URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2018, 08:07

Copii "furaţi" de parohii: Donaţiile de 2% oferite de orădeni unor asociaţii care ajută copii grav bolnavi sunt "dijmuite" de parohii ortodoxe

Copii 'furaţi' de parohii: Donaţiile de 2% oferite de orădeni unor asociaţii care ajută copii grav bolnavi sunt 'dijmuite' de parohii ortodoxe ISCĂLITURI CADOU. La fel ca parohiile din Forosig şi din Sânnicolau Român, de banii pe care orădenii i-au donat, de fapt, unor asociaţii ce plătesc tratamentele unor copii grav bolnavi beneficiază şi biserica Sfântul Vasile cel Mare (foto), aflată încă în construcţie în cartirul orădean Grigorescu. Parohul acesteia, Vasile Bărcăuan (medalion) susţine, însă, că n-a făcut altceva decât să depună la Finanţe formulare 230 semnate de persoane pe care nu le cunoaşte, primite de la contabilii unor firme din Oradea
Copii 'furaţi' de parohii: Donaţiile de 2% oferite de orădeni unor asociaţii care ajută copii grav bolnavi sunt 'dijmuite' de parohii ortodoxe REGRETE DE PĂRINTE. Una dintre parohiile din Bihor care va încasa donaţiile pe care contribuabilii le-au direcţionat unei asociaţii filantropice este Sf. Vasile cel Mare, din cartierul orădean Grigorescu. Parohul bisericii aflate încă în construcţie (foto), părintele Vasile Bărcăuan (medalion), afirmă că regretă "greşeala", dar nu şi-o explică
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiecare bănuţ primit în ajutor contează, au crezut părinţii unui băieţel suferind de un grav handicap neuropsihic. Întrucât cheltuielile pentru tratamentul acestuia depăşesc cu mult posibilităţile unei familii, au decis să înfiinţeze o asociaţie prin care să poată primi sprijin financiar din partea cunoscuţilor, legea permiţând contribuabililor, fie salariaţi, fie pensionari, să ofere ONG-urilor 2% din impozitul pe venitul anual.

Socoteala le-a fost dată, însă, peste cap anul acesta. O parte din bani, chiar dacă le era destinată lor, a ajuns la diverse parohii ortodoxe, printr-o reţea de intermediari  invizibili, care ar trebui să stârnească atenţia procurorilor.

Rămas fără aer

Cea mai fericită zi din viaţă, venirea pe lume a băieţelului, s-a transformat pentru doi tineri orădeni într-o povară până la sfârşitul zilelor. Copilul s-a născut cu un mic defect fizic, despre care medicii le-au spus că poate fi corectat printr-o operaţie estetică când va ajunge la o greutate care să-l facă să suporte anestezia.

Părinţii au pus bani deoparte şi, cu puţin înainte ca băieţelul să împlinească un an, s-au adresat unei clinici private din Timişoara. Operaţia pentru corectarea defectului estetic a reuşit, dar după câteva ore, când micuţul încă era conectat la un aparat ce-l ajuta să respire, s-a produs efectul unei grave neglijenţe în serviciu a personalului clinicii: s-a terminat oxigenul din tub. Minute multe, până când băieţelul a fost dus de urgenţă la un spital public, creierul i-a rămas neoxigenat.

De atunci, dezvoltarea sa a rămas, practic, pe loc. După mai mult de 6 ani, băieţelul abia merge, dar numai susţinut, nu articulează niciun cuvânt, nu comunică decât prin îmbrăţişări, râsete sau plânsete, nu poate folosi niciun obiect, poartă în continuare scutece şi este dependent de medicamente pe care părinţii trebuie să i le administreze de mai multe ori pe zi.

Ajutor binevenit

În ciuda suferinţei, părinţii nu au renunţat să încerce să-şi ajute băieţelul. Pe la un an şi jumătate, după ce medicii i-au diagnosticat un grav retard neuropsihic şi neuromotor, l-au inclus într-un program de kinetoterapie, aşa încât copilul să înveţe măcar să meargă şi să apuce obiecte în mână.

Cum statul nu contribuie cu nimic la tratamente, asigurând doar înscrierea la o grădiniţă specială, iar sumele necesare pentru îngrijiri depăşesc cu mult indemnizaţia lunară de câteva sute de lei pe care mama o primeşte ca asistent însoţitor al unei persoane cu handicap, în urmă cu patru ani familia a înfiinţat o asociaţie prin care să poată strânge donaţii de la cei dispuşi să-i doneze 2% din impozitul pe venit, în baza unei prevederi a Codului Fiscal de la începutul anilor 2000.

"Sistemul nostru de sănătate nu acordă nicio atenţie recuperării acestor copii, aşa că am urmat exemplul altor părinţi care au copii cu autism, cu ADHD, cu sindrom Down sau cu întârzieri severe în dezvoltare. Numai o şedinţă de kinetoterapie costă 100 de lei şi trebuie făcută zilnic, scutecele costă alte câteva sute de lei, medicamentele la fel...", spune mama băieţelului.

Deşi sumele adunate în acest mod de la rude, prieteni, vecini şi colegi nu depăşesc 5.000 de lei pe an, banii sunt bineveniţi pentru părinţi, mai ales că au încă un copil, elev de şcoală primară.

Hărţuiţi de stat

Anul acesta, depunerea aşa-numitelor formulare 230, prin care contribuabilii donează cei 2% din impozitul pe venitul din 2017, a fost mai dificilă ca oricând. Motivul? Ministerul Finanţelor şi-a anunţat de mai multe ori intenţia de a schimba procedurile. Sub pretextul că în trecut au existat ONG-uri care au prezentat declaraţii în fals, statul a vrut să oblige cetăţenii să depună personal formularele, după care a acceptat împuternicirea unei alte persoane, dar numai cu o declaraţie notarială.

"Am avut emoţii mari, pentru că statul complica lucrurile aşa încât donaţia devenea practic imposibilă", spune mama băieţelului. "Orice om, chiar dacă vrea să doneze pentru copilul nostru cei 2%, îşi rupea greu din timp ca să meargă la Finanţe ori ca să se prezinte la notar. În plus, dacă are salariul minim, cei 2% pe care îi poate dona înseamnă abia vreo 3 lei pe an, deci mult sub costul notarial", explică femeia.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, Ministerul Finanţelor a vehiculat şi intenţia de a obliga asociaţiile şi fundaţiile să-şi declare semestrial sursele financiare. "Numai pentru că a acuzat unele ONG-uri că primesc bani de la Soros, statul a vrut să ne impună şi obligaţia asta. Ar fi însemnat că, în loc să ne ocupăm de copil, să întocmim periodic liste de contributori şi să le ducem la Finanţe", spune orădeanca.

Veşti de la ANAF

După trei luni de haos, în final, la presiunea publică, statul a renunţat să fixeze obligaţii suplimentare, aşa că femeia a strâns de la aproape 300 de cunoscuţi formularele 230 pentru asociaţia sa şi le-a depus la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor înaintea termenului limită, 28 mai.

În iunie, surpriză: "Un prieten care ne-a donat cei 2% ne-a anunţat că a primit de la ANAF o notificare cum că în evidenţele lor apare că a dat banii pentru Parohia Ortodoxă din Forosig. Omul n-a auzit în viaţa lui de Forosig. A aflat de pe net că-i în comuna Holod, unde n-a călcat niciodată".

Orădeanca s-a îngrijorat pentru că respectivul este pensionar militar, iar din impozitul pe pensia acestuia, de câteva mii de lei pe lună, asociaţia ar fi beneficiat de o sumă mai mare decât media obişnuită, de câteva zeci de lei.

Îngrijorarea i s-a transformat apoi în revoltă, după ce a primit veşti similare de la alţi cunoscuţi. "Un cumnat, şofer de TIR în Belgia, tot cu salariu mai mare, a primit notificare că a donat cei 2% pentru Parohia Ortodoxă din Sânnicolau Român. Omul habar nu avea de biserica asta, nu frecventează nicio biserică", spune femeia.

După alte câteva zile, un amic, funcţionar la o instituţie publică, a sunat-o să-i spună că a primit şi el scrisoare de la Fisc cum că a donat banii... Parohiei Ortodoxe Sfântul Vasile cel Mare din Oradea. De care, ca în toate celelalte cazuri, nici nu auzise!

Pe drumuri

Puse la dispoziţia BIHOREANULUI, notificările înştiinţează contribuabilii că "dacă aceasta este opţiunea dvs. exprimată prin formularul 230, atunci nu sunteţi obligat să răspundeţi la această notificare" şi că "în situaţia în care nu răspundeţi în termen de 30 de zile de la data primirii acestei notificări, considerăm că opţiunea înregistrată la ANAF vă aparţine şi urmează să finalizăm procedurile legale". Banii să fie viraţi, adică, parohiilor respective...

Pe de altă parte, notificările adaugă: "Dacă nu aţi optat pentru virarea sumei reprezentând 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii în contul entităţii beneficiare menţionate, vă rugăm ca în 30 de zile de la data primirii prezentei să ne comunicaţi în scris acest fapt".

"Practic, prietenii noştri au aflat că dacă vor să direcţioneze banii asociaţiei noastre trebuie fie să scrie către ANAF, fie să se prezinte la sediul AJFP", explică femeia. Doar unul singur a făcut acest lucru. "Cel care e pensionar militar are mai mult timp, s-a dus la Finanţe şi a stat la coadă ca să scrie o nouă declaraţie, că nu a vrut să doneze Parohiei din Forosig, ci asociaţiei noastre. Cel care e funcţionar ne-a spus că îi pare rău, dar nu are timp, iar cumnatul şofer de TIR a plecat în Belgia şi se întoarce abia la toamnă".

Concluzia femeii? "Nu mai am strop de încredere nici în Finanţe, nici în altă instituţie a statului. O altă asociaţie, înfiinţată de părinţii unui băieţel ca al nostru, a păţit la fel, au aflat că unii din prietenii lor care le-au donat cei 2% figurează la ANAF că au dat banii pentru tot felul de biserici".

"Au fost surprinşi"

În condiţiile în care AJFP Bihor este subordonată Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, care nu a răspuns solicitării BIHOREANULUI pe această temă, reporterul a obţinut explicaţii pe cale neoficială de la reprezentanţi locali ai Fiscului. "Mulţi contribuabili au fost surprinşi după ce au primit notificările, pentru că ei nu şi-au exprimat opţiunea pentru unităţi de cult", spune o sursă, adăugând, însă, că sunt şi cazuri în care noii "beneficiari" sunt alte ONG-uri. Desigur, oamenii au vrut să afle cine a semnat în numele lor formularele 230, "dar nu le putem da aceste informaţii, pentru că sunt date personale".

Finanţiştii spun că anul acesta e primul în care, în baza unui ordin al preşedintelui ANAF emis anul trecut, cetăţenii primesc notificări privind entităţile pentru care direcţionează cele două procente din impozit, iar procedurile legale prevăd că, dacă evidenţele Fiscului arată că au făcut acest lucru pentru alte entităţi decât cele la care de fapt s-au gândit, pot sesiza ANAF şi după scurgerea celor 30 de zile menţionate în notificări. "Contribuabilii ni se pot adresa oricând în cazul în care constată că ar fi semnat formulare 230 pentru entităţi necunoscute, dar numai în cele 30 de zile pot corecta situaţia. După acest termen, noi putem doar să recuperăm sumele de la entităţile la care au ajuns, dar banii nu mai merg la asociaţii, ci rămân la stat".

Cum se explică, totuşi, că în evidenţele ANAF voinţa constribuabililor a fost "deturnată"? Singura explicaţie, confirmă şi finanţiştii, este folosirea frauduloasă a datelor unor cetăţeni. "Noi vom sesiza Poliţia, pentru că este vorba despre fapte de fals şi uz de fals", a asigurat un reprezentant al AJFP Bihor.

Fără explicaţii

BIHOREANUL a încercat să afle şi de la unul dintre conducătorii celor trei parohii cum a fost posibil ca acestea să beneficieze de banii pe care cetăţenii voiau să-i ofere, de fapt, unor ONG-uri. Parohul Bisericii Sf. Vasile cel Mare din Oradea, părintele Vasile Bărcăuan, afirmă că a depus personal la Finanţe formularele 230, dar că o mare parte le-ar fi primit completate de la alte persoane: "Eu am depus declaraţiile, dar multe le-am primit de la contabili ai unor firme private, care au vorbit cu patronii şi i-au rugat pe angajaţi să ne doneze nouă banii".

Întrebat cum putea un contabil sau un patron de firmă să "aducă" donaţii de la pensionari, funcţionari sau de la angajaţi din cu totul alte domenii, având datele personale ale respectivilor, preotul a dat din umeri. "Acuma, ce să zic eu? Asta este, nu ştiu ce va fi şi cum va fi. A fost o greşeală, asta este. Ce pot să vă spun este că regret, că îmi pare tare rău, sincer, şi că îmi cer scuze. N-am nicio idee". Atât doar că scuzele sale nu vor înlocui banii pentru un băieţel grav bolnav, şi nici ale colegilor săi pentru alţii, rămaşi doar în grija propriilor părinţi...


PIEDICI CU DEDICAŢIE
OUG împotriva ONG

Reprezentanţii asociaţiilor şi fundaţiilor se plâng că statul îi obstrucţionează să colecteze banii din care să-şi finanţeze activităţile, una din cele mai importante restricţii fiind aceea de a beneficia de cota de 20% din impozitul pe profit din partea firmelor cu cifra de afaceri de până la un milion de euro, singurele beneficiare urmând să fie doar ONG-urilor acreditate ca furnizori de servicii sociale, aşadar cu angajaţi care asigură direct serviciile.

"Asociaţiile şi fundaţiile înfiinţate pentru susţinerea tratamentelor copiilor bolnavi puteau primi 20% din impozitul pe profit al firmelor, dar de anul viitor acest lucru le va fi interzis dacă nu sunt acreditate ca furnizori de servicii sociale, adică dacă nu acordă direct, prin personalul calificat propriu, îngrijiri pentru bolnavi. În această situaţie sunt 98% dintre ONG-uri", spune reprezentanta unei fundaţii.

Interdicţia a fost instituită prin Ordonanţa de Urgenţă 25/2018 şi va intra în vigoare de anul viitor, făcând ca ONG-uri precum Asociaţia Dăruieşte Viaţă, care construieşte exclusiv din donaţii primul spital de Oncologie pediatrică din România, să nu mai aibă acces la sponsorizările deductibile din impozitele firmelor.

Aceeaşi OUG prevede că, tot de anul viitor, persoanele fizice vor putea dona 3,5% din impozitul pe venituri, dar numai către aceleaşi organizaţii furnizoare de "servicii licenţiate", în timp ce pentru celelalte cota rămâne doar 2%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
popi s demoni
Ei is ocupati de moaste,icoane,lumanari clopote de 6 milioane cu chipul si numele lor ce s icoane vorbitoare,pomelnite si alte materialisme ce nu le gasim nici in noul nici in vefhiul testament,din contra is combatute,in loc sa aloce acei bani ca la C.A.R. unde s dezastre naturale ingaduite de Dumnezeu din cauza inchinarii gresite a populatiei crestine.tinuta in robie de o religie perimata.
Postat 18 Iulie 2018, 17:08 de User anonimizat
@poiu
nu am stofa de politician insa astept si eu sa apara politicieni corecti care sa isi respecte juramantul dat fata de popor si nu fata de portofelul lor. sunt multi care pot, totul e sa se si incumete la asta insa din pacate mocirla e mare acolo.
Postat 18 Iulie 2018, 09:25 de User anonimizat
Soricel mamă dragă
Doamne ajuta.
Postat 18 Iulie 2018, 01:08 de Sandu1202
Multumiri pt articol
...incep sa inteleg; Sa incepem cu concluzia: preotul nu este vinovat, dar a picat in plasa. Aici vorbim de o lupta dusa la nivel inalt impotriva Bisericii. In momentul in care la finante apar doua formulare cu destinatii diferite acelasi contribuabil, daca apare cumva Biserica Ortodoxa pe unul din ele, e o bucurie pt ei. E o sansa sa mai denigreze putin. Excrocherii se fac, si mai exact se fac la contabilitate. Exista si persoane care efectiv semneaza doua formulare cu destinatii diferite pt ca sa "nu supere pe nimeni", ii da si la preot si la ala si la cela, ar trebui acuzati ca si fals si data viitoare nu mai fac asa ceva, cunosc o persoana care era pe cale sa faca asa ceva numai ca sa fie ok si colo si colo. Deci excrocherii se fac. Dar nu vad legatura cu vinovatia preotului. Sunt semnate de el? Sunt complectate de el? Daca nu atunci chiar nu inteleg, sau poate ca nu e ceva de inteles, scopul este "jos Biserica". Un articol impotriva Bisericii fara nici o indoiala.
Postat 17 Iulie 2018, 23:36 de detectiv
@poiu
Sunteti doar doi! hai ca vin si eu si creste nr de membri cu 50 de procente... dar soricei sunt milioane/rad mangii frecandu-si mainile
Postat 17 Iulie 2018, 19:18 de Neutryno
@Chris
Daca asta îți e platforma program eu mă bag la tine in partid și te și votez. Jur!
Postat 17 Iulie 2018, 16:12 de poiu
lipsesc cateva detalii
Foarte bine ca ati raportat acest caz care trebuie lamurit la nivel nationa. Personal, nu mi se pare corect sa incriminati nominal un preot (despre care stiu ca faca acte de caritate si este foarte sufletist) pentru o eroare de sistem sau de procedura. Mai ales ca Parintele Barcauan a fost si singurul curajos sa va dea raspuns (suficient de smerit, cred eu). Evident ca declaratiile trebuie sa ajunga exact acolo unde au fost directionate
Postat 17 Iulie 2018, 11:39 de MariusS
voi vota
pe cei care vor promite(si nu doar sa ramana la stadiul de promisiune) ca vor inaspri legislatia in ceea ce priveste abuzul in serviciu, fals si uz de fals mergand pana la 20 ani inchisoare in functie de suma dovedita,o lege a pensiilor care sa tina cont doar de principiul contributivitatii, fara pensii speciale, impozitarea veniturilor bisericilor si reducerea sumelor alocate lor de la bugetul de stat. ala va avea votul meu.
Postat 17 Iulie 2018, 10:49 de User anonimizat
@ili3
correct. cat mai repede plangere penala si mai incolo edem ce iese. si mie mi-a venit din aia de la anaf insa era pe ce semnasem asa ca nu m-am deranjat. altii nu au fost asa norocosi.
Postat 17 Iulie 2018, 10:44 de User anonimizat
Ce e asa greu?
La depunerea formularelor a semnat cineva de la anaf sau a aplicat o stampila de angajat. Ca le-a pus in alta cutie e porcaria. Dar ca sa faca asta a fost platit probabil de popi. Deci avem cel putin 3 escroci, 2 popi si cel putin un angajat anaf. De ce nu face anaf cercetarile interne in paralel cu procesul ce trebuie sa il deschida mama copilului. Imi vine sa urlu, cum sa furi de la un copil. Da deh, asa ii invata sifonie, sa ii vireze si lui procent din incasari. De ar avea demnitate cat seminte de rosii in ra**t ar destitui popii aia 2. Jigodii penale, sper sa infundati cele mai intunecate celule. Doamna respectiva neaparat sa deschida proces iar de la anul promit sa ii virez si eu ai mei 2%. Dragi jurnalisti, anaf raspunde in 30 de zile. Mie mi-au retinut la ei taxa auto 3 ani, fara sa imi dea instiintari ca sa imi ridic banii (si aia returnati in rate). Cand am amenintat in scris cu proces mi s-au virat banii in cont. Cont ce nu il dadusem lor niciodata, dar acolo acuma vine GDPR si DPA (in curs de formulare). Doamne poate face plângere si la DPA si la ANSPDCP.
Postat 17 Iulie 2018, 10:36 de poiu
@cris
Foarte adevarat! De aia trebuie facuta plangere la procuror, chit ca parchetul se poate sesiza si din oficiu. Careva dintre procurori tot a citit stirea. E evident ca redactia are datele persoanei. Apropo de redactie, ce ziceti, n ar merge un denunt?! Directore, redactore sef, aveti vreunu cojones? ,,denunţul, definiție: denunţul reprezintă încunoştinţarea făcută de către o persoană fizică sau o persoană juridică despre săvârşirea unei infracţiuni (art. 223 C. proc. pen.). Spre deosebire de plângere, care poate fi făcută în condiţiile art. 222 C. proc. pen. numai de persoana vătămată, denunţul se introduce de orice persoană care îşi asumă rolul şi răspunderea denunţătorului."
Postat 17 Iulie 2018, 10:02 de ili3
logica pura
Deci, medicii din Timisoara l-au nenorocit pe copil, statul nu face nimic, ba mai mult, statul a bramburit procedurile de donatii astfel incat sa-ti treaca cheful sa faci asa ceva, iar vinovatii sunt parohiile ortodoxe pentru ca cineva le-a donat lor niste bani, cica in mod abuziv. E aproape logic.
Postat 17 Iulie 2018, 09:51 de Piru
clar
mana in mana cu angajati anaf. acolo trebuies cautat
Postat 17 Iulie 2018, 09:32 de User anonimizat
***
Vrajitori VooDoo sarlatani, nu va ajunge ca escrocati femei batrane nevoiase sa va dea bani pentru belsugul in care traiti, ajungeti sa furati de la copii??? Nemernicilor!!! Nici macar voi nu credeti in anul 2018 ca un batranel cu barba sta in pozitie de yoga pe un nor si de acolo coordoneaza universul. Dar prostiti batranele ca daca va dau voua bani sa va mai cumpqrati un SUV atunci dupa moarte nu ajung la flacari si la zmoala. Gandire demna de triburile africane! RUSINE NEMERNICILOR !!!!
Postat 17 Iulie 2018, 09:24 de BlackDot
In atentia mamei escrocate! Rezolvarea e simpla!
Depuneti o plangere penala la parchetul de pe langa judecatoria Oradea. O puteti trimite cu scrisoare cu confirmare de primire, o puteti depune personal sau o puteti trimite prin email. Descrieti pur si simplu faptele, dati nume, tot. Daca aveti copii dupa declaratii, atasati-le, pastrandu-va si d-voastra alte copii. Nu va complicati cu politia, oricum dosarul va ajunge la un procuror! Adresa parchetului Str. Aurel Lazăr nr. 12, Oradea, jud. Bihor E-mail: pj_oradea@mpublic.ro
Postat 17 Iulie 2018, 08:49 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON