URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2011, 15:50

Cornel Popa: "Românii încep să regrete regimul Ceauşescu"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele liberalilor bihoreni Cornel Popa a spus astăzi, într-o conferinţă de presă, că este trist faptul că românii au ajuns să regrete regimul dictatorial al lui Nicolae Ceauşescu, datorită modului în care PDL conduce ţara. Senatorul susţine că singura modalitate de a stopa acest fenomen este ca Guvernul să înceteze să mai încalce drepturile cetăţeneşti ale românilor.

"Este extrem de grav că oamenii au început să se întrebe: era mai periculos stresul psihologic cauzat de un regim dictatorial sau cel de acum cauzat de multiplele lipsuri şi de lipsa de orizont şi speranţă, care sufocă tinerii, familiile cu copii sau bătrânii? Sau cîte sinucideri erau înainte de 1989, din cauza foametei şi a sărăciei crase, ca acum?", a spus parlamentarul, citând dintr-o declaraţie politică făcută săptămâna trecută în plenul Senatului.

Popa mai susţine că românii au ajuns să se întrebe ce să facă cu libertatea, atâta timp cît nu au ce pune pe masă. "Poate ar trebui ca cei din conducerea ţării să se gândească la acest pericol şi să îşi schimbe atitudinea faţă de drepturile cetăţeneşti pe care le încalcă astăzi", a concluzionat liberalul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Alo, dom\' procuror Gavra !
Poate seful parchetului de pe langa tribunalul Bihor, dom\' procuror Gavra pune de-o ancheta, adica mai pe romaneste se ,,autosesizeaza\'\' ! Motivul ar fi art 166 si art 166^1 din codul penal. Citez :Art. 166 Propaganda în favoarea statului totalitar Propaganda în vederea instaurării unui stat totalitar, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. Propaganda constă în răspândirea, în mod sistematic, sau în apologia unor idei, concepţii sau doctrine cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi.
Postat 19 Septembrie 2011, 07:05 de justitiaru'
@suparatu
Excelenta intrebare, felicitari ! Chiar, cum de au ajuns gunoaiele astea securisto-comuniste ,,vocea poporului'' ?! Cum de ei reprezinta ,,mesele'' ?!
Postat 18 Septembrie 2011, 21:10 de .
popa ceasescu si basescu
Sincer , nu-mi vine sa cred ca sunt postate asemenea mesaje ! Felicitari tuturor ! Se impune totusi o intrebare : daca gandim asa , se pare totusi ca nu putini , cum Dumnezeu de ne ,,stapanesc" inca nenorocitii astia ? si pana cand ?
Postat 18 Septembrie 2011, 17:01 de suparatu
scopuri ascunse
Cu Nicu pe ecran in zilele astea asta au vrut sa ne demonstreze ca pe vremea ceausestilor au fost vremuri mai bune ca acum. Pentru ei, liberali si comunisti, voiculesti si alttii ca ei da, a fost mai bine. Dar pentru noi, romanii de rand e mai bine acum. De cati bani avem de atatia ne cumparam si nu mai suntem umiliti pe la cozi, de toti vanzatorii pt 1 l de lapte, 1Kg de carne , 1 pachet de unt, o banana si o portocala. Noi stim sa traim si cu mai putin.....Si daca au vazut ca oamenii nu s-au sesiszat de intentia lor, au tras ei concluzia" Românii încep să regrete regimul Ceauşescu". Speram ca totusi romanii s-au desteptat si vor alege corect, nu oameni de 2 lei
Postat 18 Septembrie 2011, 15:29 de Ioan
Ai dreptate, asteapta doar....
....sa te alegem prim-secretar la Bihor ! Lichea securisto-ceausista....Din ce au postat cei care se pare ca te stiu demult ca pe un cal breaz, sunt convins ca-l regreti sincer pe al batran !
Postat 18 Septembrie 2011, 12:54 de ionel
regret ceausescu
nu priceam eu ,de, sunt ardelean de ce ni l-au adus de la groapa pe nicu ceausescu eu stiind ca mortul de la groapa nu mai vine. ei, acum am aflat. pentru ca imi este dor de 2 ore de program tv. imi este ora de 10 litri de benzina pe luna. imi este dor de nechezol si de orele petrecute la coada la lapte, paine si ulei. imi este dor de intuneric si frig in casa. imi este dor de fratii petreus. imi este dor de granite inchise. imi este dor de........ mai spuneti si voi. ei vor sa-l puna presedinte pe valentin ceausescu. ei vor multe. dar noi???
Postat 17 Septembrie 2011, 14:34 de oradean
e doar in strategie ca esenta e acelasi lucru: abuzuri cu nemiluita
am ajuns ca pe vremea lui Ceausescu fetele trebuiesc inchise in case ca fac lumea buna din ele ce trebui, cate nu sunt drogate, imbatate si "violate" unde sa se duca la judecatoria unde chiar un judecator a violat o sau un politist, deci care e diferenta in vremurile actuale si vremurile trecute? aceiasi mizerie umana se transmite genetic au banii au putere asta e deviza lor de incultura , zi de zi legea este incalcata de cei care ii judeca pe altii asta este deja genocid uman, lagar social.Pe vreama lui Ceausescu nu stiam acum stim invatamantul ne a pregatita pentru ce va veni si va fi mult mai rau decat atat.
Postat 17 Septembrie 2011, 09:56 de diferenta
el vorbeste?
pai din cauza USL-ului regretam epoca de aur. ca ei sint urmasii comunistilor care au devalizat tara asta. cum sa-i regretam pe ei cind ei l-au impuscat pe ceausescu. ca sa fure. cum sa-i regretam cind ei, la revolutie, au facut mai multe victime ca ceausescu? ca sa-si legifereze hotia. cum sa-i regretam cind ei au devalizat tot si au furat pana si instalatiile de irigat? si acum ne plangem ca nu ploua. cum sa-i regretam pe ei cind au chemat minerii si au omorit iar oameni nevinovati? si iliescu, sa-i bata Dumnezeu toata stirpa si semintia, nu stia nici macar ca la Otopeni au murit zeci de soldati. el ar trebui regretat primu. dupa ce l-am impusca. regretat ca a fost roman si ne-a condus
Postat 16 Septembrie 2011, 20:05 de constitutia
For: Mr. Popa Cornel,
1. Oare de ce "Epoca CDR" și Alianta "DA" nu sunt la fel de regretate? 2. Faceți, doar împreună cu dnii Mang și Bodea, ca viitoarea "Epoca USL", sa fie mult mai regretata și în Bihor! Mult succes!
Postat 16 Septembrie 2011, 19:24 de stefan
el vorbeste?
tocmai profesorasul de 'constitutie', pe vremea aia, care preda doctrina partidului si binefacerile ei/lui? tocmai el si-a gasit sa vorbeasca? tocmai el care de 20 de ani fura cot la cot cu cei al caror angajat este? tocmai el care si-a facut ditamai vila de neam prost (ca deh, zicea cineva mai jos ca a fost si turnator) care arata ca un spital (ca marime si numar de camere)? tocmai el care traieste bine si ia salar de senator dar il doare undeva de lacrimile muritorilor de foame? macar de l-ar durea. si pe el si pe toti ceilalti care se gasesc sa deschida gura plina de fecale. niste parveniti, hoti si ciocoi noi la noua oranduire comunista pe care o ducem de 20 de ani in spate! ei ar merita judecati si condamnati pt. subninarea economiei si jaful pe care l-au practicat in tara asta. si daca se poate, sper sa se poata, trasi pe roata. si asta ar fi putin pt. ei.
Postat 16 Septembrie 2011, 18:57 de constitutia
ia vedeti copii de tarani emancipati cum isi trateaza salariatii
ia vedeti firmele de constructii , ia vedeti hotelurile si vedeti deci cum e posibil ca in demoscatie sa mai traim sclavie, dar RUBIN&king nepotul lui XXX cati salariati la negru au ce salarii de mizerie se dau in Oradea, cui sa i multim PRIMARULUI, PREFECTULUi , cui sa i radicam monument premiul nobel la evaziune, munca la negruu cat cuprinde, voi credeti ca stutem prostyy vostri!
Postat 16 Septembrie 2011, 17:55 de are drepate
ia vedeti copii de tarni emancipati cum isi trateaza salariatii
ia vedeti ca ei atat stiu iti dau de lucru si te trateaza ca pe o sluga dar legea cine o respecta? voi nu intelegeti ca astia nu stiu de lege, nu stiu de respect ei cred ca daca fraieresc omul si fac evaziune si munca la negruu conduc in tara asta avem o graoza de brutarii care practca la negru salariatii si isi trec productie fictiva=EVAZIUNE cumpara , mituiesc si ajung sa vada ca au banii si etnobotanice , au la mana tot orasulla degetelul mic, da ce noi suntem PROSTy Oradeiei, judecatoria ce pazeste? cine se autosesizeaza la cata piene la negru se vinde? o sa ajungem ca pe vremea lui Ceasca o sa confiscam averile deoarece exploatarea Omului duce inevitabil si la imbogarirea altora, nu trafic uman de sex, organe se trafic si evaziune de forta de munca.
Postat 16 Septembrie 2011, 17:52 de are drepate
Popo, popo....
Cornelus, tu o duceai bine si pe vremea lui pingelica....Nu tu erai directorul scolii din macea, pardon, livada ?! Si cum puteai fi tu ditamai directorul daca nu-ti aratai devotamentul fata de politica partidului, daca nu-l pupai in cur...te pe carmaci si pe carmacita, dar mai ales daca ,,organele'' nu-si dadeau acceptul ! Iar organele isi dadeau acceptul dupa ce semnai ,,adeziunea'' (citeste angajamentul). Asa ca lasa-ma cu liberalismul tau si cu alte tampenii, la vremuri noi, tot voi ! Daca ar invia adevaratii liberali v-ar scuipa-n gura pe toti, incepand cu doveditul turnator cretinescu/porumbacu.
Postat 16 Septembrie 2011, 17:16 de .
in ce priveste saracia-da
eu vad ca popourul trage si sufera, politica delokkk daca poporul nu munceste nu are forta ce face ploitica? laba la femeiile din politica:)) sa fim seriosi puteti face bastarzi en-grooosss ca nu sunt fraieri sa i cresca :)))
Postat 16 Septembrie 2011, 16:11 de da!
in ce priveste saracia-da
in ce priveste lanturile-da, in ce priveste "porcimea" lui ceausescu nu e nici o diferenta in prezent, si mai presus de orice Cizmarul a cladit romania, chiorul o mutileaza conform capacitatii lui vizuale, s a plans ca PSD alasat mizerie el in 7 anii ce a promovat cum sa traim in mizerie?in iobagie ca in comunism in aliata cu UDMR... deci e foarte grav ce traim !!
Postat 16 Septembrie 2011, 16:09 de da!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON