URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2024, 19:01

Ce temperaturi se anunță în următoarele 2 săptămâni, în Crișana

Ce temperaturi se anunță în următoarele 2 săptămâni, în Crișana Foto: Szilágyi Lóránd / BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în perioada următoare, în regiunea Crișana, vor fi „alternanțe termice semnificative”, astfel că temperaturile minime vor fi și de -8 grade, iar maximele vor urca la peste 10 grade Celsius. 

Estimarea meteo pentru perioada 15-28 ianuarie, publicată luni de ANM:

CRIȘANA

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. În primele două zile, media regională a maximelor va fi de 1...3 grade, iar a celor minime va fi mai scăzută în a doua noapte, când vor fi temperaturi de -8...-7 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere la peste 10 grade (pe 18 ianuarie) a temperaturilor maxime și la o medie de 2...5 grade pentru valorile minime. Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime de 1...2 grade și minime de -8...-5 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor atinge o medie regională de 5...6 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -2 grade. Temporar vor fi precipitații la începutul săptămânii, în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

BANAT

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. În prima zi media regională a maximelor va fi de 6 grade, iar a celor minime de -1...0 grade, apoi va urma o zi mai rece, în care maximele nu vor mai trece de 2...3 grade, iar minimele vor fi în medie de -6 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere la peste 10 grade a temperaturilor maxime și la o medie de 2...5 grade pentru valorile minime. Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime în jurul a 2 grade și minime de -7...-4 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor fi în medie de 6...8 grade, iar cele minime de -2...0 grade. Temporar vor fi precipitații în prima zi a intervalului, în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

TRANSILVANIA

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. În prima zi, media regională a maximelor va fi de 5 grade, iar a celor minime de -2...0 grade, apoi va urma o răcire de scurtă durată în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1...2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, local va fi ger cu o medie a minimelor de -8 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere a temperaturilor maxime până la o medie de 7...8 grade și minime ce vor deveni ușor pozitive în dimineața zilei de vineri (19 ianuarie). Ulterior vremea se va răci, astfel încât în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -2...0 grade, iar a celor minime de -12....-10 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel că pe timpul zilelor sunt estimate maxime de 2...4 grade, iar noaptea valori în general de -5...-3 grade. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului, în 19 și 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

MARAMUREȘ

Și la nivelul acestei regiuni vor fi variații termice de la o zi la alta. În prima zi media regională a maximelor va fi de 3...4 grade, iar a celor minime de -3...-1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1...2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8...-6 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 7...8 gade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 2...3 gade. Ulterior vremea se va răci, astfel în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -1...0 grade, iar a celor minime de -10....-8 grade, însă după această perioadă este probabilă o nouă încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de 3...4 grade, iar a celor minime de -4...-2 grade. Temporar vor fi precipitații în 15 și 16 ianuarie și din nou în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

MOLDOVA

În prima zi media regională a maximelor va fi de 3...4 grade, iar a celor minime de -3...-1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1...2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8...-6 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 5...7 gade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 1...2 grade. Perioada 20 – 23 ianuarie, va fi mai rece, cu maxime termice în jurul a -2 grade și minime ce pot scădea spre o medie regională de -10...-8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 4...5 grade, iar a celor minime de -3...-2 grade. Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie și din nou în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

DOBROGEA

În prima zi a intervalului, media maximelor va fi de 8...9 grade, iar a minimelor de 2...3 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii ale valorilor diurne de 6...7 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -4...-3 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 11...12 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 5...6 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -6...-5 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 6...8 grade, iar a celor minime de -2...0 grade. Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în jurul datei de 20 ianuarie.

MUNTENIA

În prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar a minimelor de -1...0 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de 5 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -6 grade. Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii și astfel, vor fi posibile maxime termice de 9...10 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0...2 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8...9 grade, iar a celor minime de -2...-1 grad. Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în jurul datei de 20 ianuarie.

OLTENIA

În primele zile ale intervalului, media maximelor va fi de 4...6 grade, iar a minimelor, cu variații mari de la o noapte la alta, de -7...-1 grad. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi, astfel vor fi posibile maxime termice de 6...7 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de -1...0 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -8...-7 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8...10 grade, iar a celor minime de -1...0 grade. Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în intervalul 19...21 ianuarie.

LA MUNTE

În prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar a minimelor de -9...-8 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de -8 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -12 grade. Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii și astfel, vor fi posibile maxime termice de 3...4 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0...1 grad. În perioada 20 – 22 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a -8 grade și minime ce pot scădea spre o medie regională de -13 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 23 ianuarie, când media maximelor va ajunge la 0...1 grad, iar a celor minime de -5...-4 grade. Temporar vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare în data de 16 ianuarie, apoi în jurul datei de 19 ianuarie și după 24 ianuarie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON