URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 04 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
24 Martie 2023, 17:24

CJ Bihor pune la bătaie 300.000 de lei pentru proiecte de cultură, tineret și social-comunitare. Cine poate aplica?

CJ Bihor pune la bătaie 300.000 de lei pentru proiecte de cultură, tineret și social-comunitare. Cine poate aplica? foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Persoanele fizice, asociațiile și fundațiile pot obține 300.000 lei de la Consiliul Județean Bihor pentru finanțarea unor proiecte din domeniile cultură, tineret și social-comunitar.

Acestea pot fi depuse până la jumătatea lunii viitoare, împreună cu documentația necesară evaluării lor, cel mai mult contând relevanța pentru nevoile comunității și impactul preconizat în urma aplicării.

Sesiune deschisă

CJ Bihor a anunțat că deschide sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul programului anual de finanțare nerambursabilă din bugetul instituției, prin care anul acesta administrația județeană alocă 300.000 lei.

Din acest total, 150.000 lei sunt destinați proiectelor din domeniul cultural, 100.000 pentru cele destinate tineretului, iar 50.000 lei pentru proiectele din domeniul social-comunitar.

„Vrem să susținem acele proiecte care au un impact în dezvoltarea județului și acele activități care se și realizează conform proiectelor depuse. Scopul este ca aceste activități să aducă plusvaloare comunității și societății”, a transmis vicepreședintele CJ Bihor Călin Gal.

Termen, 25 aprilie

Administrația județeană amintește că la evaluarea proiectelor vor fi considerate ca prioritare relevanța proiectelor propuse prin raportare la obiectivele programului; relevanța pentru nevoile identificate la nivel județean; gradul de implicare și conlucrare dintre organizații; experiența anterioară a organizației titulare a proiectului; claritatea și realismul alcătuirii planurilor de acțiune; claritatea, relevanța și corelarea bugetului cu activitățile propuse, precum și dimensiunea impactului prevăzut.

Termenul pentru depunerea proiectelor este 25 aprilie 2023, ora 16:00. Evaluarea și selecția proiectelor în vederea obținerii finanțării nerambursabile se va face de către Comisia de evaluare și selecționare a proiectelor în perioada 26 aprilie – 15 mai 2023, durata limită pentru implementarea acestora fiind 15 decembrie 2023.

Persoanele și ONG-urile interesate pot depune documentațiile prevăzute în Regulamentul de acordare a finanțărilor nerambursabile conform Legii nr.350/2005, care poate fi consultat pe site-ul CJ Bihor, la adresa Oradea, Parcul Traian nr. 5.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON