URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2020, 17:35

Căutaţi acasă: În 24 de ore, poliţiştii din Bihor au mers în aproape 700 de misiuni de verificare a persoanelor izolate la domiciliu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În doar 24 de ore, poliţiştii din Bihor au efectuat 688 de misiuni de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, vrând să vadă dacă acestea respectă măsurile şi stau acasă, a transmis, marţi după amiaza, dr. Dorel Ţîrţ, comunicator pentru judeţul Bihor pe tema COVID-19.

Acesta nu a precizat însă şi câţi dintre aceştia au fost găsiţi acasă.

Printr-un comunicat, Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, a transmis că marţi, 24 martie, la ora 15, în judeţul nistru sunt 99 de persoane în două centre de carantină, respectiv 3.272 de persoane în izolare la domiciliu (1717 titulari ai chestionarelor şi 1555 aparţinători ai acestora).

În aceeaşi informare au fost făcute publice activităţile făcute de structurile Ministerului Afacerilor Interne din Bihor pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.

Pe lângă misiunile de verificare la domiciliu, echipajele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au însoţit 8 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare /autoizolare. În aceste misiuni au fost implicate 102 cadre ale IPJ Bihor.

De asemenea, 73 de jandarmi bihoreni au însoţit 5 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare/autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi restabilire ordine publică la nivelul celor 2 centre de carantinare active. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) a instalat 4 corturi de campanie în Piaţa 100, pentru plasarea în carantină instituţionalizată, sub pază, a persoanelor care nu respectă decizia de autoizolare. În schimb, dr. Dorel Ţîrţ nu precizează dacă în corturile respective au şi fost depuse persoane.

În comunicat se menţionează doar, la modul generic, că "pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale".

Prin informarea menţionată, prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, face un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. "Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei", se arată în comunicatul DSP Bihor. 

Acelaşi document aminteşte că "informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate şi numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică". 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Carantina in corturi
ISU Crişana putea avea idei mai bune de carantina.Sunt o serie de institutii bugetare,sau regii autonome,sau institutii de forta care au in dotare diverse stabilimente,pensiuni,hoteluri de uz intern,cu circuit inchis,pentru dumnealor.Nu s-ar putea folosi acestea pentru carantinare?...fara a mai fi nevoie sa rechizitionezi hoteluri private sau corturi improvizate.In plus ,stabilimentele sunt situate in locuri relativ izolate,de vacanta,nu ar supara pe nimeni.
Postat 24 Martie 2020, 18:00 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON