URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2023, 08:21

CJ Bihor, contract cu o firmă din Slovenia pentru achiziția standurilor destinate piețelor volante din Oradea, Beiuș și Marghita

CJ Bihor, contract cu o firmă din Slovenia pentru achiziția standurilor destinate piețelor volante din Oradea, Beiuș și Marghita foto generic, CJ Bihor
CJ Bihor, contract cu o firmă din Slovenia pentru achiziția standurilor destinate piețelor volante din Oradea, Beiuș și Marghita foto generic, CJ Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Producătorii agricoli din Bihor vor fi ajutați să participe la piețele volante din Oradea, Beiuș și Marghita - cele trei localități intrate până acum în programul „Târgul Produselor Bihorene” - punându-li-se la dispoziție standuri pentru desfacerea legumelor, fructelor și altor produse autentice.

Administrația județeană a anunțat că în acest scop a semnat deja un contract de furnizare cu o firmă din Slovenia, care va livra 50 de astfel de standuri în cel mult două luni, adică cel târziu la data de 14 septembrie.

Potrivit unei informări a CJ Bihor, standurile vor fi realizate din lemn de molid și acoperite cu o prelată compactă. Fiecare masă de vânzare va avea 100x200 cm, lungimea acoperișului va fi de 266 cm, iar lățimea, când standul este deschisă, de 220 cm. „Standurile vor fi protejate împotriva dăunătorilor lemnului și a condițiilor meteorologice nefavorabile”, precizează comunicatul administrației județene.

Contractul pentru livrarea standurilor a fost semnat cu o firmă din Slovenia, LESARSTVO ŽAŽE, iar valoarea lui este de 160.250 lei, adică 3.205 lei/bucată.

Foto generic, CJ Bihor

Prima ediție a „Târgului Produselor Bihorene” are loc chiar în această sâmbătă, piața volantă aducând în Piața Unirii din Oradea producători locali din tot județul.

Orădenii sunt așteptați între orele 08:00 - 13:00 în centrul orașului, unde vor găsi o gamă variată de produse de calitate: legume din Borș și Biharia, fructe din Diosig, Săcuieni, Roșia și de pe dealurile Oradiei, produse din carne din Beiuș, brânzeturi din Cubulcut, miere din Șișterea, Diosig și zona Podgoria, turtă dulce din Valea lui Mihai, siropuri și gemuri din Beiuș și Oșorhei, produse de lavandă din Calea Mare și Miheleu, flori din Satu Nou și Borș.

„Târgul Produselor Bihorene” va avea loc în Oradea în fiecare sâmbătă, cu excepția zilelor în care Piața Unirii va găzdui alte evenimente, astfel de piețe volante urmând să fie organizate și în municipiile Beiuș și Marghita.

Târgul este un proiect realizat printr-un parteneriat încheiat între CJ Bihor, Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, Primăria Oradea, Asociația Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor (ADD) și Primăriile Beiuș și Marghita.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Ca membru al unuiunii europene e ilegal sa ai taxe vamale la granita interna, sa descalifici un castigator la liciatie care a ofertat pretul cel mai mic doar ptr ca nu e roman
Asa ca a procedat corect si alternativa unora din comentarii era caz de puscarie. Cat de deschis firma lui in slovenia, astea sunt de domeniul conspiratiilor AUR
Postat 16 Iulie 2023, 02:18 de unu
Si asta e culmea
Tocmai la "Targul produselor bihorene", in inima Oradiei standuri facute de o firma din Slovenia! Asa ceva... Nu ati gasit o tamplarie din Bihor ca sa faca dtandurile alea ? Chiar nu aveti pic de rusine.
Postat 15 Iulie 2023, 22:20 de Riviera
Doar întreb,
V-ați deschis firmă in Slovenia?
Postat 15 Iulie 2023, 11:09 de Maikeltroll
Banul public
Bine ca scoatem banii din țară în loc sa încurajăm economia locală/națională.
Postat 15 Iulie 2023, 10:37 de CivisUlpianum
Si noi ne indignam la escr*cheriile clanului firea-pandele...
... in loc sa ne uitam la noi in batatura! Birtinezul&gasca au dus metodele de estorcare a banului public la un nivel de unde privindu-i pe pesedisti acestia iti par niste ţȃnci de gradinita. Chiar nu se gasea nicio firma in judet sa faca tejghelele alea?! Si truck food-urile pe unde zac? A luat nea ilie patru(!!!), ar merge doua in Oradea, in locuri diferite si cate una in Beius si in Marghita. Zic!
Postat 15 Iulie 2023, 09:23 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON