URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iulie 2023, 21:44

Consiliul Județean Bihor: voturi „la foc automat” pentru noi exproprieri

Consiliul Județean Bihor: voturi „la foc automat” pentru noi exproprieri foto generic, arhiva BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o reuniune de îndată desfășurată joi în format online și condusă de vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan, aleșii bihorenilor au adoptat, joi, în unanimitate, cinci noi hotărâri ce prevăd exproprieri.

Una dintre acestea vizează exproprierea suplimentară a 48.097 metri pătrați de teren pentru proiectul de extindere a Aeroportului din Oradea, teren pentru care administrația județeană a decis, în baza unor evaluări independente, să achite despăgubiri de 1,413 milioane lei.

În cadrul proiectului, finanțat cu fonduri europene nerambursabile, va fi prelungită pista de aterizare-decolare de la 2.100 la 2.500 metri în direcția Nojorid, va fi extinsă platforma de debarcare - îmbarcare, incinta aeroportului va fi împrejmuită și în interior va fi construit un drum perimetral pentru vehiculele serviciilor de urgență (ambulanțe, pompieri, SRI) și, de asemenea, vor fi achiziționate echipamente pentru întreținere (deszăpezire piste și platforme, degivrare avioane, mentenanță instalație de balizaj). Necesitatea exproprierii suplimentare, a declarat BIHOREANULUI directorul Aeroportului, Răzvan Horga, a reieșit în urma finalizării proiectării tehnice a lucrărilor. 

O altă hotărâre de expropriere a fost adoptată pentru reabilitarea DJ 190 G din Almașu Mare (comuna Balc) până la limita cu județul Sălaj, în baza ei urmând să fie expropriată o suprafață de 62.007 mp, pentru care vor fi plătite despăgubiri de 62.408 lei.

Pentru racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale a viitorului Parc Industrial din Beiuș, o altă hotărâre adoptată joi prevede exproprierea a 8.155 mp de teren, în valoare de 977 lei.

De asemenea, pentru realizarea Parcului Industrial din Marghita (proiectat pe o suprafață de 10 hectare de teren) vor fi expropriați 6.139 mp de teren necesari amenajării unui drum, valoarea despăgubirilor urmând să fie de 11.814 lei.

În fine, pentru realizarea unui drum de acces în viitorul Parc Industrial din Ștei consilierii județeni au aprobat exproprierea a 269 mp de teren, în valoare de 337 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Petre93
Nu toti e mincinoși, doar tu și câțiva, și câțiva ăștia are mai multe conturi.
Postat 14 Iulie 2023, 19:16 de Sandu2100
sandu/drop
Tu stii ca e platit nebunule? Tu crezi numai ce vrei, la tine toti suntem mincinosi, imbecilule.
Postat 14 Iulie 2023, 17:38 de Petre93
"D-zeu nu culcă-te".
Viața bate "filmul" din capul oricui ... iar cine are treabă cu pământul cuiva pățește rău de regulă. Unii chiar de a doua zi, alții peste ani și ani ... taman când le e lumea mai dragă.
Postat 14 Iulie 2023, 16:21 de KP
Se invart miliarde cu exproprierile!
Unii (de pilda gemenii din cacaceni sau teszari) ies mereu in castig din aceste ,,deal-uri" cu autoritatile. Chiar daca-i despagubesc cat nu face, autoritatile (birtinezul & co) nu ies in pierdere, isi scot parleala pe spinarea fraierilor care i-au votat!
Postat 14 Iulie 2023, 12:28 de pinonel
exproprierile continua
Exproprierile continua si se dezvolta. Ar fi interesant sa se faca un calcul de metri patrati de exproprieri facute de D-l Bolojan in cei 10 (?) ani de domnie si exproprierile facute de Ceausescu in cei 40 de ani de domnie! Care ar fi raportul Bolojan /Ceausescu?????? Pe de alta parte bihorenii sint multumiti, chiar incîntati cu asta !
Postat 14 Iulie 2023, 11:22 de Piranda
Traian
E plătit de mult.
Postat 14 Iulie 2023, 09:58 de Sandu2100
Ar face bine sa plateasca cj si malan nu doar sa voteze
astia is mai rai ca si comunisti, dusmanii proprietatii private, s-au improprietarit si fac proiecte pe terenul altora, de 2 ani nu au platit terenurile pentru extinderea aeroportului.
Postat 13 Iulie 2023, 23:17 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON