URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2023, 16:54

Ceaușescu vs. Bodog: „Cum este să fii borfaș, deputat, plagiator, un hoț intelectual?”. PSD-istul bihorean Florian Bodog, „interpelat” de un protestatar faimos în fața Înaltei Curți (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc, marți, un nou termen în procesul în care parlamentarul PSD de Bihor Florian Bodog este acuzat de infracțiuni de corupție, în dosarul privind angajarea fictivă a unei consiliere, când era ministru al Sănătății.

La intrarea și la ieșirea de la Înalta Curte, Bodog a fost așteptat de faimosul protestatar Marian Ceaușescu, care i-a reproșat parlamentarului că este un „plagiator” și un „borfaș”,care stă mai mult prin instanță decât la Parlament.

„Ce-o să mai devii?”

Revoluționar în 1989, Marian Ceaușescu, cu numele real Marian Moroșanu, și-a făcut un obicei din a-i aștepta în instanțe pe politicieni și a le reproșa că sunt „borfași” și „hoți”.

„Ce faceți, domnu’ Bodog? Ați venit ca parlamentar sau ca penalul? Ce faci, mă, că mai multe prezențe ai în instanță, borfașule, mă, decât în Camera Deputaților (n.r. Bodog este, de fapt, senator)? Escrocilor, dați, mă, banii înapoi, mă borfașilor! Nu vă e rușine că ați distrus România?”, a strigat Ceaușescu, când Bodog a ajuns la Înalta Curte.

Politicianul l-a ignorat pe protestatar și și-a văzut de drum, fără a se opri.

Scena a fost filmată și transmisă live pe Facebook de Ceaușescu, la fel cum a făcut și când șeful PSD Oradea a ieșit din clădire, la finalizarea procesului, și s-a îndreptat spre șoferul care îl aștepta, ca să-l preia cu mașina.

„Cum este să fii borfaș, deputat, plagiator, un hoț intelectual? Plagiatorule, hoțule, borfașule! Cum e, Bodog, să fii plagiator? Ce-o să mai devii, mă, borfașule, hoț intelectual, plagiatorule?”, l-a „interpelat” Ceaușescu, în timp ce Bodog s-a urcat în limuzina neagră Audi.

Printre dinți, Bodog îi spune protestatarului: „Du-te, mă!”. Riposta politicianului continuă, dindărătul geamului autoturismului ridicat, însă replica acestuia nu se mai aude.

A amenințat o directoare că o dă afară

Marian Ceaușescu și-a pus la curent și cei aproape 70.000 de urmăritori pe care îi are pe Facebook cu privire la procesul lui Bodog, explicându-le că acesta este judecată pentru că „ar fi plătit-o pe o consilieră personală care n-a fost prezentă niciodată într-un an în Minister”.

El a dezvăluit și că o femeie chemată ca martor în proces a declarat, în fața judecătorilor, că a fost amenințată de Bodog. Femeia cu pricina ar fi fost directoare în Ministerul Sănătății și ar fi cerut dovezi privind munca prestată de consiliera ministrului.

„Bodog a amenințat-o pe această doamnă director că o va da afară. A vrut să o mute din această instituție tocmai pentru că a cerut documente, cum de este plătită această consilieră personală, fără să fie prezentă nicio zi, într-un an, în Ministerul Sănătății”, a spus Ceaușescu.

Angajată la București, prezentă zilnic la Oradea

Procesul senatorului bihorean a început la Înalta Curte de Casație și Justiție în urmă cu un an, Florian Bodog fiind acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură private.

Olivia Marcu, fostă BaciuConcret, DNA îl acuză că, în perioada în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, când era ministru al Sănătății, a angajat fictiv o consilieră personală din Oradea, pe Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea, care nu s-a prezentat nici o zi la serviciu şi nici nu a prestat activităţile pentru care era angajată, dar a fost plătită timp de un an.

Bodog ar fi semnat în locul ei foile colective de prezenţă, atestând în fals prezenţa ei în Minister, dar şi două contracte individuale de muncă și o declarație pe proprie răspundere.

Femeia a fost trimisă în judecată, la rându-i, de DNA, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu.

În perioada în care era angajată la Ministerul Sănătății, Olivia Marcu a fost și cadru didactic al Facultății de Medicină din Oradea, unde Bodog a avut funcția de decan, iar acum o deține pe cea de prodecan. La cererea DNA, Universitatea din Oradea a confirmat că, în perioada respectivă, Marcu n-a înregistrat absențe la FMF.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Gresiti!
,,[...]care nu s-a prezentat nici o zi la serviciu şi nici nu a prestat activităţile pentru care era angajată, dar a fost plătită timp de un an.[...]" Nici voi nu credeti ce spuneti! Cine ar plati moca o tipa care nu presteaza munca pt care a fost angajata?! O fi Bodog cum o fi, dar nici asa...
Postat 12 Aprilie 2023, 09:33 de pinonel
Sunt curios cine e madmoizelle
Și ce o recomandă la postul de la facultate și minister. Ce cv are. Pare tânără și, totuși, așa talentată! Spune-ne cum reușești! Împărtășește succesul tău cu noi restul lumii! Să ne luminăm și noi viitorul! :)
Postat 12 Aprilie 2023, 06:26 de Vio_427
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON