URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2023, 15:25

Campionul balcanic Rareş Miklos a câştigat prima ediţie a „Budureasa Mountain Running” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurat pe un traseu ce a măsurat 16 km şi pe o diferenţă de nivel de 700 metri, concursul de alergare montană „Budureasa Mountain Running” a fost o reuşită. Primul care a trecut linia de sosire a fost campionul balcanic la alergare montană Rareş Miklos de la CSM Sighişoara. 

Competiţia, organizată de ACS Bihorul Oradea, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Budureasa, a făcut parte dintr-un program de evenimente socio-culturale şi sportive pe care localitatea bihoreană şi-a propus să le găzduiască, după ce a devenit staţiune turistică de interes local, la începutul acestui an.

La concurs s-au înscris 62 de concurenţi din întreaga ţară, dar doar 54 dintre ei au luat startul. Aceştia au urmat un traseu stabilit astfel încât să străbată locurile atractive ale localităţii. Startul și finishul, deopotrivă, au avut loc în fața Căminului Cultural, iar traseul a fost pe drum de asfalt, drumuri forestiere și poteci turistice.

Primul care a trecut linia de sosire a fost campionul balcanic la alergare montană Rareş Miklos (foto) de la CSM Sighişoara, care a terminat cursa în o oră, 9 minute şi 2 secunde. El a fost urmat de stelistul Valentin Toma, vicecampion balcanic, care a venit la 4 minute şi 53 de secunde după învingător. Pe locul 3 s-a clasat Ciprian Costin, de la CSS Rădăuţi, în timp ce orădeanul Laviniu Chiş, care reprezintă CSM Craiova, a fost al patrulea. Pe locul 5 s-a situat Marius Adrian Fora, de la Ultrafitness.

La feminin, prima a fost Lenuţa Constantin de la CSM Bistriţa, care a încheiat traseul de 16 km în o oră 27 minute şi 31 secunde. Locul II a revenit Lilianei Maria Dragomir, de la ASICS Frontrunners, cu timpul de o oră, 32 de minute şi 22 secunde, iar locul III a fost ocupat de Alina Preda de la ACS Super Sports Club – CSM Caransebeş.

La finalul concursului, organizatorii au acordat premii şi celor mai buni concurenţi la categoriile de vârstă. Astfel, la feminin, la categoria 14-34 ani, podiumul a fost ocupat în întregime de reprezentantele LPS Bihorul Oradea, care în urmă cu o săptămână au devenit campioane naţionale cu echipa la U20. Prima a fost Diana Lukacs, a doua Kiss Kamila, iar a treia Diana Verdeş.

La categoria +35 ani feminin pe locul I s-a clasat Alexandra Ciul din Ineu, urmată de Maria Marta şi Cosmina Danciu din Oradea.

La masculin, la categoria 14-34 ani, pe primul loc s-a situat Francesco Valentin Turta din Rădăuţi, urmat de Ianco Slovak din Cluj şi Beniamin Anton din Timişoara.

La categoria 35-49 ani, primul a fost Iulian Nedelcu de la Mario Sport Club, urmat de orădeanul Ferenc Balog. În fine, la categoria 50-59 ani, primul a fost Istvan Szokolszky de la Ultrafitness – Xterra, urmat de Tudor Octavian Ilea tot de la Xterra Oradea.

O categorie specială a fost rezervată şi concurenţilor localnici. Aici, la feminin a câştigat Valentina Vladica, iar la masculin Florin Bogdan.

„Mă bucur că am putut organiza un astfel de eveniment, mă bucur că nu a plouat, vremea a fost cu noi, participanţii au fost cu noi, comuna a fost cu noi, sponsorii au fost cu noi, toată lumea a fost ok azi la Budureasa. Vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest eveniment, sperăm ca la următoarele evenimente pe care le vom avea să fim şi mai bine. Oricum am fost foarte bine la acest eveniment, căruia eu i-aş acorda nota 11”, a declarat, la final, primarul comunei Budureasa, Adrian Magda. De altfel, edilul-şef al comunei, împreună cu viceprimarul Ionuţ Laza şi preşedintele ACS Bihorul, Călin Laza, ajutaţi şi de cunoscutul antrenor orădean Robert Olah au efectuat festivitatea de premiere, care s-a desfăşurat în căminul cultural al localităţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON