URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2011, 14:47

Controverse în jurul noii tabele electronice de pe stadionul municipal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima victorie pe teren propriu a echipei locale FC Bihor, după o lungă perioadă în care nu a câştigat nici un meci, a adus pentru spectatorii de pe Stadionul Iuliu Bodola o surpriză. Administraţia Imobiliară Oradea (AIO) a montat noua tabelă electronică.

Locul ales, în partea opusă a peluzei în care se află încă cea veche, nu a fost însă pe placul tuturor spectatorilor, obişnuiţi să urmărească scorul pe tabela din partea stângă a tribunei oficiale.

"A fost aleasă peluza din partea dreaptă pentru că la ora la care se dispută de obicei meciurile, soarele bate mai puţin în zona în care a fost montată şi am fi riscat să nu se vadă scorul", a declarat pentru BIHOREANUL Mirela Macra, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

78 de locuri desfiinţate

Pentru a monta noua tabelă electronică, firma NetIQ, care s-a ocupat de lucrări, a desfiinţat 78 de locuri de la mijlocul peluzei din dreapta tribunei oficiale, la indicaţia proiectantului, firma Proiect Bihor, fapt care face ca tribuna să arate urât. Directorul AIO, Cristian Beltechi, spune însă că tabela nu putea fi amplasată în alt loc.

"Am vrut să o montăm în spatele peluzei, dar pentru asta ar fi trebuit să punem nişte stâlpi de susţinere, care ar fi costat mult. În plus, nu am fi avut unde să o montăm fără să desfiinţăm locuri pentru că, spre deosebire de alte stadioane, pe Iuliu Bodola sunt scaune peste tot", a explicat Beltechi.

Noua tabelă de marcaj este una performantă, pe ea putând fi urmărite şi spoturi video. A costat 140.098 lei fără TVA, a fost montată sâmbătă, 22 octombrie, şi a fost pusă pentru prima dată în funcţiune duminică, înaintea meciului cu Juventus Bucureşti.

Sistem nou de acces

Conform reprezentanţilor municipalităţii, în prezent se află în procedura de adjudecare şi sistemul de acces în stadion pe bază de cartelă, urmând ca în 60 de zile să fie şi el montat. La începutul anului viitor se va derula o nouă licitaţie pentru sistemul de supraveghere a stadionului şi pentru partea electronică a sistemului de acces.

Modificările care se fac pe Stadionul Iuliu Bodola au ca scop pregătirea pentru revenirea echipei FC Bihor în primul eşalon fotbalistic, lucru care ar necesita o nouă licenţă de funcţionare.

La sfârşitul lunii iunie, Consiliul Local al municipiului Oradea a aprobat o suplimentare cu 400 de mii de lei a bugetului AIO pentru finanţarea lucrărilor de reparaţii la stadionul echipei FC Bihor. Banii au fost alocaţi pentru lucrări la vestiare, montarea unei noi tabele electronice, amenajarea unei alei asflatate, achiziţionarea unei maşini speciale pentru trasarea cu vopsea a terenului şi a unui sistem de supraveghere şi de acces pe bază de cartelă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
tabela
NUMI VINE SA CRED CE SE INTAMPLA CU STADIONUL,TREBUIE FACUT UN PROIECT NOU DIN TEMELIE.TABELA DE MARCAJ ERA BUNA PE STADIONUL VOINTA NU PE AL BIHORULUI,.RUSINICA RUSINICA RAGAZI...
Postat 27 Octombrie 2011, 00:00 de maticiuc cristian
...
Eu nu inteleg de ce se mai investester intr-un stadion depasit la toate capitolele. Cu banii investiti in acest stadion in ultimii ani, se putea face lejer un stadion nou ca la Ploiesti. Domnilor din primarie, nu mai irositi banii in stadionul asta vechi, faceti unul modern.
Postat 25 Octombrie 2011, 14:30 de unu
controverse pe bune
FC Bihor nu e o prioritate pt investitii, dar totusi se putea monta mai cu cap pe 2 stalpi in spatele tribunei, nu in tribuna. Adica dai atatia bani pt tabela dar nu iti mai permiti inca 5% din acea suma pt montaj ca la carte? Sa nu ne comparam nici cu clujul ca exista patriotism local in politica, iar ei au dat premierul, noi doar min.sanatatii (domeniu in care se vad roadele). eu astept sa dam si ministrul transporturilor cat mai curand. iar pt ala cu DNA stiu pe cineva care a vrut sa cumpere o astfel de tabela, iar pt 4X3`m, chinezaraiul era la 35K eur, italianul la 50. nu mai tin minte, cred ca fara tva.
Postat 24 Octombrie 2011, 23:32 de unu
cine e cretinul care a facut proiectul?
Nu am vazut ceva mai hidos pe un stadion de fotbal .... nu era de ajuns ca exista vechea tabela urata ... acum exista, in oglinda, inca o grozavie hidoasa .... numai un cretin cu IQ subunitar putea sa faca un plan de amplasare si un design atat de involuat .... RUSINE! .... ati reusit sa uratiti si mai rau un stadion bolnav, lipsit de o tribuna..... construiti dracului doi piloni de sustinere, in spatele peluzei, tampitilor !!!! HUUUUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
Postat 24 Octombrie 2011, 22:15 de ghyt
Cluj vs Oradea
Clujul are 2 stadioanel UEFA dar noooooiiii... Domnilor.... noi avem tabela pe partea dreapta. Take this Cluj!!!
Postat 24 Octombrie 2011, 20:07 de Observer
hai sa comentam...
Tre sa fii un habarnist de ziarist, sa scrii ca pentru amplasare unei tabele ai nevoie de proiect si sa crezi ca niste indivizi ca cei de la constructiile lui ghilea pun vreun pret pe indicatiile dintr-un proiect. Isi dau cu parerea toti neavenitii si unu' si ceilalti. Sa vina DNA sa-i duca pe toti, ar fi ceva clienti si la Oradea.....
Postat 24 Octombrie 2011, 19:19 de ziarist...
articol pt DNA
Aceea tabela nu a putut costa 140.098 lei fără TVA pt. ca este un display cu led-uri chinezarai ieftin. Acel display se vinde la M2, iar un M2 casta cel mult 1000 euro daca este de firma si rezistenta si la socuri ( daca da cu mingea sa nu se sparga ) . DNA ............... DNA .....................
Postat 24 Octombrie 2011, 17:03 de articol pt DNA
mai mare rusinea
Felul in care au amplasat tabela e de toata jena, la fel cum sunt si argumentele. Oare cat de scump putea fi sa o puna pe doi stalpi, in spatele tribunei, sa o inalte ca sa o vada toata lumea si sa nu distruga locurile alea? Unde ati mai pomenit tabela de marcaj bagata in tribuna, stupizilor?? Cat despre ora disputarii jocului, alta prostie! Pe de o parte ei zic ca vor sa promovam, deci vom juca dupa-amiaza sau seara, iar pe de alta iau in calcul ora de joc din divizia secunda, adica inainte de masa. Huuuoo!!
Postat 24 Octombrie 2011, 16:20 de observator
mari mesteri
Eu zic sa ne bucuram ca nu au amplasat-o (tabela) la mijlocul terenului, pe iarba...Proiect Bihor hahaha....
Postat 24 Octombrie 2011, 15:52 de unu'
tabela???
reamplasati tabela ca arata ca dracu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 24 Octombrie 2011, 15:35 de dan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON