URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Ianuarie 2022, 12:44

Câţi bihoreni au aflat că au Covid-19 în prima zi din anul 2022. Trei persoane infectate cu virusul au murit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prima zi a anului 2022, un număr de 24 de bihoreni au fost confirmaţi cu Covid-19, după cum au anunţat Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică printr-un comunicat de presă transmis duminică. Cele 24 de îmbolnăviri au fost depistate după efectuarea a 475 de teste.

Numărul total al cazurilor depistate în Bihor de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 50.946.

Din nefericire, în ultimele 24 de ore a crescut numărul persoanelor decedate, după ce s-au infectat cu Sars-Cov-2. Trei bihoreni au pierdut această luptă, iar bilanţul deceselor de la debutul pandemiei a ajuns la 2.577.

În continuare, la Terapie Intensivă sunt internaţi 20 de pacienţi.

Aşa cum era de aşteptat, în prima zi din anul 2022 centrele de vaccinare au fost mai degrabă pustii. Potrivit comunicatului, doar 14 bihoreni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor vaccinate cu schema completă a ajuns la 208.225.

Incidenţa în fiecare UAT din Bihor:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
vosganian, un * armean
vosganian este un cadavru politic, nu îl mai bagă nimeni în seamă. Genul ăsta de politicieni faliți sunt pescuiți și reșapați de propaganda rusească
Postat 03 Ianuarie 2022, 22:16 de olgutzatramvai
https://rapcea.ro/bomba-lui-varujan-acest-virus-tinteste-rasa-alba-este-o-arma-biologica-impotriva-acestei-rase-si-a-zonelor-locuite-de-albi-video/
“Acest virus amenință rasa albă. Africa ‘neagră’ fără Magreb si fără Republica Sud-Africana are aproape 1,1 miliarde de locuitori. La aceasta populație are un numar de infectari si decese mai mic decat are România la 18 milioane de locuitori… Rasa galbenă, China, aproape ca n-are infectari si decese. N-a avut nici 20 de cazuri din martie pana incoace și niciun deces. Taiwanul a avut putin, Japonia un mic varf, marginal, la fel si in Koreea de Sud a avut si ea o mică excrescentă. Ce vreau sa spun cu asta? Rasele difera intre ele… Nu foarte mult. Diferă prin niște izomeri, prin niște detalii proteinice. Ei bine, acest virus este indreptat ca țintă in primul rând împotriva rasei albe. In ce scop? Când vorbim despre post-democratie, vedem ca se schimbă complet echilibrul lumii. Ma amuză când citesc ca intre SUA si Rusia continuă Războiul Rece… Păi, China, unde e China?! Când eram eu copil luam diverse jucării din China, erau produse din plastic, altele copiate. Acum daca luam lista marilor companii inovatoare din domeniul IT o sa vedem ca sunt din China… Europa a ajuns un detaliu, Europa a pierdut si competitia demografica, si pe cea tehnologica, pe cea stiintifică si o pierde si pe cea culturală… Acest virus tinteste emisfera nordica in general, tarile cu democratie avansata, cu rasa albă preponderenta…“, a afirmat Vosganian in interviul luat de Ion Cristoiu.Anterior acestei declaratii fulminante, Varujan Vosganian a mai spus: “Un renumit specialist din Japonia a remarcat ca intrucat acest virus nu tine cont de conditiile climatice, de ciclicitatea sezonieră, de longitudine si de latitudine, are o contagiozitate foarte mare si o virulentă crescuta fata de normal inseamna ca este ‘fabricat’ de om si asta inseamna ca este o arma biologica, nu este un adversar natural. Acelasi expert a mai spus ca dupa ce a aparut virusul si-a cautat colegii de la Wuhan cu care tinea legatura anterior si din toti, foarte multi, nu i-a mai raspuns niciunul la telefon, de aceea presupune ca sunt morti… Traim intr-o epoca post-democratie, dupa ce am trait noi cateva decenii post-comunism. Acum ne indreptam spre sistemele de credit social din China, toata planeta ia modelul chinezesc indiferent de forma de democratie, e o nebunie generala…“
Postat 02 Ianuarie 2022, 18:43 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON