URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2022, 12:39

Cazurile cresc, vaccinările scad. Încă 56 de bihoreni s-au infectat cu Covid-19, iar alţi doi au decedat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă în prima zi a anului 2022 doar 24 de bihoreni au aflat că sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, numărul cazurilor a crescut duminică. 56 de bihoreni au fost descoperiţi cu Covid-19, în ultima zi, potrivit celui mai recent comunicat de presă transmis luni de Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Prefectură.

Noile cazuri au fost depistate în urma prelucrării a 634 de teste, fapt ce arată o rată de pozitivare de 8,9%.

Numărul total al îmbolnăvirilor de la începutul pandemiei a ajuns astfel, în Bihor, la 50.997, dintre care 47.849 sunt cazuri declarate vindecate, cu 64 mai multe faţă de raportarea de duminică.

Şi bilanţul deceselor a crescut luni la 2.579, cu două mai multe faţă de ziua precedentă.

Luni dimineaţă, în Bihor, erau 569 de cazuri active. 18 pacienți sunt în stare gravă, internaţi în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă din judeţ.

În ce priveşte incidenţa cazurilor la mia de locuitori, cea mai mare rată a infectărilor, 3,97%, se înregistrează în comuna Şuncuiuş, cu 12 cazuri active.

În municipiul Oradea incidenţa a crescut faţă de zilele trecute la 1,2 la mie, cu 270 de cazuri active.

Vezi incidenţa în toate comunele şi oraşele din Bihor:

Aşa cum era de aşteptat, în această perioadă a sărbătorilor, numărul vaccinărilor anti-Covid a scăzut semnificativ.

În ultimele 24 de ore, doar 67 de persoane s-au prezentat în centrele de vaccinare pentru a primi o doză de ser. Bilanţul total al bihorenilor vaccinaţi cu schema completă a ajuns la 208.254, în timp ce numărul persoanelor vaccinate şi cu doza booster la 56.090.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Pinonel din nou penibil
Buna asta cu Jurma care e dat ca si exemplu. Asta spune totul despre lumea in care traim, superficialitatea care ne ghideaza vietile. Bravo celor care au dat like pt faptul ca e dat ca exemplu acest parerolog, care este un absolvent de medicina fara drept de practica in Romania, pensionat de boala de colon parca si care e invitat sa faca rating cu previziuni apocaliptice pe la televiziunile care spala creierii(si care sunt gras platite de la bugetul de stat). Ca are timp destul doar.
Postat 05 Ianuarie 2022, 21:58 de Neutryno
Pt Pinonel
Jurma nici nu-i epidemiolog / virusolog e un statistician. A spus-o el cu gura lui. Ăsta-i specialistul după care te ghidezi? El are doar funcția de PANICATOR DE SERVICIU și DĂDĂTOR CU PĂREREA din scaunul său de gaming de acasă. Razvan Chereches? Întâi să-și scurteze barba de 2 metri că stau virușii și bacteriile pe ea (n-am zis pureci totuși). El ne vorbește de sănătate publică dar nu știe că omenirea a inventat mașina de tuns. Dacă vrei să te ia lumea în considerare vino și tu cu alte "somități". Și Lucian Viziru s-a vaccinat prin vară și își bătea joc de anti-vacciniști Covid. Acuma-i cu probleme de inimă la spital. Sigur nu-i de la vaccin având în vedere că-i un tip sportiv de 45 de ani. Cred că e normal la vârsta asta ca toți cei de 45 să fie prin spitale. Autoritățile sunt luate prin surprindere în fiecare an când vine zăpada dar știu sigur că vine valul din 15 ianuarie (cu 3 luni înainte). Ce soft de calcul folosesc? De la Pfizer? Presupun că cei de peste 14 ani care au deja și buletin gândesc totuși cu mintea lor!
Postat 05 Ianuarie 2022, 18:13 de georgemarian
Balada Miorita
Desi stia ce-i pregateau fartatii, a acceptat sa moara. Asta-i romanul, ii crede pe idi*tii antivaccinisti, nu pe Jurma, Chereches (doctorul, nu tuta!)....
Postat 05 Ianuarie 2022, 05:42 de pinonel
lu' georgica
georgica, dupa cum ma asteptam, link-urile trimise (care sunt de fapt de pe un singur site) nu justifica in nici un fel afirmatiile tale, care sunt simple supozitii, bazate probabil pe supozitiilor altora, gen medici stomatologi sau oftalmologi, deveniti brusc specialisti in virusologie, la latrina 3, pe a carui buton se pare ca ti-a ramas lipit degetul. Iti doresc succes in "realitatea in care esti tu". Simplul fapt ca imparti lumea in "realitatea ta" si pseudo-realitatea celorlalti, care nu au aceeasi parere cu a ta, spune multe despre tine ...
Postat 04 Ianuarie 2022, 21:47 de oradea_mea_si_a_ta
Pt Oradea_mea_si_a_ta
După cum știi politica Ebihoreanul este de a interzice linkurile in comentarii pentru ca altfel umpleam toata pagina cu linkuri. Si poze si video daca ai fi dorit. Interesant este ca folosesti netul degeaba daca astfel de informatii nu le-ai gasit in 2 ani si ai ramas cu telecomanda fixata pe Digi and Co. Cea mai reprezentativă dovadă că procedez corect referitor la vaccin și că iau decizii informate este numarul de 300.000 de infectați de azi din Franța. Asta spune totul despre realitatea în care sunt eu și pseudo-realitatea pe care ti-o imaginezi tu. Dar totuși daca nu mi le sterge Bihoreanul pun 2 linkuri doar cu niste situatii foarte relevante (sigur pentru cine vrea sa vada, cine nu, va merge tot inainte cu poezia lui): https://medalerts.org/vaersdb/findfield.php?IDNUMBER=1498080 https://medalerts.org/vaersdb/findfield.php?IDNUMBER=1734141
Postat 04 Ianuarie 2022, 20:24 de georgemarian
lu' georgica
georgica, multumim ca ne-ai luminat. Ti-am cerut doar 2 nume de medici dupa care sa ne ghidam si un link de unde te informezi, dar n-ai fost in stare sa le furnizezi, in ciuda "inzestrarii tale naturale sa fii autodidact si sa stapanesti multe domenii". Ai dovedit ca de fapt esti un aburitor gen antena 3 sau romania tv, cu idei putine si fixe si cu o parere prea buna despre sine. Probabil esti echivalentul lui dummy girl=kp, care acopera tot, de la meteo, la studii nasa despre cosmos si mai nou virusologie.
Postat 04 Ianuarie 2022, 11:56 de oradea_mea_si_a_ta
Exclusiv pentru cei pacaliti de propaganda
1) N-am cerut o dovada, o demonstratie stiintifica, o teorema matematica ci doar o informatie statistica. Adica din moment ce au date despre Covid presupun ca au date si despre celelalte infectii. Să le publice! Voi habar n-aveti de aceste date si totuși acceptați inepțiile statului roman. N-am primit datele de la voi, inca le astept. Daca-i asa complicat sa mi le dati insemana ca statul in care credeti e "foarte transparent". 2) Pt Sandu2100: am aceasta inzestrare naturala sa fiu autodidact si sa stapanesc multe domenii, nu in toate la nivel de specialist dar cat sa stiu sa discern binele de rau. Se pare ca multi nu o mai au. 3) Pt olgutzatramvai: Pe site-ul CDC (America) unde virolog sef este pseudo-specialistul Fauci informatia este inca de anul trecut ca din 31-decembrie-2021 testarea RT-PCR va fi interzisa, urmand ca rezultatele sa se obtina pe baza altor analize de laborator. 4) Pt. oradea_mea_si_a_ta> epidemiologi de premiu Nobel, inventatorul tehnologiei mARN, fost sef Pfizer, peste 6.000 de medici internationali care au semnat un protocol impotriva vaccinari experimentale, filmulete pe tot netul cu oameni imbolnaviti de vaccin, morti de la vaccin, dovezi cu impuritatile serurilor, raportarile oficiale din bazele de date cu reactii adverse europene si internationale, marturii ale medicilor romani, straini etc etc. Stau si ma intreb: exista informatii certe, oficiale si neoficiale, dovezi audio, video, diagnostice oficiale ale pacientilor, mii si mii de marturii si tot felul de surse pe internet cu dezastrul vaccinului, ca te impiedici in ele si voi tot v-ati vaccinat? Voi nu stiti folosi internetul nici acuma spre binele vostru, nu stiti sa cautati o informatie? Ia intreaba medicii cardiologi sa vedeti daca un muschi al inimii fibrozat din cauza miocarditei / pericarditei se mai vindeca? 60% mor in primii 5 ani. Intreaba un cardiolog sa vezi daca e ok statistica, sa vezi daca is pe langa cu medicina. La ce val de infectii e in cele mai vaccinate tari, tot va duceti spre doza 4 / 5 / 6? Chiar atat de creduli sunteti?
Postat 04 Ianuarie 2022, 01:23 de georgemarian
neutryno-ului
N-am inteles de ce trebuie sa te recomande cineva sau ceva sa te pronunti atunci. Unii (gen georgica) se pronunta in niste probleme in care nu sunt specialisti, "emana" niste deductii proprii, fara nici un fel de argumente sau dovezi, dar au pretentia ca cei care nu sunt de parerea lor sa le dea dovezi, pe care ei insisi nu le ofera. Va uitati la antena 3 si romania tv si veniti si varsati pe aici elucubratiile unor medici nepracticanti si nespecialisti in domeniul in care se pronunta si va credeti isteti. Doar asta am scris, sub o alta forma ce-i drept. Nu pretind ca am un iq ridicat si nici nu am facut pe nimeni semi-analfabet si nici om marunt, asa cum faci tu si altii cu un iq foarte ridicat si care sunteti oameni uriasi pentru aceasta urbe si aceasta tara, in care probabil nici nu incapeti, de mari ce sunteti. Hai noroc si ce-o zis georgica: ...
Postat 04 Ianuarie 2022, 00:47 de oradea_mea_si_a_ta
oradea_mea_si_a_ta
Pe tine ce te recomanda sa folosesti tonul asta de mistocareala? Ai cumva interese sa continue restrictiile? Georgemarian si-a scris parerea civilizat, dar raspunsurile unora care se considera cu iq mare lasa mult de dorit, tipic oamenilor semi-alfabetizati. Jigniri si insinuari de oameni marunti, fara argumente. Deja incepi sa semeni cu sandu-cel-fara-de-scoala, dusmanul peneleului pe acest forum.
Postat 03 Ianuarie 2022, 23:04 de Neutryno
Pt UNUL, nu pt celalalt, ca celalalt e varza
JORJE asta in 2 luni de pandemie a studiat pe FEISBUC si GOAGLE , cat un student la medicina in 7 ani.
Postat 03 Ianuarie 2022, 22:56 de Sandu2100
minciunile lui george
georgemarian, nu doar o hibă au afirmațiile tale, ci sunt false și mincinoase pe de-a întregul. Cum poți să spui că americanii au renuntat la aparatele de testare tip PCR când scrie clar pe siteul MAE că este obligatoriu testul PCR la intrarea în SUA. Ăsta este doar un exemplu de minciună nesimțită, la ochi, dar de fapt tot ce ai spus acolo sunt minciuni și manipulare.
Postat 03 Ianuarie 2022, 19:41 de olgutzatramvai
d'ale lu' georgica
georgica, draga, cat astepti tu link-uri si alti cai verzi pe pereti, spune-ne si noua, ignorantilor si mai slabilor de inger, de la care "medici de talie internă și internațională" ti-ai luat informatiile (macar 2 daca tot i-ai pus la plural), ca sa stim si noi pe care sa ii urmarim. Sper ca nu te referi la talia lor internationala a trunchiului si nici la cea a prostiei lor, bineinteles. Sau poate ne dai si un link (doar unul) care sa confirme spusele tale, ca vad ca la altii stii sa ceri.
Postat 03 Ianuarie 2022, 19:38 de oradea_mea_si_a_ta
Propagandă
De ce nu se discută de nr de spitalizați și de decese care sunt în scădere?
Postat 03 Ianuarie 2022, 15:38 de bde
Pt Unul
Nu-ti trebuie decat intelepciune si daca ai cateva informatii adevarate, certe, reale poti sa le pui cap la cap si sa tragi o concluzie. Fără să termini medicina te poți uita pe statistica de afara si sa compari infectionalitatea din cele mai vaccinate tari si sa vezi ca nu-i ok vaccinul. Trimite-mi te rog un link furnizat de statul roman cu statistica cazurilor de imbolnaviri respiratorii din Romania, zilnice, așa cum tot o face la Covid. Sa vedem si noi cat e Covid cat e altceva. Daca nu poti furniza nici un link cu aceasta informatie inseamna ca traiesti intr-o manipulare. Pentru asta nu-ți trebuie medicina ca sa vezi îți trebuie doar ochi. Dincolo de concluziile mele, afirmațiile mi le-am bazat tot pe medici de talie internă și internațională. Am dreptul cred să aleg medicii pe care sa ii cred. Pana acuma tot ce au spus medicii de la care ma informez a fost adevarat. Ceilalți pro-vaccin cam bucteaza grav. Și nu cred că școala e de vină ci banii și lipsa de umanitate. Găsește te rog o hibă în afirmațiile mele și atunci mai discutăm. Aștept și linkul cu alte infecții respiratorii în afară de Covid, să vedem de ce se mai îmbolnăvește lumea! Altfel n-avem ce discuta! Un stat dacă se vrea credibil trebuie să furnizeze o informație atât transparentă cât și concretă. Altfel nu ne lăsăm păcăliți!
Postat 03 Ianuarie 2022, 15:32 de georgemarian
@georgemarian
George, ti-ai gresit meseria. Doctor de covid trebuia sa te faci, ca pare ca le stii mai bine decat fraierii care au facut 15 ani de medicina.
Postat 03 Ianuarie 2022, 13:54 de unul
Dar racelile unde sunt?
Dar racelile clasice de sezon, gripa de sezon, virozele, pneumoniile etc. au disparut? Nu mai sunt nici o laringita, faringita, amigdalida, otita, sinuzita etc? Alea nu le vede nici un aparat din asta ultra-modern? Totu-i Covid? Inca se mai lasa oamenii pacaliti? Poti sa te vaccinezi zilnic anti-covid ca in loc de anticorpi ramai cel mult cu efecte adverse. Se vede pe tot mapamondul calitatea produsului = execrabil! Tot propaganda mincinoasă ni se servește și după anul nou? Din 01 ianuarie 2022 americanii au renuntat la aparatele de testare tip PCR pentru asa-zisul Covid pe motiv că marjele de eroare erau foarte mari. La noi tot cu alea se testeaza? Intrebam si noi care suntem mai la curent cu informațiile să vedem dacă se sesizează careva. Deși nu ne facem speranțe! Io zic sa ramanem la imunitatea naturala + in caz de nevoie la antibioticele clasice. Alea macar au dovedit ca functioneaza nu pistoatele astea cu apa numite vaccinuri anti-Covid. Antibiotice clasice sunt prin spitale?
Postat 03 Ianuarie 2022, 13:28 de georgemarian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON