URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 August 2023, 09:55

CJ Bihor cere 74 de milioane de lei pentru un pasaj subteran din Oradea și iluminarea inteligentă a 144 de treceri de pietoni

CJ Bihor cere 74 de milioane de lei pentru un pasaj subteran din Oradea și iluminarea inteligentă a 144 de treceri de pietoni (sursa foto: CJ Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Județean Bihor a anunțat că a depus spre finanțare un proiect care vizează două investiții majore: amenajarea pasajului subteran de la intersecția străzilor Oneștilor cu Tudor Vladimirescu din Oradea și instalarea unui sistem de semnalizare inteligentă pentru 144 de treceri de pietoni. Cumulate, cele două investiții costă 74 de milioane de lei.

Cel mai scump este, firește, pasajul subteran, estimat la 61,9 milioane de lei, cu tot cu TVA. CJ Bihor a votat, la începutul lunii august, preluarea în administrare a străzii Oneștilor din Oradea și clasificarea ei ca drum județean (DJ 797H), tocmai ca să poată depune cererea de finanțare cu fonduri europene.

Viitorul pasaj ar urma să aibă, cu tot cu rampe de acces, o lungime de 191 metri, din care 41,8 metri va fi pasajul propriu-zis.

A doua componentă a proiectului intitulat „Implementare soluții de creștere a siguranței traficului pe rețeaua de drumuri județene din Județul Bihor” prevede amenajarea a 144 de treceri de pietoni din interiorul localităților străbătute de drumuri județene din Bihor. Acestea vor fi iluminate cu led și vor fi inteligente, adică, la apropierea unui pieton, intensitatea luminii se va accentua. Această investiție va costa 12 milioane de lei.

CJ Bihor vrea să atragă finanțarea de 74 de milioane de lei prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Obiectivul de politică 3: O Europă mai conectată prin creșterea mobilității.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
@Petre93
"creste BETONUL". Iar daca te deranjeaza ca in oras creste betonul, de ce nu te intorci in mlastina din care ai venit? Mai ai cizmele de guma cu care ai venit in oras? Daca nu, du-te descult, oricum, nu ar fi o noutate pentru tine, asa ai copilarit!
Postat 21 August 2023, 19:48 de Biggie
@Petre93
"Oradea avea 238mii locuitori in 1990, acum are 183mii locuitori , asa ca lasa propaganda mincinoasa", Asa, si? Nemernicii de liberali sunt de vina? Bolojan? Mang, kiss si pasztor n-au treaba? Se putea sa postezi ceva fara sa jignesti, fara atac la persoana? Fac si eu la fel cum ai invatat tu la scoala de propaganda pesede. Esti un nimic, un zero, sluga propagandistica a lui zero mang!
Postat 21 August 2023, 19:42 de Biggie
Petre93
România a pierdut 3 milioane după '90
Postat 21 August 2023, 19:31 de Sandu2100
@BIGGGIE Alias sandu2100 propagandistul
Oradea avea 238mii locuitori in 1990, acum are 183mii locuitori , asa ca lasa propaganda mincinoasa. Cifrele te contrazic sandule, adevarul e ca tu esti un nimic, un zero, o sluga care traieste din propaganda.
Postat 21 August 2023, 19:22 de Petre93
@Petre93
"Cum creste Oradea ca a pierdut 50 mii locuitori, la nivel de trai si salarii suntem ca Vasluiul, ce creste mai , creste BETONUL .... Ce poti sa mai raspunzi la asemenea comentariu din care binenteles nu lipsesc betonul.....? Mai pune si tu niste linkuri sa vedem de unde ai scos ca populatia orasului a scazut cu 50 de mii. Pentru ca altfel devii doar un propagandist si un raspandac de doi bani de fake news. Ai facut scoala de dezinformare la kgb? Cate clase ai ... obsedat de betoane? Mang, esti bine?
Postat 21 August 2023, 17:29 de Biggie
Sandu2100
Chiar nu ma intereseaza de la ce partide sunt, pt mine toti sunt niste corupti! Discutia aici este despre modernizarea orasului, care se face incet incet, dar implica si anumite nemultumiri, si este normal. In schimb din ce vad in comentarii acestea sunt strict politice, restul sunt comentarii auzite nefondate. Toata tara, si nu numai, apreciaza singurul oras din RO in care se vad ceva schimbari, in ciuda politicilor mizere si coruptiei! Din pacate, obiceiul romanilor este este sa faca "misto" si sa evidentieze doar lucrurile nasoale, in rest.. nimic! Go forward Oradea, Love this City!
Postat 21 August 2023, 14:59 de ABABAB
da
nu am pretentii de la pese de , ma mir ca mai exista un asemenea partid in ro , anacronic in 2023,presupun ca e sustinut de capitalul estic din ro , si din cand in cand mai are echipa care nu a intrat pe pile , gen ciolac si tudose , dar care ca de obicei apare in vremuri tulburele cand e nevoie , dupe care se pune in dulap .., dar penele-ului i-a murit stolnici , quintesenta din toate pdvdr a penele ctp are dreptate , da penele e facut din fosti aspiranti securici , chiar aia de familii boeresti , fss hai sictir , care dadeai si pi mama si pi tata pe o hartie de fefut mai mic , dar care in '90 tremura de frici ca sa nu vina napoi sergentul ceaus cu lustratia lui ...udemere ...swing nyusy viz .. da la oradea sa fi fost o administratie locala cu adevarat, 3 generatii nascut la Oradea ...etc sa fi inteles cum e aia cu urbanism si dezvoltare ...da nah..
Postat 21 August 2023, 14:13 de sodelica
Petre93
Tu ai conturi multe și vorbești cu tine, referitor ca Oradea a pierdut 50.000 de locuitori justifică, justifică și cum salariile sunt influențate de primar
Postat 21 August 2023, 12:39 de Sandu2100
Drop/sandu
Bai drop sandu2100, ti-ai facut 3 conturi si dialoghezi de unul singur. Tu ai tupeu sa ceri argumente? Tu care niciodata nu stii sa argumentezi. Cum creste Oradea ca a pierdut 50 mii locuitori, la nivel de trai si salarii suntem ca Vasluiul, ce creste mai dementule, creste betonul si numarul de imbecili ca tine. Vai de capul tau sa vorbesti de unul singur in toate comentariile arata ce schizofrenic poti fi. Pentru o ciorba esti in stare de orice
Postat 21 August 2023, 11:36 de Petre93
ABABAB
Orădenii și Bihorenii vad asta si se pare ca le place. Comentatorii ăștia împotrivă sunt de la PZD și USR ei sunt aici de ani de zile încercând sa ne faca pe noi proști pt ca nu vedem ca orașul merge spre rău. Orașul merge spre bine, dar propaganda e propagandă.
Postat 21 August 2023, 11:24 de Sandu2100
Oradea se dezvolta
Foarte bine, se vede clar ca Oradea a crescut in ultimii ani, iar cei care nu vad acest lucru, ii invit sa viziteze si alte orase..este greu sa intelegi daca nu iesi din oras. Nu ma intereseaza clasa politica atata timp cat se vad schimbari in bine! Felicitari celor care schimba orasul in bine, oricare ar fi ei!
Postat 21 August 2023, 10:48 de ABABAB
Biggie
Când zic că ăștia e propagandă, atunci e propagandă domne, despre ce vorbim. Să vezi numa cum vin ăștia înainte de alegeri ::::::)))))) fiecare cu lista de propagandă de la partid, problema e ca Bolojan & Birta nu are nevoie de listă făcută de partid, ce lista sa aibă când face 11 drumuri de centură in Bihor, parcuri industriale, șosele care nu te așteptai sa se facă vreodată, acum se lucrează la ele si etc. ::::::::))))) Ce au facut fraierii înainte e simplu " n-au făcut nimic, dar au mai si furat " nu au crescut taxe și impozite dar au mai si furat. Poate și Bolojan fura, și a spus-o el ca " nimeni nu e perfect " dar asta e omul care in 3 ani a făcut de 11 ori mai mult decât ai făcut predecesorii lui in 30 de ani.
Postat 20 August 2023, 22:29 de Sandu2100
@KP si ceilalti gica contra,
Chiar nu suteti in stare sa scrieti o postare fara sa contina cuvantul birtinez, beton, hot, furaciuni masive, trib liberal, bulibasi liberali? Eu zic sa ne aratati ce ati facut voi pentru judetul si orasul nostru cat ati fost bulibasi pesedisto- udemristi! Puteti?
Postat 20 August 2023, 21:39 de Biggie
sodelica
So chere ember ::::)))) te doare faptul ca se dezvoltă Oradea, și tu nu ai dezvoltarea-n cap?
Postat 20 August 2023, 19:20 de Sandu2100
KP aka mama Omida
@Pinonel Boschetarii de Boschetarii, veniți și voi cu ceva argumente sa va susțineți minciunile ???? Oradea și Bihorul vede ce face PeNeLe, dar voi tot pe minciuni fără ARGUMENTE ::::)))) Binele aveți mai multe conturi pe aicilea, ca nu sunteți fraieri :::::))))
Postat 20 August 2023, 19:19 de Sandu2100
E de ras daca n-ar fi de plans!
Pe scurt si pe intelesul oricui: birtinezul&co programeaza prima revizie la un automobil pt care n-au bani sa-l cumpere!
Postat 20 August 2023, 19:15 de pinonel
se meritah..
din cate am inteles eu bulibasii liberali pariaza pe o viata scurta a muniunii , a.i sa nu se mai ajunga la haudit cu ciocardeles , si oricum mai toti au la ciorap cel putin in viena daca nu mai la vest, daca sempute rau hoitu votacilor la orade, de pe care suge banile , buduslesc si ei , ca descendentii lor nu mai de de mult pe la romunica , asa ca se trage tare la ciordeless pana nu se-nchide boldu', din diverse , lipsa credibilitate ..etc
Postat 20 August 2023, 18:47 de sodelica
Chiar nimeni nu se întreabă de ce s-a făcut acest artificiu ...
... al trecerii unei străzi ultracentrale din patrimoniul municipiului Oradea și schimbarea acesteia în drum județean? Ei bine, pentru că Oradea nu mai poate atrage bani europeni din fondurile regionale, fiind acum pe lista neagră ... urmare furăciunilor masive făcute de tribul liberal al lui Bolojan în ultimii 15 ani, având în perioada asta ca interfață urbană pe primarul Birta. "Gurile rele" de la Parchetul General spun că actualul președinte al CJ Bihor a acumulat deja o avere personală care i-ar permite realizarea acestui pasaj subteran, de la bd. Decebal, singur din bani proprii, fără nicio finanțare din afară ... și i-ar mai rămâne destul, chiar și pentru investiția imobiliară începută la Viena.
Postat 20 August 2023, 18:25 de KP
sodelica
Nu prea ai avut subiecte TU și PROPAGANDA despre Bolojan săptămâna asta și o dai pe ACE ::::::))) spălătoriile alea și magazinele alea e dinainte de Bolojan în YO și EA. Dar ce zici sa te retrogradezi la Vaslui sau Teleorman pt ca nimic nu se întâmplă acolo, pace și liniște :::::)))))
Postat 20 August 2023, 17:12 de Sandu2100
@sodelica
Tu unde vei fi in 30 de ani?
Postat 20 August 2023, 16:16 de Biggie
Votati!
Bolojan Presedinte! in inca 30 de ani iosica va fi un cartier de spalatorii auto , magazine de ace brice si te miri ce , abia asteptam blocurile din santandrei , speram la 25 etaje +, infra cao sa fie suspendata peste cris , sa impingem din nou kk amonte. URA!
Postat 20 August 2023, 16:09 de sodelica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON