URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2024, 12:46

Cine este candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Bihor 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inginerul Ciprian Blejan va cere votul bihorenilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, din partea partidului AUR. Anunțul a fost făcut de reprezentanții acestui partid, care au mai precizat că în județul Olt, de pildă, pentru această funcție va candida actorul Mugur Mihăescu, cunoscut pentru rolul Garcea al grupului Vacanța Mare.

„Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), prin Biroul Naţional de Conducere, a validat în această săptămână candidaturile pentru funcţiile de preşedinţi de Consilii Judeţene ale următoarelor persoane: Blejan Ciprian – judeţul Bihor – inginer; Constantin Ciprian Iacob – judeţul Dâmboviţa – avocat; Dămureanu Ringo – judeţul Dolj – inginer şi deputat, Zorlescu Adrian - judeţul Gorj – inginer constructor şi antreprenor, Pop Darius – judeţul Maramureş – artist (Conservatorul) şi deputat, Lavric Sorin – judeţul Neamţ- medic, scriitor şi deputat, Mihăescu Mugur – judeţul Olt – actor şi antreprenor; Băculescu Vlad – judeţul Satu Mare – avocat şi antreprenor, Florea Gabriel – judeţul Teleorman – antreprenor, Badiu George – judeţul Vrancea – jurist, fost cadru MAI şi deputat, Miron Neculai – judeţul Suceava – antreprenor şi actual primar al comunei Bosanci”, se arată într-un comunicat al formațiunii, citat de presa centrală.

Potrivit secretarului general al AUR, Titus Păunescu, candidații vor „înfrunta baronii locali și coaliția toxică care au adus România în această situaţie precară”.

Ciprian Blejan s-a „transferat” la AUR după ce a condus filiala Bihor a partidului ALDE. În 2020, el a candidat tot pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, din partea ALDE, dar a obținut doar 3.153 de voturi, adică 1,24% dintre cele valabil exprimate. Mai puține decât el a primit doar candidatul PMP, Andrei Amariței (2.103 voturi). Acel scrutin a fost câștigat de Ilie Bolojan, PNL, care a strâns 156.228 voturi, adică 61,51%.

În luna februarie a acestui an, Ciprian Blejan și colegii săi din AUR Bihor au organizat un protest împotriva PSD și PNL și inițiativa acestora de a comasa alegerile. "Groparii democraţiei fac orice şi se unesc pentru a scăpa de AUR, pentru că le este frică de noi. Aceste partide cleptocratice îşi bat joc de democraţie din frica de a pierde ciolanul”, a spus atunci Blejan, vicepreședinte organizatoric al filialei județene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Geniul liberal care cheltuie pe un metru cub de beton cât alții îl iau ca bonus ...
... nu are concurență de la niciun alt partid. O singură scânteie ar trebui, pentru ca "neterminatul" să prindă un post la nivel central, pentru ca UDMR să aibă iar loc la șefia județului. Așa că, tribul birtinezilor o să-și continue "opera" încă un mandat la Bihor, din moment ce partidele nu sunt în stare să propună candidați credibili.
Postat 09 Martie 2024, 08:50 de KP
Aceste partide cleptocratice
I-a luat o saptamana minim sa memoreze ordinea cat si cele 3 cuvinte de mai sus. Iar faptul ca e inginer nu spune absolut nimic, decat daca poate arata ceva proiectat de el, altfel e doar o diploma de genul "universitatilor" alea, de le știu ei bine. Cand il vezi si pe mihaescu ala ca isi deschide gura, apoi te apuca toti dra*ii, zici ca partidul asta e facut sa aiba si prostii o apartenenta politica, sa se creada putin mai destepti. Vorba de mai jos, ce sa faca asta la CJ? Daca ii pui, ca la interviurile serioase de angajare, sa faca un plan de proiect de implementare a ceva, pai asta vine cu pixu si foaia sa deseneze. Il intrebi cum se face un buget, ce e ala accrual, l-ai ingropat direct. Da urli din toti rarunchii: "Groparii democraţiei fac orice şi se unesc pentru a scăpa de AUR". Pai aia nu vad ca toti vor sa scape de ei, niste analFabo$i care stiu sa zbiere fara sa spuna nimic, sa faca proteste fara fond, sa iti puna telefonul in ochi "pă laiv" si eventual sa sara la bataie, ca si-au racolat si de aia cu "pumnii mei minte nu are". Ar fi mai bine sa isi vada ei de altceva decat politica, gen curatarea malurilor crisului, a santurilor drumurilor, salahori, ca atata se poate la intelectul lor.
Postat 09 Martie 2024, 06:34 de poiu
Licurici
Ce sa faca un licurici ca asta la Consiliul Judetean ? Functia e clar pt oameni ca Bolojan nu pentru visatori de-astia . Ganditi-va cum ar arata judetul Bihor si orasul Oradea daca ar fi necunoscatorii astia la conducere. Totul ar merge inapoi , altceva decat sa-si puna oamenii pe dunctii si sa sugativeze bani de la buget nu ar fi in stare sa faca . Sa ne bucuram enorm ca il avem pe Bolojan . Si bineinteles ca iar va castiga tot el in proportia cea mai mare . Aici nu merge cu Haur si cu balbaiti , lumea a vazut ce inseamna sa taci si sa faci nu doar vorbe ai promisiuni
Postat 09 Martie 2024, 04:14 de Mare_blue17
da
Arată corespunzător pentru partidul din parte căruia cadidează. Cu buletinul în mână, la orice oră din zi sau noapte, va ști cum îl cheamă.
Postat 08 Martie 2024, 20:49 de marginan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON