Cu o investiţie de circa 3,3 milioane de euro, Calea Clujului, o arteră importantă de circulaţie, va fi lărgită la patru benzi, de la giraţia de la pasajul suprateran de cale ferată de la ieșirea din Oradea până la intrarea în comuna Oşorhei. De asemenea, vor fi montate panouri despărţitoare ale celor două sensuri de circulaţie, pentru a opri virajele peste linia continuă.
Investiţia a fost anunţată, joi, de primarul Oradiei, Florin Birta, şi aprobată cu unanimitate de voturi în şedinţa ordinară a Consiliului Local.
"Circulaţia pe drumul de la pasajul suprateran până la intrarea în Oşorhei este de multe ori foarte aglomerată şi cu multe blocaje. Pentru rezolvarea parţială a acestei probleme, venim cu propunerea de lărgire a străzii de la două la patru benzi, crearea unei piste de biciclete şi a unui trotuar pietonal", a spus Birta, într-o conferinţă de presă.
Edilul a mai subliniat că, tot pentru a fi evitate blocajele, dar şi posibilele accidente, pe tronsonul respectiv vor fi montați parapeţi despărţitori, de tip "New Jersey". De asemenea, la intrare în Oşorhei, urmează să fie amenajat un sens giratoriu.
"Una din cauzele ambuteiajelor e faptul că, de multe ori, maşinile care vin dinspre Oradea şi doresc să facă stânga la firmele dintre Oradea şi Oşorhei, trec peste linia continuă. Astfel, prin această modernizare axul central dintre cele 4 benzi va fi marcat cu panouri New Jersey, care nu vor mai permite virajul stânga peste linia continuă, iar la intrarea în Oşorhei va fi amenajat un sens giratoriu, pentru ca toţi cei care vor veni din Oradea şi vor dori să facă stânga, să poată merge până la sensul giratoriu şi să se întoarcă înapoi în zona firmelor. Totuşi, aglomeraţia va fi redusă total doar când va fi gata centura ocolitoare a comunei Oşorhei", a afirmat Florin Birta.
Indicatorii tehnico-economici ai lucrării "Modernizare str. Calea Clujului – tronson giraţie pasaj peste calea ferată – intrarea în Oşorhei", aprobaţi joi în şedinţa CLO, arată că lucrarea se va întinde pe 1016 m (carosabil şi pistă de biciclete). De asemenea, se va lucra la reţeaua de canalizare pluvială, canalizaţia tehnică de telecomunicaţii şi reţeaua de iluminat public stradal 1890 m. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 16,4 milioane lei, cu TVA.
Calea Clujului este o arteră importantă de circulaţie din partea de est a oraşului, care face parte din drumul naţional DN 1 şi drumul european E 60 relaţia Cluj – Borş. Acum, în zona intersecţiei pasajului suprateran peste calea ferată cu Calea Clujului după giraţia aferentă, drumul se îngustează de la patru la două benzi de circulaţie, câte una pe sens, fapt ce generează adesea cozi de autovehicule.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.