiembrie 2022, 11:14 de pinonel
"Este știut faptul că Ungaria nu a renunțat la aprovizionarea cu petrol din Rusia chiar și după izbucnirea războiului din Ucraina".
Aceasta e modelul de știre pe care îl transmit jurnaliștii leneși, care nu se informează și nu gândesc cu capul lor ... preluând de pe HotNews niște aiureli. Chiar Bloomberg relevă faptul că, în pofida declarațiilor sforăitoare ale liderilor europeni și a sancțiunilor "impuse" comerțului cu Rusia, 21 de țări membre ale Uniunii Europene nu au diminuat importul de gaze și țiței din FR, iar problemele cu NordStream 1 și 2 au fost compensate prin transportul pe Marea Baltică cu petroliere, care a crescut în ultimele două luni cu 40%.
Postat 30 Noiembrie 2022, 09:51 de KP
Vrăjeală de Bollywood
Orban insista pe ridicarea sancțiunilor asupra Rusiei, și își sacrifica poporul, în scopul de a fura Transilvania. Sa-i spuna careva la idiot ca în 1919 am bătut și armata Ungara și armata Sovietică, defapt suntem singura tara care a bătut Sovieticii.
Postat 29 Noiembrie 2022, 20:06 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON