URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2021, 14:16

Florian Bodog, trimis în judecată, cu tot cu fosta consilieră angajată fictiv la Ministerul Sănătăţii. DNA îl acuză de fals şi abuz în serviciu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul ministru PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator din partea aceluiaşi partid şi, totodată, prodecan al Facultăţii de Medicină din Oradea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Potrivit unui comunicat transmis luni de DNA, Bodog este acuzat de trei infracţiuni: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).

A semnat în locul ei!

Concret, parlamentarul este acuzat că a angajat fictiv la Ministerul Sănătăţii o consilieră personală din Oradea. Tânăra, pe numele ei Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea (foto dreapta), nu s-a prezentat nici o zi la serviciu şi nici nu a prestat activităţile pentru care era angajată, dar a fost plătită timp de un an. La rândul ei, femeia este acum trimisă în judecată, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu.

Mai mult, Bodog a semnat în locul acesteia foile colective de prezenţă, atestând în fals prezenţa ei în Minister, dar şi două contracte individuale de muncă și o declarație pe proprie răspundere.

„Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, inculpatul Bodog Florian Dorel (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului, inculpata Marcu Olivia Andreea, ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, au transmis procurorii DNA.

Ministerul Sănătății a anunţat că se va constitui parte civilă în procesul penal, pentru recuperarea sumei de 75.656 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cine este consiliera

Ancheta în acest caz, asemănător cu cel pentru care fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea, a încasat o sentinţă de închisoare cu executare, a început în 2019, când procurorii DNA au anunţat că au demarat investigaţiile. La acea vreme, Bodog a susţinut că ar fi lucrat cu consiliera lui pe WhatsApp, dar n-a oferit justificări pentru semnăturile false.

Consilieră angajată fictiv de fostul ministru, Olivia Andreea Marcu (Baciu) este o tânără de 37 de ani, cu un CV bogat. Absolventă a două facultăţi orădene (Matematică-Informatică şi Afaceri Internaţionale), a urmat şi două masterate: unul în informatică, la Oradea, şi unul în statistică, la University of Texas, din El Paso, SUA. Potrivit propriului CV, în timpul petrecut la universitatea americană, a şi predat, având gradul didactic de asistent universitar.

În 2016 a obţinut titlul de doctor în Cibernetică şi Statistică la UBB, cu o teză intitulată „Investigaţii statistice privind comportamentul preţurilor activelor financiare - cazul pieţei de capital”. În cei 5 ani în care a urmat doctoratul la Cluj, a fost şi acolo asistent universitar, predând „Statistică descriptivă” şi „Metode cantitative”.

După ce a devenit doctor, Baciu şi-a continuat ascensiunea în cariera universitară. În 2016, când Bodog era decanul FMF Oradea, a devenit cadru didactic asociat al facultății, adică angajată direct şi remunerată la plata cu ora, iar un an mai târziu, în septembrie 2017, a câştigat un post de şef de lucrări, pentru disciplina „Informatică medicală şi biostatistică”.

Olivia Baciu are şi o avere pentru care alţi tineri de vârsta ei ar putea să o invidieze. Conform propriei declaraţii, deţine o casă şi un apartament, un autovehicul Mercedes, bijuterii de 16.000 euro, iar în conturile bancare are peste 180.000 lei, 120.000 euro şi 20.000 dolari. De asemenea, posedă acţiuni de peste 150.000 lei la Romgaz şi Electrica.

În 2019, ziarul Libertatea a dezvăluit fişele de prezenţă din Ministerul Sănătăţii, conform cărora Baciu ar fi fost la muncă, dar în acelaşi timp tânăra avea cursuri la FMF Oradea. La acea vreme, decanul FMF, Adrian Maghiar, a declarat pentru BIHOREANUL femeia nu are absenţe la facultate, confirmând astfel că aceasta nu a fost la Bucureşti, deşi era angajată la cabinetul lui Bodog.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
La pușcărie cu tâlharul de la PSD.
Pe partea cealaltă, de la PNL, pentru declarațiile făcute de către city-managerul Jurcă Mihai, partidul acestuia ar trebui să-l trimită direct în anonimat. Pur și simplu, acesta a spus că Oradea aparține oamenilor cu stare, iar implicit ce-i care nu își permit costurile vieții în urbe, de la parcare la impozite locale, n-are decât să se mute din oraș. Retardatul nu are noțiuni elementare, scrise clar în Constituția României. Acolo scrie că "România este un stat social", nicidecum nu se menționează că "România Liberală" conduce totul. Așa că, Jurcă Mihai, cară-te naibii din țara asta dacă tot faci umvră degeaba pământului.
Postat 30 August 2021, 17:19 de KP
Niste tarani
Brancardierul se făcea remarcat în perioada contractuală a consilierei sale de suflet prin ieșiri matinale în parcul Libertății la fuc...jogging cu o blondă având semnalmentele descrise aici. Decor tipic de tranziție: două bmw de neam-prost din care ies un pitic umflat si o ciocănitoare vopsită cu silicoane, ambii echipați ultimul răcnet cu under armour-nike jordan, dar nu știu nici să fugă și renunță în favoarea unui latte macchiatto cu scorțișoară și mentă...
Postat 30 August 2021, 16:22 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON