URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2011, 14:27

CJ Bihor pune partea lui de bani la extinderea şi modernizarea Aeroportului Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleşii bihorenilor au aprobat joi, într-o şedinţă extraordinară de consiliu, cofinanţarea proiectului "Extindere şi modernizare suprafeţe aeroportuare la Aeroportul Oradea" finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial - Transport 2007-2013.

Cuantumul acesteia este de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului, adică 2.119.117 lei. Asigurarea cofinanţării se va face pe perioada 2012-2013 şi va fi cuprinsă în bugetele de venituri şi cheltuieli ale Regiei Autonome Aeroportul Oradea.

În luna mai, Comisia Europeană a comunicat Guvernului României că a pus Aeroportul din Oradea pe lista celor care vor putea primi fonduri europene, deoarece a fost inclus în categoria aeroporturilor de importanţă europeană.

Ca urmare a acestei decizii, aerogării orădene i-au fost alocate 131.278.969 de lei, cu tot cu TVA, toţi banii urmând a fi cheltuiţi pentru modernizarea pistei şi platformelor.

Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii judeţeni, fără nicio dezbatere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Gresesc ?!
Pe vremea ministeriatului lui Miron ..manivela'' s-a primit o caruta de bani pt. modernizarea pistei . ,,Modernizarea'' s-a facut cu roaba si lopata, cu tigani si beton bun cel mult pt. trotuare. Pasc securistul si tot alaiul care s-a dedulcit la banul public sunt bine-mersi ! E nevoie de ,,reluarea'' experimentului pt. ca DNA sa-si faca datoria ?!
Postat 18 August 2011, 20:23 de .
KRISS la cat. 4
Vasilica, Vasilica ... nu ai inteles nimic din ierarhizarea europeana a terminalelor aeroportuare. Aeroportul Oradea este de categoria 3, adica ultima dintre ierarhizari. De aceea vin bani, ca sa se alinieze tot prostul de la coada la nivelul minimal al terminalelor din cat. 1 si 2 (internationale si regionale), nu ca Oradea este de interes european.
Postat 18 August 2011, 20:06 de Book
Cine va toca banii?
DACA DIRECTOR AL AEROPORTULUI VA RAMINE TOT SECURISTUL GHEORGHE PASC, SUSTINUT DE CINEVA TARE-N COJONES DE LA BUCURESTI, PLUS SEREMI SI OCTAVIAN BOT PE PLAN LOCAL, SE DUC DRACULUI SI BANII ASTIA SI NU SE VA FACE NIMIC, ASA CUM NU NU S-A FACUT DIN 93 IN COACE, DE CIND PE PASC NU L-A PUTUT CLINTI NIMENI DE LA CIRMA AEROPORTULUI, IN CIUDA CELOR 3 DOSARE PENALE PE CARE LE-A AVUT, INGROPATE CU SUCCES, A SCANDALOASELOR DETURNARI DE FONDURI SI A PENIBILELOR INCIDENTE PRIVIND SECURITATEA AEROPORTUARA SI CALITATEA PISTEI. INAINTE DE A VIRA MACAR UN LEU PENTRU AEROPORT, TREBUIE ZBURAT PASC! SI BAGAT LA RACOARE, PENTRU TOTI ANII IN CARE A OBSTRUCTIONAT DEZVOLTAREA AEROPORTULUI ORADEA SI INDIRECT, A ORASULUI!
Postat 18 August 2011, 19:29 de traian ascunseanu
io
"Ca urmare a acestei decizii, aerogării orădene i-au fost alocate 131.278.969 de lei, cu tot cu TVA, toţi banii urmând a fi cheltuiţi pentru modernizarea pistei şi platformelor." De catre cine ?
Postat 18 August 2011, 14:38 de io
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON