URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Martie 2021, 11:31

Criza Covid-19 în Bihor: 1.600 de cazuri active, 7 noi decese. Şi comuna Sânmartin a depăşit pragul "scenariului roşu" 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Instituţia Prefectului şi DSP Bihor au transmis, miercuri dimineaţa, cele mai recente date privind pandemia Covid-19 în judeţ. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost diagnosticate încă 141 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Bihor, numărul total al cazurilor active urcând la 1.601. 

Copii cu Covid

Cele 141 de cazuri noi au fost confirmate după prelucrarea a 682 de teste, au informat autorităţile locale. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea (87), Aleşd, Bulz, Cetariu, Sălard, Sânmartin, Biharia, Căbeşti, Curtuişeni, Derna, Diosig, Sânnicolau Român, Ineu, Beiuş, Marghita, Salonta, Săcueni, Valea lui Mihai, Oşorhei, Popeşti, Sălacea, Vârciorog, Sântandrei, Şimian, Tulca, Vadu Crişului şi Finiş.

Şi în ultimele 24 de ore au fost confirmaţi cu Covid copii, între care un băieţel de câteva luni din Oradea.

7 decese, bilanţul urcă la 1.020

De asemenea, de marţi dimineaţa până miercuri dimineaţa s-au înregistrat încă 7 decese în Bihor la persoane infectate cu SARS-CoV-2, astfel că bilanţul a crescut la 1.020 de la debutul pandemiei. 

În ce priveşte numărul total al îmbolnăvirilor descoperite de anul trecut începând în judeţ, acesta a ajuns la 24.049. Din totalul cazurilor, 21.428 au fost declarate vindecate, cu 114 mai multe decât cele raportate marţi. 

Dintre bolnavii de Covid, 54 se află miercuri în stare gravă fiind internaţi în secţiile de Terapie Intensivă. 

În "scenariul roşu"

Cu noile diagnosticări, numărul cazurilor active a ajuns la 1.601. Dintre acestea, cele mai multe, mai exact 845, sunt în Oradea, unde incidenţa a crescut din nou, ajungând la 3,75 cazuri noi (diagnosticate în ultimele 14 zile) la mia de locuitori. 

Tot peste pragul scenariului roşu se află şi UAT-urile: Valea lui Mihai (incidenţă 7,37), Cetariu (6,98), Curtuişeni (6,85), Mădăras (6,36), Sălacea (5,86), Sântandrei (4,13), Vârciorog (4,13) şi Cherechiu (3,27).

Merită precizat că, potrivit datelor furnizate de Prefectură şi DSP Bihor, miercuri, şi comuna Sânmartin, cu staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai, a depăşit pragul "scenariului roşu", incidenţa urcând la 3,07. Oficial, însă, deocamdată Sânmartinul nu a intrat efectiv în "scenariul roşu", până când Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor nu ia o decizie în acest sens. 

Aproape 25.000 de bihoreni imunizaţi

Pe de altă parte, campania de vaccinare anti-Covid continuă în Bihor. Numărul bihorenilor care au primit ambele doze de vaccin şi, astfel, sunt fie imuni, fie aproape de imunizare se apropie de 25.000, fiind vorba mai precis de 24.497 de persoane.

Potrivit comunicatului Prefecturii, marţi au fost vaccinate 1.692 de persoane. De la debutul campaniei de vaccinare, în Bihor au fost administrate 78.299 de doze din cele 81.420 primite.

În ceea ce priveşte controalele poliţiştilor şi jandarmilor pe tema Covid, acestea s-au lăsat cu 93 de amenzi în valoare totală de 29.250 lei şi cu 93 de avertismente scrise. Între altele, s-au făcut verificări la societăţi comerciale şi mijloace de transport în comun.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
SCENÁRIU, scenarii, s. n. Textul unei piese de teatru
Piesa de teatru ROSIE .Nu stiu de ce ati pus Ghilimelele,nimeni nu le pune ,lasati asa.
Postat 24 Martie 2021, 12:04 de spaima_trepadusilor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON