URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Ca-n Cannes

La Eurovision, Paula Seling e a doua frumoasă
Magazin
Reprezentanta României la Eurovision, Paula Seling a fost desemnată cea de-a doua frumuseţe a competiţiei europene, fiind surclasată doar de solista din Azerbaijan. Paula şi Ovi Cernăuţeanu s-au calificat în finală cu melodia "Playing with fire".
29 Mai 2010, 16:37
50 cent a slăbit prea mult
Magazin
Artistul 50 Cent şi-a şocat fanii când a făcut publice fotografii cu felul în care arată acum, după ce a slăbit aproape 30 de kilograme. Rezultatul e înfricoşător!
28 Mai 2010, 12:12
Catherine Zeta Jones şochează cu faţa ei
Magazin
După ce a şocat o lumea întreagă slăbind mai mult decât e necesar, Catherine Zeta Jones are probleme şi cu tenul.
27 Mai 2010, 17:39
Ozzy şi-a speriat fanii făcând pe statuia (VIDEO)
Magazin
Pentru a-şi promova noul album, Ozzy Osbourne s-a prefăcut că este statuie de ceară, însă când cineva se apropia să se fotografieze cu el revenea brusc la viaţă.
27 Mai 2010, 17:19
Maşina gemenelor Cheeky Girls, făcută zob de un milionar de 94 de ani
Magazin
Maşina Gabrielei şi a Monicăi Irimia, un Rover 75, stătea liniştită în faţa casei fetelor, când bătrânul a scăpat controlul volanului şi a intrat în vehiculele parcate pe marginea străzii.
Britney Spears îşi doreşte să fie congelată după moarte
Magazin
Cântăreaţa americană Britney Spears doreşte să fie congelată după moarte, în speranţa că va putea fi readusă la viaţă peste câteva secole, când tehnologia va permite acest lucru.
26 Mai 2010, 10:01
Puya va avea o fetiţă
Magazin
Interpretul Puya şi iubita lui, Melinda, vor deveni părinţi. Cei doi vor avea o fetiţă pe care viitoarea mămică doreşte să o boteze Casandra, nume despre care tatăl nici nu vrea să audă.
26 Mai 2010, 02:49
Soţul lui Brittany Murphy a fost găsit mort la cinci luni după decesul actriţei
Magazin
Scenaristul american Simon Monjack, soţul actriţei Brittany Murphy, a fost găsit mort în aceeaşi locuinţă din Los Angeles în care murea în urmă cu cinci luni şi soţia sa. Surse ale poliţiei susţin că bărbatul ar fi suferit un infarct.
25 Mai 2010, 13:14
Fata lui Geoană, bună de manechină
Magazin
Ana Maria Geoană, fiica de 14 ani a lui Mircea Geoană, ar putea să-i calce pe urme Elenei Băsescu, altă fiică celebră de politician, şi să devină manechin. Că tot e la modă...
Un film thailandez, marele câştigător la Cannes
Magazin
Filmul thailandez "Oncle Boonmee celui qui se souvient de ses vies antérieures", în regia lui Apichatpong Weerasethakul a primit trofeul Palme d'Or la Cannes, fapt care a înfuriat o parte dintre critici şi i-a bucurat pe alţii.
25 Mai 2010, 09:20
Un singur film românesc premiat la Cannes
Magazin
Scurtmetrajul "Căutare/ Quest", de Ionuţ Piturescu, a primit premiul SFR (La Société des réalisateurs de films) pentru scurtmetraj în secţiunea Quinzaine des Realisateurs, la Festivalul de Film la Cannes, fiind de altfel singurul film românesc premiat în festival. Criticii apreciază asta ca un duş rece...
24 Mai 2010, 08:32
Bodo a provocat un accident şi a rămas fără permis
Magazin
Bodo, solistul trupei Proconsul, a rămas fără carnet de conducere după a provocat un accident în Constanţa. Deşi celălalt şofer, un poliţist, era aflat sub influenţa alcoolului, Bodo a fost cosiderat vinovat pentru că nu a respectat indicatorul "Oprire".
22 Mai 2010, 20:06
România, acuzată că trimite intenţionat o piesă slabă la Eurovision
Magazin
Presa britanică susţine că România, Rusia şi Finlanda ar trebui să îşi plece capetele de ruşine pentru melodiile trimise la Eurovision 2010, acuzând că cele trei ţări au ales intenţionat melodii slabe, ca să nu organizeze anul viitor competiţia.
22 Mai 2010, 19:30
Courtney Love a făcut sex cu Kate Moss
Magazin
Controversata cântăreaţă Courtney Love, mai nou Courtney Michelle, afirmă că, în anii 90, a făcut sex cu nimeni alta decât modelul Kate Moss.
21 Mai 2010, 21:39
Moni va adopta un băieţel
Magazin
Celebra soţie a lui Iri Columbeanu s-a decis să adopte un băieţel la distanţă, pe care îl va lua la ea în weekend şi de care se va îngriji să nu îi lipsească nimic.
20 Mai 2010, 09:10
Monica Tatoiu: Am cancer, dar nu mor eu aşa uşor!
Magazin
Monica Tatoiu (54 de ani), fosta directoare a companiei Oriflame, trăieşte teroarea unei cumplite boli, care şi-a arătat colţii încă de când avea 23 de ani. Acum, maladia a revenit!
19 Mai 2010, 10:30
Iron Maiden în concert la Cluj
Magazin
Legendara trupă britanică de rock Iron Maiden concertează pe 15 august la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment prezentat de clubul de fotbal CFR Cluj, informează organizatorii.
19 Mai 2010, 09:15
Noua Miss SUA, prinsă la bara de striptease
Magazin
Nici nu şi-a pus bine pe cap coroana de Miss SUA 2010 că americanca de origine libaneză are probleme: pe internet au apărut fotografii din 2007 cu ea dansând la bara de striptease.
18 Mai 2010, 10:26
Liviu şi Adelina Vârciu au divorţat
Magazin
Adelina şi Liviu Vârciu nu mai formează o familie. După două luni în care acuzele au curs non stop în presă, din ambele părţi, instanţa a oficializat, luni, despărţirea celor doi.
17 Mai 2010, 23:47
Zâna Andreea Marin, făcută praf de inventatori
Magazin
"Geneva a dovedit ce salon de invenţii e dacă Andreea Marin a primit premiu", spune înverşunat preşedintele Federaţiei Internaţionale a Asociației Inventatorilor pe Europa de Est.
17 Mai 2010, 12:14
Roman Polanski, acuzat de încă un abuz sexual
Magazin
Regizorul Roman Polanski, aflat în arest pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, a fost acuzat, vineri, de actriţa britanică Charlotte Lewis de abuz sexual, conform acesteia cineastul forţând-o să întreţină relaţii sexuale cu el în urmă cu aproape 30 de ani.
15 Mai 2010, 16:28
Ilie Năstase are o nouă iubită
Magazin
Se pare că tenismenul în vârstă de 63 de ani şi-a găsit consolarea după despărţirea de Amalia în braţele uneia dintre cele mai sexy femei din Spania, Mar Saura.
14 Mai 2010, 20:05
În topul celor mai urâţi bărbaţi din showbiz, Măruţă e vicecampion
Magazin
Manelistul Romeo Fantastik a fost votat ca fiind cel mai urât bărbat din showbiz. El este urmat, surprinzator, de prezentatorul Happy Hour, Cătălin Măruţă, într-un sondaj în care au votat 8.000 de persoane.
13 Mai 2010, 11:57
Adelina Vârciu s-ar fi dezbrăcat gratis în Playboy
Magazin
Chiar dacă în presă se vehicula că Adelina, fosta soţie a lui Liviu Vârciu ar fi primit 8.000 de euro pentru un pictorial în revista Playboy România, redactorul-şef al revistei spune că Adelina a pozat goală pentru a se răzbuna pe soţul ei şi pentru faimă.
12 Mai 2010, 16:00
Miercuri începe Festivalul de la Cannes
Magazin
Iubitorii de film se pregătesc de sărbătoare. Miercuri începe Festivalul de Film de la Cannes. România este reprezentată de 10 filme, printre care şi unul realizat de orădeni.
12 Mai 2010, 09:52
Playboy trece pe poze 3D cu gagici
Magazin
Revista Playboy face pasul către tărâmul deschis de producţii ca Avatar şi How to Train Your Dragon, şi va oferi fanilor din SUA primul poster 3D cu o playmate.
12 Mai 2010, 00:46
Britney Spears nu se dezminte: a fost prinsă din nou fără chiloţi!
Magazin
Britney Spears şi-a obişnuit fanii, dar mai ales paparazii să iasă în lume fără sutien şi uneori fără chiloţi. Mai nou, se pare că lenjeria este un accesoriu interzis în garderoba vedetei, ea fiind fotografiată din nou cu părţile intime la vedere.
11 Mai 2010, 10:44
Mutu, la chef cu fete dezbrăcate şi Adi Minune
Magazin
Fotbalistul Adrian Mutu a chefuit, în weekend, la Bucureşti, fără nevastă, dar cu multe fotomodele îmbrăcate sumar şi cu manelistul Adi Minune.
10 Mai 2010, 10:33
Consilierul lui Isărescu iese cu purtătoarea de cuvânt de la Guvern
Magazin
Ca să vezi! Când ţara arde de grija crizei, purtătoarea de cuvânt a Guvenului şi cel pe care Traian Băsescu l-a vrut premier în două rânduri sunt surprinşi de paparazzi de la Cancan plimbându-se agale prin Bucureşti, cu punct final apartamentul lui Lucian Croitoru...
10 Mai 2010, 07:04
Moroşanu a câştigat la 'Dansez pentru tine'
Magazin
Luptătorul K1 Cătălin Moroşanu, supranumit "Moartea din Carpaţi" şi partenera sa de dans Magda au reuşit să câştige marele trofeu al emisiunii "Dansez pentru tine" şi premiul în valoare de 60.000 de euro.
08 Mai 2010, 19:58
  7 8 9  11  13 14 15  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON